Nekomerční články

JCB se opět pokouší o revoluci - posadilo bagr na podvozek z teleskopického manipulátoru. Prošli jsme si oficiálně prezentované výhody Hydradigu, některé z nich postavili na hlavu a poznali další, skrytější věci, kterými dokáže překvapit. A čím je to všechno vykoupeno.

Dnešní recenze nás zavede do Holandska. Vyzkoušíme zde radlici AP Powerblade 2200, která se při jízdě automaticky vyrovnává podle laseru nebo ultrazvuku. Mimo rovnání terénu s ní lze i těžit a dostanete ji komplet i s vlastním řídicím pultem v kabině.

Kdo navštívil letošní líšeňskou Hitachi Demo Tour, nemohl si nevšimnout nápadného zeleného sklápěče Iveco Trakker AD260T41 (410 E6), jenž pendloval mezi etážemi vápencového lomu. Za volantem úřadoval jeho majitel Svatopluk Kuba, který nám vysvětlil, proč nekoupil Tatru.

Rekonstrukce železničních tratí jsou specifickým typem staveb. Nejinak je tomu na trati Břeclav - Valtice. Provozovatel tratě totiž určí přesně daný termín prací, přes který doslova nejede vlak.

Pásová patnáctituna od Takeuchi, model TB1140, obdržel po dlouhých 15 letech svého nástupce. Vyplatilo se čekání? Jaký je zbrusu nový TB2150? To jsme se vydali zjistit do Prahy, kde už čtrnáct dní strojník Kolja Maliborskyy z třebíčské společnosti MBM Trade zkouší, co nový model dokáže, a jak je na tom v porovnání s tím starým.

Silnou stránkou Terexu jsou malá kolová rypadla okolo 9 t. Oblíbený TW85 byl vystřídán typem TW95, který má být v mnoha ohledech ještě lepší. Horkou novinku jsme vyzkoušeli u firmy, jež má tři TW85 a k tomu i větší TW110.