Téma: Dlužníci

Autor

Zpráva


Jan Luksik

Členem od: 15.05.2008
Příspěvků: 122

25. listopad 2008 21:07:33

jo a mozna i pro ostatni - stalo by za to vyuzivat velmi dobre zdroje www.dluznik.cz


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

26. listopad 2008 15:37:55

Takže popořadě. Ano jsem zastánce správného psaní a je možné že v tom jak rychle píšu neudělám háček nebo čárku. Ale rozhodně se nedočkáte špatného i - y. To je ten základ. Pokud nedomáčknu klávesu a nenapíše se mi nad velkým písmenem háček tak se hluboce omlouvám. Zároveň přijměte omluvu za Vaše přejmenování na pana Lukšíka. Pokud jde o prodej zeminy tak mi vysvětlete prosím co mi zakazuje ji prodávat??? To by teda chtělo hnát k soudu všechna zahradnictví ne??? Nehledě na to že zákazník platí za dopravu. Kdyby jste byl na místě toho pána co nezaplatil střechu a volal policii tak milerád a s nadšením vyčkám na příjezd protože já ze stavby odvážím pouze MUJ a to zdurazňuji MUJ materiál. Pokud není zaplacen je stále ve vlastnictví mé firmy. Pokud budou mít v této věci všichni stejný názor jako já tak bude vše tak jak má být a legislativu mužeme vynechat protože v tu chvilku si všichni budeme platit tak jak máme a nebudeme si dlužit na což jsou někteří dokonce hrdí!!! Smutné že???? Dále se zeptám k čemu je Vám exekuční řízení když není co pobrat??? Není náhodou snadnější si platit hned než to potom z někoho tahat za pomoci exekutora. Nebo vy se rád popotahujete o svoje peníze???? A k tomu poslednímu. Jsem rád že jsem toto fórum oživil. A uplně poslední věc - pokud jsem někde opoměl háček či čárku tak se omlouvám.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

26. listopad 2008 15:46:29

A pro pana Kováře. Všiměte si prosím jedné věci a to že já nikoho nenapadám. Mám jiný názor a to holt někdo nemuže rozdejchat ale na nikoho nejsem sprostý a ani vulgární. Vidím věci i z pozice majitele firmy a po finanční stránce což mnoho řidiču zde ne a jen si slepě přitakávají. Já se vždy na dané věci snažím najít i ty horší stránky a být na ně připraven. Krásným příkladem byla diskuse na stroj HUDIGG který jen všichni chválili a když si Mach dovolil nesouhlasit tak je hned špatnej. Přitom mám pravdu a žádný z těch lidí tady si ho nekoupí a to z duvodu ktarý já říkám. Ale tady jsem pro ně já ten špatnej. To same je tato diskuse. Začínám mít pocit že ty lidi si vlastně rááádi dluží že to tak je správné a má to tak být a vlastně je to tak baví a placení v hotovosti jim přijde nepřijatelné. A když tu napíšu že bych se tvrdě proti dlužníkovi postavil tak by na mě ještě volali policii. Co je tohle za dobu.....


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2040

29. listopad 2008 09:55:59

Dovolil bych si jen krátkou vsuvku k uvedení zakázky do původního stavu při jejím nezaplacení, jak tady popisoval pan Mach. Z právního hlediska je to možné, můj kamarád právník mi k tomu poslal toto vyjádření:

„Obecně platí, že majitelem stavby a všech jejích součástí je objednatel, i když zhotoviteli (v tomto případě zhotoviteli střechy) nezaplatil. V takovém případě by bylo odvezení střechy rovno krádeži, protože de facto odvážíš cizí majetek (plus máš problémy spojené s vniknutím na cizí pozemek). Zaplacení je třeba domáhat se civilní žalobou.

Pokud si ale strany písemně sjednají, že se jejich vztah bude řídit obchodním zákoníkem a současně si zhotovitel vymíní, že vše, co vytvoří, bude v jeho vlastnictví až do úplného zaplacení, potom by teoreticky odvoz krovu byl možný.

Co se bazénu týká, pak záleží na tom, co chceš - pokud chceš peníze, je blbost díru zavážet, protože pak objednatel řekne, žes vlastně nic neudělal. Obecně zavážení nedoporučuju, protože to s sebou může nést problémy - ale určitě tím nepácháš trestný čin (pokud teda při zavážení např. něco nepoškodíš). Naopak si umím představit obhajobu, žes díru zavezl proto, abys zabránil pádu třetích osob (a tím jejich zranění). Chceš-li ale peníze, opět je lepší podat žalobu na zaplacení.“

Myslím, že je dobré sem přidat i tento pohled, zvláště výše zmíněné ujednání ve smlouvě mi připadá užitečné.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

29. listopad 2008 12:01:04

Samozřejmě že vždy je lepší podniknout takové kroky které vedou k zaplacení ale v případě kdy je situace už v tom stavu kdy vím že peněz se nedočkám tak to raději uvedu do puvodního stavu. Peníze tak jako tak už mít nebudu ale alespoň tím získám "dobrou" reklamu a už se mi to v okolí nestane. Já neříkám chovat se ke každému takhle a a házet všechny do jednoho pytle ale neplatičum je třeba se tvrdě postavit.


Tomáš Čapčuch

Tomáš Čapčuch
Členem od: 25.02.2008
Příspěvků: 431

29. listopad 2008 20:17:58

Já svou pohledávku postoupím firmě na vymáhání dluhů.Podklady už mám na e-mailu.Sice ztratím polovinu částky,ale aspon neco.Doufám.Naštěstí to není závratná částka.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

30. listopad 2008 00:37:20

A když není co pobrat???


Tomáš Čapčuch

Tomáš Čapčuch
Členem od: 25.02.2008
Příspěvků: 431

30. listopad 2008 08:52:16

Tak mám prostě smůlu.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

30. listopad 2008 11:09:38

Tak v tom případě jsme na tom stejně ale s tím rozdílem že po mě si to ten "šmejd" bude muset nechat udělat znovu ale po Vás mu zustane hotová zakázka a zdarma.... A už jen proto bych tam dojel a uved to do puvodního stavu.


Přidat příspěvek k tématu