Téma: servis komatsu
Autor
Zpráva
26. srpen 2010 19:03:33
Zdravím,tak závada je pořád aktuální,ano byl u mě servis kuhn bohemia Ostrava,ale na nic nepřišel,jiný servis ani neznám.vše to naznačovalo řídící jednotku,ale dnes byla vyměněna a závada je pořád stejná.....byl bych strašně vděčný za každé info. Lukáš
26. srpen 2010 22:27:35
Tak závada odstraněna, děkuji všem za ochotu mi pomoct, nakonec jsem rozdělal pojistný ventil na motoru otoče a zjistil jsem, že tam jsou tři dírky jako špendlík a ty byly ucpány.Takže, servis kuhn bohemia asi o tomto stroji neví vůbec nic, když nebyl schopen mi závadu najít.Taková banalita, tři dírky a oni neví, přiznávám byla to jen náhoda, že jsem na to přišel. Musím ale podotknout, že si bez ironie velmi Vážím práce servisního technika, který tady se mnou strávil skoro celý den. Je to hold náhoda. Při předešlé závadě mi poradil a závadu odstranil. Jo a máte pravdu, nezaplatil jsem, protože mi ještě neposlali fa.
27. srpen 2010 20:35:04
Zdravím , klobouk dolů před p. Kejsákem. Předpokládám že jeho vědomosti jsou řádně oceněny. ( upřímně). P. Masař zjistěte si cenu na obchodním oddělení KUHN. P. Guzej - blahopřeji Zdraví Emil
27. srpen 2010 21:13:35
Zdravím.Myslím,že mám podobný problém akurát nie v takej intenzite.Vlastním mini JCB 802.4 a keď kopem mimooskou a som vytočený v úhle na ryhu-príklad odkopávanie od steny tak má otoč snahu sa pootočiť ako by ju chcel podkop potiahnúť v smere výkopu.Nie je to extrém,ale pri predchádzajúcom stroji som to nespozoroval.Má niekto skúsenosti s týmto strojom?Dík Majo.
28. srpen 2010 17:19:40
Pro Emila:Můžete mi na něj dát telefon??
28. srpen 2010 18:09:32
Ten Emil aby se z vás zbláznil.Ty snad chceš telefon na toho Guzeje co opravil tu brzdu ne?
http://www.kuhn-mt.cz/cz-cz/mainm...avebni-stroje/pobocky.html?loc=praha
28. srpen 2010 20:57:09
ne na ten servis kde mě dají cenovou nabídku na tu sadu kladivo/svahovka
28. srpen 2010 21:01:51
kliknete si prosim na odkaz p. Cady, to je ta firma KUHN. a tam jakekoliv cislo . emil
02. říjen 2010 21:33:34
Zdavin p.Emila chtel sem se zeptat mam 97s II a pise me to zavadu p2 tak jestli nevite co to je?
04. říjen 2010 16:42:22
Zdravim, elektrohydraulicka zavada na prevodovce, volejte servis. zdravi Emil
04. říjen 2010 17:02:44
Diky za odpovet! A jeste se zeptam,muze to met souvyslost stim ze me to po 4 hodinach prace vymlatilo baterku? Diky Radim
05. říjen 2010 19:32:11
Zdravim, nechte si opravit dobíjení , případně vyměnít akumulátor. Závadu P2 může mimo jiné ovlivnít i pokles napětí . Doporučuji servis KUHN- Bohemia. Dodávají orginální díly a na opravu máte záruku. Pro mechanika to nebude problém určit přesnou příčinu. Emil
05. říjen 2010 20:10:45
Zdravim diky za odpovet, druhou baterku sem daval novou a stejne me to ukazovalo zavadu P2. Servis uz mam obednanej tak uvidim co to bude za zavadu! Diky za rady!
09. prosinec 2010 06:59:07
Zdravím,
mám 97S a píše mi to závadu P7 a neřadí to 3, když se to zahřeje. Díky
09. prosinec 2010 16:45:47
Zdravím , P7 je nízký tlak v okruhu třetího stupně. Zavolejte servis , ten Vám změří tlak ( né Vám , ale na převodovce ) . Pokud bude v pořádku , vymění jenom senzor. Mimochodem , jak dopadla předchozí závada P2 ? Emil
10. prosinec 2010 20:10:01
Zdravím
jo předchozi zavada dopadla dobře nakonec sem našel prasklej kablik u altiku. A dneska sem skusil prohodit senzor s jinym a začlo to psat jinou zavadu tak že to bude asi vadnej senzor.Diky za radu.
28. prosinec 2010 18:21:22
zdravim, robim na wb93r-5 a ked sa zohreje tak ma nadmernu spotrebu paliva a slaby vykon, dokonca podkop ide rychlejsie a dusi motor...dakujem vopred za rady
01. leden 2011 19:13:22
Pane Košút , doporučuji zavolat servis Komatsu , provedou měření a přesně určí závadu na stroji . Vypadá to na problém v řízení hydraulické pumpy . Pokud se to prokáže dostanete pumpu novou. Výměna je asi za 4 hodinky na stavbě hotová. Dále záleží na výrobním čísle stroje , stáří stroje a čísle hydraulické pumpy . Podrobněji Vás bude informovat servis KUHN - Bohemia . Pěkný Nový rok Emil.
02. leden 2011 08:49:11
Dakujem pan Emil, toto som si aj ja myslel aj som to hovoril veducemu ale servisu sa neviem dockat
14. leden 2013 19:52:32
Zdravim vlastnim Komatsu WB97 S2 r.v.2005,pri jazde na jednotke a dvojke ide dobre ale pri trojke a stvorke je strasne pomaly a slaby,tiez hlasi chybu bA,co to moze byt?Dakujem
21. leden 2013 21:00:29
Zdravím , chyba bA neexistuje mohla by být dP , nebo tP , případně jiná začínající na P a na E . Závad na převodovce může být mnoho. Z vašeho popisu že je stroj na trojku a čtyřku pomalý nemohu určit příčinu. Pěkný den Emil
21. leden 2013 21:14:53
pro pana Emila
Dobrý den
mám komatsu wb 97 S2 2002 a při řazení je zhruba 4s prodleva než to zareaguje. Je to nepřijemný. to samý při reverzu.
Nevíte čím by to mohlo být.
Děkuji
21. leden 2013 21:32:08
Zdravím , bylo by potřeba provést měření a zjistit jestli je prodleva v elektronice ,nebo hydraulickém systému převodovky. Předtím ale zkontrolujte volnoběžné otáčky motoru : 1050 ot/min. Emil
21. leden 2013 21:39:06
Jak to myslíte zkontrolovat otáčky. Zdá se mi, že motor na volnoběh běží v pořádku. Jak se to řeší v jednotlivých případech, kdy prodleva je v elektronice nebo hydr. systému převodovky
26. leden 2013 21:13:01
Dobry den pan Emil,volal som do servisu a povedal som tu chybu bA a hned mi zacal rozpravat o prevodovke,tak neviem,nechcel by som hned volat servis,stary majitel mi kaze vymenit olej v prevodovke,myslite,ze by to mohla byt ta zavada?Ten bager som kupil na konci roka a chcem si ho pripravit na sezonu,inac vlastnim este Volvo BL71 a snim problem nieje,lebo tam nieje automat ,Dakujem
26. leden 2013 21:29:01
Zdravim, jak jsem napsal zavada bA neexistuje. Oznaceni zavad je slozeno na displeji se segmentu. Nekdy se muze zdat ze je tam pismeno A ovsem chybi pravy dolni segment a je to vlastne pismeno P. Neni tam nahodou dP. Emil.
19. leden 2014 20:01:59
Dobrý den Emile, koupil jsem Komatsu PC30 r.v. 1997. asi 4000Mth. mužete mi o tom stroji něco říct? Kolik třeba vydží komponenty a tak? Prodejce mi tvrdil, že je tam v prdely nějaký vyrovnávač tlaku hydrauliky a kvuli tomu občas funguje pomalu nebo nepřesně hydraulika. je to prý nějaká baňka. Víte kolik mě bude oprava zhruba stát?
Případně na co si dát u tohodle stroje pozor?
Děkuji za odpověď
19. leden 2014 21:07:16
Pracoval jsem s úplně novým v základu Komatsu PC 35 MR. jako z nového tekl olej z čerpadel (neutáhli hold víčka). Pak to bylo docela fajn. Bylo to docela na můj vkus pomalý (hlavně otoč) a slabý na rypnou sílu. To, že jsem ve stroji často klepal kosu docela, ačkoliv nerad pomíjím. Jedině, že by obsluha nemusela nikdy vylézt z kabiny, pak by se to asi časem vytopilo, myslím, že mi má stařičká 120 kdysi topila mnohem víc. Výrobce se ani neobtěžoval dát ovládání topení do kabiny a ovládá se to kohoutem z motorového prostoru jak u staré škody 1203. Když mi to přivezli, myslel jsem, že snad sním, že jsem se ocitl v jiném století. O tom kam se poděl ten vysoký komfort obsluhy jak píše výrobce jsem raději nepřemýšlel. Asi mají jiný představy. I přes velmi časté a důsledné mazání předepsaným mazivem byla po chvíli v pouzdrech vůle, jaká nebyla ani na DH 112 po několika letech. O zubech na lopatách ani nemluvě. (troje sady zubů do roka při běžných pracích v lehkém štěrkopískovém terénu, max. v jílu, asi byly ze starých hrnců z Číny) cena originálů nebyla zrovna lidová a ubývali doslova před očima. Ta Baňka se nachází vepředu pod čelním sklem pod krytem, bývá většinou plněná dusíkem, pokud unikne, bývá pak problém, myslím, že to drahé snad nebude. I když kdo ví, při dnešním autorizovaným servisu ? Doporučoval bych se zeptat na vícero místech.
19. leden 2014 23:00:47
Dobrý večer. Myslím že minibagrum od Komatsu rozumím. Vlastním tři. Problém topení je v tom, že mají Žiguli nemoc. Starší mini měli regulaci v kabině. Ale přesunem do modrého políčka, se nic moc nedělo. Topilo to méně ale dál. Problém v létě! Tedy já klidně dvakrát třikrát v roce vylezu.Jinak topí opravdu dost.Stran těch zubů. Je fajn mít je originální. Ale nenapadlo vás změnit nákupní strategii? Většinou lze tyto díly kombinovat. Takže lopatu můžete osadit zuby z jiného výrobce komponentu .Pro Komatsu lopaty dodává NEKR.Zuby kdoví kdo. Nebo si opravdu myslíte, že si je vyrábějí sami? Kdyby vám odešel alternator, tak nedávejte vinu Komatsu. Ale běžte do Bosche.Tak to chodí. Vše je jen skládačka. Vůle se tvoří opravdu.Myslim že než kvalitou,je to velikostí čepu. Malý průměr, málo masa , rychlejší opotřebení.
20. leden 2014 17:16:40
Děkuji za rychlou odpověď, tu baňku naplněnou dusíkem řeším, je spíš problem kde ji sehnat nejlevněji... S těmi zuby bych to neviděl taky tak špatně, dal bych tam zuby z traktorbagru a to by byl mazec
Ty vůle s tim se asi nedá nic moc dělat, leda to celé postupně předělávat, ale muj stroj nemá takřka žádné vůle jen hlavní čep na lopatě je horší a vůle v otoči (na pastorku) ale to má asi každej.
Ten kohoutek na otevírání topení u motoru jsem obdivoval, zajímavě vyřešený že se musí lézt k motoru. Dost divný mi přišlo ovládání svahovky, ten pedál co se překlápí do stran není moc citlivej. Naopak dobré je čelní sklo co se vyklápí nad hlavu.
Na motoru mi rosí nafta pod vstřikem, ne moc spíš vubec tak to radči rozebírat nebudu, buhví kde se na to shanějí díly..
Takže zkusim vyřešit tu baňku s dusíkem, jestli se ovládání bagru zlepší.
Děkuji za postřehy a tak
20. leden 2014 17:17:39
Ještě se poptám, co je to žigulí nemoc?
20. leden 2014 20:22:23
Dobrý večer. Žigulik topil stále a stále. I v létě se člověku pekla pravá noha.Regulace TEPLO-ZIMA moc nefungovala.
20. leden 2014 20:44:35
Dobrý večer. Ještě dodatek.Na ovládání svahovky si lze zvyknout. Ale pomůže mírnější priskrceni průtoku. Třeba mince s dírou. Filozofií Komatsu je dělat minibagry co nejjednodušší. Proto žádné elektronické plyny. Naklápění na joysticku a tak . Vše mechanicky. Archaické? ? Možná. Určitě ale funkční i po letech.Ten dusíkovy akumulátor. Můj odhad je 7000kc. Podobný má jizdní stabilizace na traktorbagru.
KOPU DOBŘE, KOPU RÁD. S KOMATSU JSEM KAMARÁD
21. leden 2014 20:56:28
Tak je to dusíkový akumulátor, nevěděl jsem název. Děkuji Akorát u traktorbagru se ten akumulátor dá naplnit asi za 500Kč .. Je to na vyvažování lžíce při jízdě, ale k čemu to je u bagru? Třeba UNC 060 má taky joystick, ale žádný dusíkový akumulátor nemá, tak nevim. S tim průtokem na svahovku jste to trefil.. Opravdu to má velký průtok jak na kladivo asi...
Ještě se zeptám, má komatsu pc30 r.v. 97 dvě rychlosti pojezdu? Případně kde nebo jak se to aktivuje, nemam od stroje vubec nic.
21. leden 2014 21:10:12
Dobrý večer. Dědeček bagr asi mít dvě rychlosti nebude . Snažte se jezdit jen z kopce.To půjde rychleji.Ne vážně.To nebylo v těch letech zvykem. čemu ta koule je , nevím . Předpokládám že tlumí trhavost pohybů podkopu . Myslím-nevím.
21. leden 2014 21:44:54
Tak to jsem zklamanej z toho, že to nejezdí rychleji... jcb z roku 96 to mělo na pedálu a pak pěkně upalovalo...
Dá se nějak spolehlivě vyzkoušet, že jsou čerpadla (nejdražší část stroje) v dobré kondici? Při bagrování se to těžko porovnává..
21. leden 2014 22:11:47
Dobrý večer. Já bych vyměnil olejové náplně a filtry.A zbytečně bych v tom nevrtal. Jistě. Čerpadlo lze prověřit. Servis 870kc/hod . Chcete ještě? Jsem nepřítelem tskto starých a malých strojů. Mají hodně za sebou.Narazit na pěkný kousek je jako potkat třicetiletou pannu. Nepravděpodobne. Každa větší oprava znásobi cenu stroje.Ale jen si to zkuste
12. únor 2014 12:23:34
Dobry den, shanim vzd. filtr pro kamaráda bagristu na WA380-7. Dovozce chce 4 tis. Poradite, kde rozumneji?
diky.
12. únor 2014 15:13:36
chtělo by to nějaké označení toho origo filtru a případně i fotku s rozměrama
13. únor 2014 15:16:08
číslo by mělo byt 600-185-5100