Nekomerční články

Pro demolici železobetonového komína ve výrobním závodě firmy Optimit Odry byl zvolen minibagr s hydraulickými nůžkami. Tato varianta dostala přednost před levnějším odstřelem, protože majitel areálu potřeboval, aby nedošlo k narušení chodu podniku. V přímé blízkosti komína se totiž nachází energovod zásobující celý závod.

Badge engineering je poněkud posměšný, ale trefný anglický výraz pro situaci, kdy firma místo vývoje vlastního výrobku použije produkt jiné značky, mírně ho upraví a výsledek prezentuje pod svým logem. V oboru stavebních strojů se jedná o postup uplatňovaný velmi často.

Kubota nedávno uvedla na trh další mrňouse. Podle odlišného označení a svěžího neokoukaného vzhledu by se mohlo zdát, že jde o novou řadu.  Chyba lávky. KX018-4 je následníkem KX41-3V, menší KX016-4 staví na základech KX36-3S. Zásadních změn není až tolik, největším přínosem je moderní a prostorná kabina.

Společnost VHS - Vodohospodářské stavby z Českých Budějovic již několik let s úspěchem zatlouká piloty beranicí hlavou Movax SPH 80 osazenou na pásovém rypadle Case CX330. Vzhledem k tomu, že používá také klasičtější technologii beranících hlav osazených na jeřábech, zajímalo nás, jak si v této vnitropodnikové konkurenci rypadlo vede.

Nová generace smykem řízených nakladačů řady 200 je pro New Holland přelomová. Po dlouhých letech přišel s od základu novými stroji, které jsou navíc poprvé v historii dítkem společného vývoje s koncernovou značkou Case. Jak vypadá výsledek týmové spolupráce dvou předních výrobců „smykáčů“?