Téma: Traktorbagr CAT
Autor
Zpráva
15. únor 2010 23:29:43
Jan Křesťan
- To rozhodně nejsem ale když čtete totální blbost tak Vám to taky nedá nereagovat. Koho jsem rozesmál??? Takzvané "brožurkové obchoďáky" ?? Myslíte ten druh lidí kteří po základním školení jezdí dělají chytré a lidé se životníma zkušenostma jsou jim pro smích? Jo tak těhle lidí vám umím nasr... celou haldu. Chodí to po kancelářích v kravatách rozumu až za roh ale zkušenosti žádné a lezou vám do zadku jen aby prodali. Víte proto já mám strašně rád starší nebo staré lidi. Jejich zkušenosti jsou k nezaplacení. Tyhle mladíci se je snaží jen trumfnout, smějou se jim ale nedochází jim že se smějou sami sobě. Viz oprava se šroubem. Borec od světoznáme značky by samozřejmě postupoval podle brožurky... Takže nechme pány at se smějou. Bohužel vlastní neznalosti a následně vlastní hlouposti. A ještě k tomu diferáku. Já vím jak funguje a vím že při IDEÁLNĚ přímé jízdě (což je skoro nemožné) ho funguje pouze "polovina" pokud to tak mám říct. Ale o tom to není. I když budfe fungovat "celej" tak stále je to jeho přirozená funkce a vubec nic nepoškozujete To je jak kdyby jste bagrem vubec nejezdil aby se náhodou nopotřeboval. Nebo co takhle nezvedat přední lžíci moc vysoko aby se neošoupaly čepy??? Hm????
16. únor 2010 08:24:25
Zdar pánové,koukám,že je tu debata o dif.hodna první ligy.Emile všechno je jasný ,všichni víme ,že dif.nespíná.Buď se točej satelity nebo ne.Každý soudný ví a pozná,že p.Kohoušek neplácá nesmysly,ale že se jenom splet.Tam byla jedna záhadička,že když na ose je levé kolo o trochu větší a točí se tedy pomaleji než to pravé,tak co nastane.Jestli se guma opravdu přibrzdí tak,že by se nadměrně opotřebovává až gumuje a nebo jestli to srovnají satelity.To znamená ,že i na rovině pracuje diferencial,tím že se satelity pomalu pootáčí jak vyrovnávají.Vlastně je to dobře ,nevymačkají se na jednom místě.(chacha).Kejsákovi jsem rozuměl tak.že na rovině dif. nesepne.(satelity v klidu).Zdůvodnil to-stejné síly od vozovky.
16. únor 2010 08:44:19
..pánové, asi už nemá smysl toto téma dále rozdmýchávat, protože tady máme na to každý jiný názor a dostává se to do roviny, kam to dojít nemělo, takže už nebudu reagovat na vyjádření emila, se kterým z velké části nesouhlasím v pohledu na standartní diferenciál a nesouhlasím s ním zcela ani v popisu funkce samosvorného lamelového diferenciálu, který tam zobrazil (tzv. LSD diferenciál), resp. o jeho stálém jistém procentuálním uzavření. Je to prostě téma na jiné vlákno, né do kolonky traktobagry CAT. Jen si dovolím ještě 2 věci na p. Macha:
............všichni víme, že v diferenciálu nic nespíná, proto jsme to ve svém článku dal do uvozovek, i když jsem tuto věcně nesprávnou formulaci převzal z předchozích článků. Ty pneumatiky mezi přední a zadní nápravou jsem nedoporučoval přehazovat z důvodu diferenciálu, ale z důvodu různého tempa opotřebení pneumatik na hnané a nehnané nápravě. Na přetěžování diferenciálu hnané nápravy jsem reagoval v souvislosti s různým poloměrem (velikostí) pneumatik na obou stranách hnané nápravy.
16. únor 2010 11:16:33
Není důležité v jakém vláknu se rozebírá diferenciál.Cat ho má taky.To není debata o tom,komu chutná jaké pití.Tam může mít každý jiný názor.Tady to musí být buď černé nebo bílé.Buď diferák na rovině při nestejných kolech nefunguje a šoupe se guma a máte pravdu vy pane Kejsák,a nebo vyrovnává a mají pravdu oni.Jaký závěr z různých názorů mám udělat já?Jestli jde jenom o to opotřebování diferenciálu, potažmo reduktorů,tak tady jsem v klidu.Málo kdo dokáže,jak tomu v případě poruchy došlo.U kamionu to může najezdit milion km.V případě traktoru to může taky sloužit,ale tam se dá zařadit třeba okamžitě zpětný chod.To je taková rána,že proletíte oknem.Takže já taky končím s pozdravem.
16. únor 2010 12:51:38
P. Kejsák , souhlasíte , nebo nesouhlasíte, to je vlastně jedno . Diferenciál prostě funguje tak jak je konstrukčně navržený. Nepochybuji o Vaších znalostech a myslím si že kdyby jsme stáli u daných diferenciálů na dílně , tak se určitě domluvíme. Pěkný den Emil
16. únor 2010 16:10:43
Konečně sem taky někdo lupl fotečku sice by to chtělo více detailnější fotku ne z takoé dálky ale davam za 1
16. únor 2010 16:36:56
tak takhle to dopada když je ve fotkách bordel
16. únor 2010 17:20:06
Hurááá konečně sem se dočkal taky nějakych foteček Karlos: na tom bagru koukam ta antena na střeše je od visílačky? Jinak hezkej bagr
16. únor 2010 17:37:05
pro Baguu jo jo přesně tak vysílačka se velice hodí používáme ji velice často.dočetl jsem se že jsi měl C s tím jsem taky dělal a veliká spokojenost.
16. únor 2010 17:44:36
Noo jáá jak se to veme měl sem to 3 roky po nějakym praseti takže celkem dodrbany no vyrovnávání žlice tam nešlo ta tyč na přední lžíci jak vedla byla nějaka podrbana já ho měl to C s jednou pistnicí v předu na lžici.Jinak taky to šlo no ale byl to už starej bagr no vše vybyty atd já tam měl taky právě vysílčku a ted co dostanu to E tak nevím kam ji dám tam sem ji hezky dal do toho jak tam bylo radio do toho panelu ale u E nevim nevim teda nějak to tam budu muset vykoumat.
16. únor 2010 17:51:07
taky jsem měl s pístnicí uprostřed ale když jsem s tím dělal tak ten stroj nebyl tak starý.hele vysílačku u E má kolega pod radiem, radio je uprostřed pokud se nepletu mají to tam jinak řešený než u D.
16. únor 2010 18:10:08
Karlos: jojo je to tak jenže pod tím rádiem je ještě světlo jako na stropě na osvětlení když je tma Tak bych se musel vzdátt světílkajinak nevíš nedalo by se spojit s kamaradem abych pokecal jak to ma přimo napojeny atd ? popřípadě fotoo? u D to bylo jednodduší je ten panel po celé delce.
16. únor 2010 18:16:17
Já mu řeknu až bude na netu at jsem jukne.jo lampička tam je to máš recht ale kabina je natolik veliká že tam místo určo najdeš, toho se nebojím
16. únor 2010 18:22:07
JJ no uvidíme noo a jak ma vyřešenou antenu ja but chci na zrcátko a nebo magnet na střechu nechci nějak vrtat diru do střechy. Diky budu rád za nějaky info.
16. únor 2010 19:46:52
Juuu hezkej mazel koukám že tam máš břit na přední lžici nechtěl by si radeji zuby ? na tom co mě koupily mám taky břit ale ja ho měl na byvalém bagru taky 3 roky ale nevim jak na co ale asi by se mě hodily zoubky. Jaky máš na to nazor.
16. únor 2010 20:13:46
Tak na firmé je ještě další traktor a ten má zuby a tohle Ečko dělá spíše se štěrky a písky,takže tam zoubky až tolik netřeba, ale samožřejmě když je pořeba tak dělá vše. Jinak při stahování štěrků a různých podkladů se krasne uplatnila vodováha, kde konkretne u tehle fotky si nastavil 2% a stahuje se. Okem spád vůbec nelze poznat, oko by řeklo že je spád opačný,ale zkouska laserem ukazala ze je spad spravny.
16. únor 2010 20:50:16
Jako myslíš že si dal jako vodovahu na bagr a na patkách se našteloval podle bublyny? Ja mam něco podobnyho jsem jinak druhym povoláním zedník a je takova docela dobra věcička mala vodovaha teda jen bublyny dvě a slouží to k vodováze do leva do prav aby byla rovina a dopředu naklon a do zadu jestly mi rozumíš skusim to vyblejštit jestly mám nějakou ještě doma. Jinak baggřici sou hezcíí jen tak dal s fotkama moc ste mi udělaly radost.
16. únor 2010 21:32:02
Kejsák 2008
- OK takže když přehazování pneu mezi zadní a přední nápravou neděláte teda kvuli diferáku a tak se vracíme na začátek a já se tedy opět musím zeptat proč se to dělá a co to má za smysl??? A neřešil bych to kde je jaké vlákno...
16. únor 2010 21:35:02
444E
16. únor 2010 21:35:30
No přehazují se proto aby se sjely stejně na zadku jsou sjete víc nebo naopak to zaleží na strojníkovi jestly nechá hrabat kola. Jinak víc bych pod tím nehledal to co ste tady řešily mužete řešit dokla ja bych to vyděl skrz sjíždení a hotovo nevim co za tím hledáte pořád
16. únor 2010 21:39:12
pro Baguu hele já osobně myslím že nej volba je magnetka hod ji na střechu při převozu hodíš do kabiny a je klid.
16. únor 2010 21:42:32
na mašině mám na střeše plech je to lepší.dával ho tam kolega předtím co má ted éčko
16. únor 2010 21:47:53
Zdravím vás pánové,mluvíte mi z duše,diferenciál necháme koňovi,ten na to má větší hlavu.Jak řekl pan emil,na dílně v reálu bychom to jistě vyřešili. Děkuju Vám. M.
16. únor 2010 22:04:02
Tak já si myslím že je to lepší než se tady věčně dohadovat a psát romány o blbostech co se stejně neviřeší páč si každy tvrdí sví.
A tu antenu nevim no uvidím mě by se libyla i na zrcátku de o to na magnetku jak s gablem zase na noc bych jí musel sundávat nebo by ji moh taky někdo odnest ale to i tu co bude našroubovaná že jo, ale zase když nemá nařadi a aby si s tim moh dát někdo práci a odmontovat ji ale asi lepší ta magnetka no sundam jí a dam ji do kabyny a šlus rano zase lup na střechu a je asi jo a pak ještě vyřešit kam ji přišroubuju no. Kdyby bylo detail foto jak jí ma ten kolega v E byl bych vděčny.
16. únor 2010 23:33:42
popino : co jsi hledal na nadrazi? kdyby jsi byl vasnivy archeolog tak mas stetecek a lopaticku
nebo to beres prumyslove? typuju kanalda?
18. únor 2010 19:05:26
Se to nějak kouslo s těma fotkama. Jinak se chci zeptat jestly je někdo blizko okoli Znojma nějaky bagrák. Že by sme pokecaly a klidně i po Icq nebo skype .
18. únor 2010 19:24:03
Křeťan: No 6,20m kanaldu,která se po povodních propadla a vznikl tam kráter v asfaltu.Nemělo tam nic bejt jen vodovod a asi 4 kabely,Nu tak vodovod nikde a kabelů 32 a všechny drážní fukční.hodim sem fotku...
18. únor 2010 19:48:27
Ajjjj z toho mám vždycky husí kuži jak se řekne je tam jen voda a 3 kabely a ono je to jinak je tam optika plyn no hruza to jesmrt nás bagrystu když se člověk zeptá než kupne do zemně co tam je. A vubec nejhorší je to že řekne že by tam nemělo nic byt. Potom radeji kopu vrtvu po vrstvěpo stejnné delce a jak je nějaká změna zeminy raději tam nechám škrábnout kropáčistu.
18. únor 2010 21:12:05
Baguuuu
No přehazují se proto aby se sjely stejně na zadku jsou sjete víc nebo naopak to zaleží na strojníkovi jestly nechá hrabat kola. Jinak víc bych pod tím nehledal to co ste tady řešily mužete řešit dokla ja bych to vyděl skrz sjíždení a hotovo nevim co za tím hledáte pořád. ------------------- --- Bez urážky ale tuhle větu nechápu. Já se stále jen chci dopídit toho proč je řidiči vlastně přehazují. Bylo mi řečeno že kvuli diferáku a to jsme se dopídili že tak není. Tak mě jen zajímá ten duvod. Teda jestli mi někdo dokáže odpovědět aniž by mi uhýbal.
18. únor 2010 21:21:40
p.Mach : to co vám napsaly jini to já neovlivním můj názor je ten že se přehazují z důvodů sjíždění řikal sem to i tatovi at si jepřehodí má je na zadku víc sjete než v předu a tim když přehodí mín sjete v předu za zadní zase se sjedou stejně jak přední Je to celkem logicky a jestly to nechápete tak už nevím jak jinak vám to vysvětlyt podotykám že se kola přehazují na 4řkolkách né na těch bagrech jak máte vy. Jinak si myslim že to dělají aji řidiči na osobákách. Je to jednoduchy kola na hnané nápravě jsou sjetější než na nehnané co ještě nechápete ?