Recenze

Zcela nový 14tunový dozer Caterpillar D6K2 XL přijíždí s novým motorem a neotřelou funkcí Slope Assist v základní výbavě. Co je Slope Assist a co od nového kousku očekávat, se dozvíte v dnešní recenzi.

26-tunový nakladač L 576 XPower je zástupcem zbrusu nové generace velkých nakladačů Liebherr s mechanicko-hydrostatickou převodovkou CVT, díky které společně s Caterpillarem udává směr vývoje a nechává ostatní výrobce nakladačů za sebou.

Kopané studny si žádají speciální techniku. V Českém Těšíně se kopalo s hydraulickými drapáky od společnosti DAVON s.r.o.

Ekologii tentokrát nechme stranou. Téměr osmdesát tun těžké pásové rypadlo Komatsu PC800LC-8 bylo do zbraslavského lomu povoláno, aby předvedlo hrubou sílu.

V plzeňské půjčovně a servise stavebních strojů RK Rent na rypadla Wacker Neuson nedají dopustit. Jejich společným jmenovatelem je totiž spolehlivost. Loni rozšířil tamější wackeří rodinu desetitunový kolák EW 100. Proč sáhnout zrovna po něm?

Žijeme v době autojeřábů, teleskopických manipulátorů a velkých hydraulických ruk na autech. Kdo by ještě mohl chtít takovýto jeřáb?

Na horké novince od Hitachi ještě pořádně nezaschnul lak a už jsme ji mohli zkoušet v rámci její evropské demo tour, při které rypadlo ZX350LC-6 zavítalo i do České republiky.

Tříkubíkový osmnáctitunový kolový nakladač Hyundai HL 960 má dostatek sil na každodenní práci v terénu slovenské třídírny odpadů. Jak jsou s ním ve firmě spokojení a co by naopak změnili?

Japonské pásové rypadlo Takeuchi TB 290 ze své devítitunové hmotnostní kategorie v lecčem vyčnívá. Zjistili jsme to v rámci jedné z brněnských bytových výstaveb, kde Takeuchi TB 290 už celý rok prohání zkušená firma Ronytrans. Zjistěte, co si o tomto novém midibagru myslí jeho strojník Michal Höfer.

Magni byl v severské mytologii syn boha Thóra, který jako jediný kromě svého otce dokázal uzvednout Thórovo kladivo. Jestli Thórovo kladivo uzvedne i teleskopický manipulátor Magni RTH 5.35 nevíme, k nebi ale s dosahem 35 metrů nemá daleko.