Téma: Lanove bagry
Autor
Zpráva
01. srpen 2010 08:05:14
Jako malej kluk jsem s velikým zájmem pozoroval v Praze - Malešicích, jak lanovým bagrem zvedají krycí panely z teplovodního kanálu mezi paneláky. Byl to dnes již nevídaný bagr na kolovém podvozku. Najednou prásk! Prasklo mu lano, vyletělo z kladek a šlehlo kousek vpravo vedle mne, jak jsem stál vzadu za bagrem, jen se zaprášilo. Bagrák z toho byl na mrtvici.
Od té doby dále od lanového bagru, dále.
02. srpen 2010 21:11:13
Tatra 138 autorýpadlo
Jinak na mém webu na adrese - http://www.trabantidoupe.wz.cz/srazkolin09.html
najdete pár fotek lanového bagru na podvozku Tatra 138 při ukázce práce ze srazu v Kolíně minulý rok.Hlavně ty fotky dole, co jsem fotil v pískovně.
03. srpen 2010 17:15:32
Fotky od pana Šimčáka - nádhera! Ty malé dempry na jedné z těch fotek jsou ty maďarské nebo Muir-Hill? A dost by mě zajímal typ toho autobagru na Zilu - že by někde v ČSSR pracoval takovýto stroj jsem dosud v žádné literatuře nenarazil, snad dohledám na Techstory... Jinak krásný je ten komentář u bagru Mb-2, nedávno jsem na jednom německém fóru v tématu o bagrech Škoda/Unex narazil na rozsáhlou diskuzi německých účastníků, podivujících se jak moc se ty československé bagry podobají jejich Mencku a bylo to uzavřeno něco jako: vida, tak první velcí kopírovači nebyli číňani, ale už tehdy Češi... Což mi přijde jako dost smutná neznalost...
29. srpen 2010 11:01:44
Ten laňák na yourku se furt koupe Až ho vytáhnou, tak bude mít na podvozku korály...
29. srpen 2010 20:41:45
Chcem sa opytat niekoho kto sa vyzna....
Na tej jednej fotke som je vidiet Tatru813 dumper.
To bol prototyp,alebo sa vyrabala taka Tatra.,...talebo preco sa nevyrabala?
20. září 2010 06:31:08
Utopenec II...
23. září 2010 12:26:45
Najít pod vodní hladinou lanový bagr musí být pro potápěče zážitek! Videa jsou skvělá, nicméně abych se přiznal, raději bych podobné stroje viděl na souši
V každém případě věřím, že něco podobného nepostihne mladějovský exponát D500, jehož renovace zdárně pokračuje a rypadlo má už i svůj vlastní přístřešek. Pan Karel Benda pořídil pokračování videa s panem Radoslavem Kolomým, který zde opět komentuje a názorně ukazuje poslední výsledky jeho náročné práce. Natočeno přístrojem Olympus PEN E-P1:
28. září 2010 06:03:53
Parádna práca pána Kolomého !!!
29. září 2010 14:45:02
Prosím o sdělení jestli má někdo manipulační řád pro vlečný kabel k rýpadlu E303. (manipulace s kabelem za vypnutého i zapnutého stavu.
Předem děkuji.
Josef Novák
02. říjen 2010 16:38:48
Zajímavá otázka. Při tahání kabelu po šutrácích v lomu musí docházet k brzkému poškození jeho izolace. Jak s s ním tedy zacházet, aby vydržel déle než krátce? Elektrický bagr jsem při pohybu nikdy neviděl.
17. říjen 2010 11:41:27
Dalsi supr video o renovaci te D-500. Kazdopadne to musi byt fakt rehole to dat cely dohromady Mimochodem koukam, ze je to zatim v modre barve jako nemecky rypadla Menck -to je i puvodni barva te D-500? Jeste bych se chtel zeptat, jestli nekdo nevi jak je to momentalne s tou pripravovanou knizkou o lanovych bagrech u nas? Doufam, ze se to povede dovest do zdarneho konce Diky za odpoved!
28. říjen 2010 18:05:20
Ako sa taha el.kabel ,aby sa neposkodil?
Nic tazke,ked som robil na strkovni tak sme si vyrobili kvazi "sane" a kabel sa pekne tahal.
29. říjen 2010 09:00:01
Tento obrázok som tu už zverejnil ako Ry-151. Všimol som si, že pracovné zariadenie však nezodpovedá zobrazeniu z katalógu ND. Mýlia sa pamätníci, ktorí mi dali fotografiu (ale aj Katalóg ND), v identifikovaní rýpadla? Pritom tvar podvozka a otočného zvršku zobrazeniu z katalógu ND zodpovedá. Alebo sa prac. zariadenia dali kombinovať a zamieňať z iných typov?
07. listopad 2010 13:00:36
Ještě obrázek z jedné knížky co jsem našel na těchhle stránkách:http://www.zelenka-veterani.cz/katalog/1
Nebyl jsem bohužel schopnej zjistit ze které té publikace to je
09. listopad 2010 20:11:48
http://www.baggerundbahnen.de/einsatz-skoda.htm
Ry-151 v Erdingu (Nemecko), ešte tam stojí, ale už nie je v prevádzke - napísal mi autor fotografie Frank Pfeiffer.
A nie je to náhodou ten istý stroj, ktorý uviedol Kristian Kraevski 15. 2. 2010?
09. listopad 2010 21:45:56
Ahoj ta fotka je z Podkrušnohorského technického muzea, mezi Mostem a Litvínovem. Exponát tam stále je a i mnoho jiných
http://www.ptm.cz