Nekomerční články

Badge engineering je poněkud posměšný, ale trefný anglický výraz pro situaci, kdy firma místo vývoje vlastního výrobku použije produkt jiné značky, mírně ho upraví a výsledek prezentuje pod svým logem. V oboru stavebních strojů se jedná o postup uplatňovaný velmi často.

Kubota nedávno uvedla na trh další mrňouse. Podle odlišného označení a svěžího neokoukaného vzhledu by se mohlo zdát, že jde o novou řadu.  Chyba lávky. KX018-4 je následníkem KX41-3V, menší KX016-4 staví na základech KX36-3S. Zásadních změn není až tolik, největším přínosem je moderní a prostorná kabina.

Společnost VHS - Vodohospodářské stavby z Českých Budějovic již několik let s úspěchem zatlouká piloty beranicí hlavou Movax SPH 80 osazenou na pásovém rypadle Case CX330. Vzhledem k tomu, že používá také klasičtější technologii beranících hlav osazených na jeřábech, zajímalo nás, jak si v této vnitropodnikové konkurenci rypadlo vede.

Nová generace smykem řízených nakladačů řady 200 je pro New Holland přelomová. Po dlouhých letech přišel s od základu novými stroji, které jsou navíc poprvé v historii dítkem společného vývoje s koncernovou značkou Case. Jak vypadá výsledek týmové spolupráce dvou předních výrobců „smykáčů“?

První ochutnávku nové série pásových rypadel E nabídnul Caterpillar v podobě modelu 336E už v uplynulém roce na Baumě. Na trh se však tato rypadla dostávají až nyní, a proto je před několika týdny výrobce předvedl ve svém španělském demonstračním a školicím centru v Malaze novinářům.