Nekomerční články

Manitou Maniscopic MT 1840 Privilege s výškovým dosahem 17,5 m střídá dnes už nemoderní Maniscopic MT 1740. Co se změnilo a co zůstalo při starém?

Věřím, že mnozí ze strojníků rypadel s demoličními kladivy mají v kabině pečlivě uložený návod k obsluze rypadla a snaží se jím řídit. A věřím také tomu, že od kladiva žádné dokumenty k ruce nemají, ať už z důvodu „stěhování“ kladiva z bagru na bagr nebo zakoupení staršího kladiva bez návodu anebo… ono se vždy najde mnoho důvodů, proč je něco tak, jak by být nemělo.

Dnes si povíme o prvním smykem řízeném nakladači značky New Holland. Vrátíme se do šedesátých let minulého století, abychom se podívali, jaká náhoda přivedla konstruktéra firmy New Holland k originální myšlence, a proč jeho stroj šokoval odbornou veřejnost natolik, že se výrobce rozhodl výrobu odložit o celých deset let.

Švédská firma Dynapac vstoupila na pole samojízdných stabilizačních fréz nepřehlédnutelným typem DS 400. Moderní, dynamicky nahrbený design ve spojení s jasnými firemními barvami výrobce na sebe spolehlivě poutá pozornost. O co se vlastně jedná?