Téma: Nákladní auta
Autor
Zpráva
19. leden 2012 18:27:56
Pepo není to nahodou Man od Hopra za Zabřehu ?
19. leden 2012 18:30:03
Je možné, že tohle auto bylo ještě v pondělí na dílně v CSAO Kroměříž? My jsme tam dávali renaulta na přidání sekce pro hydr.ruku, takže jsme se s tímhle v podstatě střídali. a mám za-to, že právě tenhle krasavec tam čekal na vyzvednutí?
19. leden 2012 19:01:10
Zbyšek..trefa.....
Antonín..nemůže být od Hopra bo je funglofka...
19. leden 2012 20:45:32
Pro Honzu. Koukám,že jsi byl na obalovně,to už se nemůžeš dočkat? Co kdyby jsi dal vědět kamarádovi,mohli jsme dat první letošni kavu.
10. únor 2012 20:15:51
Hmmm pěkná Tatřička, až dobojuju s Liazem , tak si něco takovýho taky pořídím. Řekneš kolik jsi za ni dal? Koukal sem na podobnou a byla tuším za necelých 500tis.
11. únor 2012 09:29:09
Dal jsem za ní skoro až dost 440tis, ale je to Euro 2, má to i polní redukce, takže 20rychlostí vpřed a 4 vzad, je vcelku zachovalá (jezdila ve stavebninách), tří osu jsem nechtěl, tahle je k minibagru a bobíkovi akorát, má nízké bočnice takže se na ní vcelku dobře nakládá a 12 tun uveze taky, samozřejmě mimo silnici.
11. únor 2012 09:43:15
Vypada hezky a k temhle mrnouskum pasuje jak prdel na hrnec, me osobne se libi Atego 4x4 s drapakem, taky projede dost, ale na tuhle tatru to mit nebude. Jak je to u ni se spotrebou?
11. únor 2012 09:53:26
Chlapi chcem sa spytat co vravite na tu novu DAF TATRU?Mne s to nejak nevidi?Ten vyfuk a nadrz sa mi moc nezda ! Nie je moc nizko od zeme?
12. únor 2012 00:53:28
Spotřeba se zatím jeví dobře, ale čísla uvedu až v delším horizontu abych neuváděl nějaké zkreslené.
Co se týče Tatry Phenix, byl můj kamarád co provozuje čtyři tatry od 815/1 až po ternno Euro4 v Kopřivnici na promo akci a nemohl si Phoenix vynachválit, jízní komfort, motor+-tahoun od spodu, převodovka super hlavně v automatu a konečně i lepší kabina i když mohla by být i větší, ale samozřejmě konstrukční masařky se projeví až v provozu.
12. únor 2012 01:06:37
Mám ještě, tedy než ho prodám Unimoga, co se týče manévrovatelnosti, průchodnosti v terénu, rozhledu z kabiny super, proti tomu je Tatra neohrabaný otesánek, ale Unimog má malou tonáž a kubíky neubejvaj, původně jsem zvažoval Iveco nebo Mana něco kolem 10-12 tun celková, samozřejmě 4x4 velká kola, ale odradila mě cena těchto aut a hlavně pak cena následných oprav, mají tady kousek ode mně toho Mana a vysypaná převodovka stála skoro 400tis, za což mám celou Tatru a na kterou převodovka stojí cca 35tis a přiznávám bez mučení že je pro mně Tatra i trochu srdeční záležitost
12. únor 2012 07:48:00
Chtěl jsem se zeptat jaký má Tatra 4x4 proti Liaz rejd a jestli by na to šla (na tu vaší) dvojmontáž .Prostě názor ,proč tam máte balony .
12. únor 2012 10:03:14
Jáký má rejd oproti Liazu nevím, to by se muselo změřit, nebo najít v nějakým manuálu, ale u vozidel s předním náhonem je limitem kloub poloosy, takže údaj bude asi podobný, co se týče balonů, Tatra dříve dělala dva typy zadních náprav, úzké pro dvojmontáž a tyto široké pro měchy a s balonama, používaly se hlavně pro agro, protože auta na měchách umožňovaly změnou výšky snadnou výměnu nástaveb a balony netahaly bahno z pole tolik jako dvojmontáž, taky jsou vyšší, tak to trochu víc ujede, dneska už tyhle široké nápravy v rámci zjednodušení výroby nevyrábí (stýská se po nich hlavně zemědělcům) a tak jsou nová auta na dvojmontážích, výhoda dvojmontáže je větší nosnost, protože pak je povolené zatížení nápravy 11,5 tuny
Tohohle Unimoga měním za Tatru
15. únor 2012 16:57:38
no jo neni nad starou dobrou trambusku