Téma: Dlužníci

Autor

Zpráva

Anonymní - BIČ NA DLUŽNÍKY!

Členem od: 06.10.2002
Příspěvků: 3814

04. září 2005 16:58:41

Ocenuju, jak se velmi dobře vyvíjejí tyto stránky a přeju si,aby byly ku prospěchu všem drobným živnostníkům a proto bych zde uvítal rubriku,kde by bylo možne vyhledat NEPLATIČE A DLŮŽNÍKY ve stavebnictvi.Nejen určitě ja se s tímto problémem potýkám.


Anonymní - Ondřej Hájek, hajek@bagry.cz

Členem od: 06.10.2002
Příspěvků: 3814

05. září 2005 20:25:21

Dobrý den. Také si přeji, aby tyto stránky byly ku prospěchu všem drobným živnostníkům. Problém, o kterém se zmiňujete, je velice vážný. Protože do stavebnictví přirozeně zasahují i firmy z jiných oborů podnikání, mělo by se proti tomuto nešvaru bojovat komplexně. Nejdále se v tomto směru zřejmě dostal <a href="http://monitoring.cpress.cz/">Monitoring platební kázně českých podnikatelských subjektů</a>, který je k dispozici na internetové adrese <a href="http://monitoring.cpress.cz/"...tp://monitoring.cpress.cz/</a>.


Anonymní - 604 842093

Členem od: 06.10.2002
Příspěvků: 3814

17. leden 2006 13:00:08

problém podstatně řeším tak, že dlužníka donutím podepsat směnku na dlužnou částku, směnka musí být správná, přesné náležitosti, celá vypsaná dlužníkem, aby se nemohl odvolat, na ni vám obdhodní soud vystaví za 3-6 měsíců platební rozkaz,který se dá vymáhat 10 let, okresní soud ustanoví exekutora, asi dva měsíce a pak nastoupí exekuce, exekutor může všechno, bere i mateřské, pokud máte na nájem, sebere i soc.dávky, běžně se to zvládá do roku, když na to tlačíte tak kolem půl roku všechno zvládám sám bez právníka. Horší je to u větších firem, tam se vymlouvá jeden na druhého a tam jedině právní cestou s nic moc výsledky.


Lenka Glembová

Členem od: 19.11.2008
Příspěvků: 1

19. listopad 2008 20:51:32

Jednodužším řešením jak na dlužníky je arbitrážní řízení,kdy máte exekuční příkaz v ruce již do 30 dnů.Poskytnu více informací na lenka.glembova@gpttrust.com


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

19. listopad 2008 22:09:20

Veškeré platební příkazy a exekutoři jsou vám všem k ničemu když není co pobrat. Znám firmy které jedou každý rok na nové s.r.o. a tam opravdu nic nevezmete. Jediné řešení je "správná" pověst. Již je to pár let co jsem dlužníka měl a veřte mi že byl jeden z mála. Tenkrát šlo o nezaplacenou střechu a po mesíčním dohadování se o peníze jsem zaplatil partu lidí a střechu jsme sundali a odvezli. Tenkrát mě to sice stálo další peníze ale byl to poprask který si každý pamatuje a který se vyplatil. Od té doby nemám jediného dlužníka. A taky proto že nehraju na nějaké měsíční splatnosti atd. Když někdo chce na fakturu se splatností tak jí má ale strop je 7 dní. Když jde o dlouhodobou akci platí se každý týden. mimochodem dá vám někdo na benzince naftu na fakturu s 60ti denní spaltností???? A veřte mi že pokud mi dnes někdo nezaplatí tak další den jsem tam a ty roury mu z té země vykopu. Např... Je to další den práce navíc ale do budoucna se vám to vyplatí protože neplatiči se vám vyhnou. V dnešní době kdy je v módě si neplatit to jinak nejde. Takové ty telefonáty kdy mi volá velká firma a slibuje práci na pul roku a myslí si jaký mi to nedává milodar a jak mám být strašně vděčný mě nechávaji klidným a z 90% procen se nedohodnem.Je to týden co mi jeden ze zástupcu takové firmy řekl že se mu nestává často aby někdo odmítal práci. Oni jsou zvyklí že po takové zakázce každý skočí a pak si s váma dělají co chtěji včetně toho že z nich permanentně taháte peníze. Myslete si co chcete ale takhle mě to praxe naučila a dnes po letech mám klidné spaní a bez dlužníku.... Ale tohle je jen dobře míněná rada od toho divného a věčně zatracovaného Macha....


Josef Hatak

Josef Hatak
Členem od: 19.08.2007
Příspěvků: 43

20. listopad 2008 06:07:13

Pane Machu musim s vámi souhlasit toto asi plati vic než cokoli jineho , je to stale vice popularni tema

Pepa


emil cat

Členem od: 29.08.2008
Příspěvků: 336

20. listopad 2008 07:49:12

Ja to vidím uplne ináč. Kto pýta fakturu na splatnost 7 dní sa ani s ním nebavím -je to výpalník a ekonomicky slabá firma. Kto ručí za svoju ponuku a prácu má vždy zaplatené. Problémy s platbou vznikaju pri nekvalite ,nedodržaní termínu ,nedodržaní ceny . Čo dohodneme vždy zaplatia ,pri naviac prácach ,či nekvalite su problémy.Mám dlžníkov ale aj po 2-3 rokoch sudnou cestou peniaze dostanem. Prácu mi nikto neslubuje ,každý ide tvrdo po cene -pýta ponuku,záruky a termín -bereš,alebo neberieš.Snažím sa z firmami čo robia pre mna jednat tak ,že ja pýtam zálohu či dodržia termín a kvalitu alebo zádržné z faktury na nejaké obdobie aby ho to nutilo príst prácu dorobit ,či opravit ,aj ked je to problém a všetci pozeraju na mna čo vlastne chcem. Zálohu nedám nikomu ,zaplatím po ukončení a nejaký čas chcem zádržné na záruky.So zálohou ,či splatnostou 7 dní som nerobil už 5-6 rokov.Aj právnika mám takého čo mu zaplatím až ked vysudim peniaze ,len hlupák by zaplatil za niečo čo je k ničomu.Neviem ako je to so zmenkami ,ale nikto by ma neprinutil ani s pištolou na hlave podpísat niečo -na to je sud ,notár ,len banky pri uvere pýtaju podpísat blankozmenku ale to je solídná inštitucia . Divoký západ bol v Amerike.Ano su dlžnici ,každý sa dostane do problémov ,s tým musíte rátat ak podnikáte ,ale podnikatel musí byt ako hospodár -zaseje na jar ,ale može príst povoden ,zdochnut dobytok ,sucho,uroda nevzíde. Keby to bolo také jednoduché ,robil by to každý.A firmy s ktorými dlhodobo spolupracujem mi bežne dávaju aj splatnost 90 dní ,ale učtuju si prirážku cca 1,2% z faktury . A splatnost 30 dní od doručenia je štandart.Všetko to je o vybudovaných vztahoch a serioznosti .Emil G.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

20. listopad 2008 23:18:34

Právě proto že chci spaltnost 7 dní tak jsem díky tomu finančne dobrá firma!!! Práci odvedu a předám tak proč držet fakturu několi týdnu???? Já sám také faktury platím okamžitě a tak to má být. K čemu je placení po 60ti dnech? Co to má za smysl??? Pokud se mi ozve firma a chce splatnost 90 dní tak už dopředu vím že jsou to ojebávky a vubec se s nimi nebavím. Dá mě někdo na benzince splatnost 90 dní?? Dají vám v servisu spaltnost 90 dní??? Dají vám ve stavebninách spaltnost 90 dní??? Spočítejte si kolik vám stroj sežere jen v naftě za 4 měsíce o kterých tu píšete a pak se jen dozvíte že s váma nejakej dobrodruh vyjebal??? Nikdy!!! Pokud někdo nechce zaplatit za provedenou práci která je řádně předaná bez reklamací a závad a požaduje spaltnost 90 dní tak je to při nejmenším neférovej člověk a podle mého sprostej zločinec. Ale poku dobrovolně takovou smlouvu podepíšete a pak se k vám nedostanou peníze tak vám to patří a je třaba si to vyžrat až do dna. To je muj názor a každý at si to dělá po svém. ALe čekat na peníze 4 měsíce tak na to se mám moc rád a chci se klidně vyspat... A další věc je ta s tím právníkem. Jak mu mužete dát peníze až když něco vysoudí?? On svoji práci odvede a to že firma nemá peníze za to on nemuže. Vy jste do té opratky strčil hlavu a on vam jí má vyndavat??? A 1,2% z fakturace co to je?? To jsou drobný! A i kdyby jste si uctoval 50% z fakturace tak co si chcete vzit na firme kterou už dávno vlastní ukrajinec????


emil cat

Členem od: 29.08.2008
Příspěvků: 336

21. listopad 2008 07:57:49

Firma so splatnostou 60 dní sa neozýva ,ta vypisuje sutaž na dlhé obdobie a vždy zaplatí. Právnik prácu neodviedol -konečný efekt žiadny -opravár príde 6x k autu ,vždy vykoná ukon ,vždy mu zaplatíte ,auto neopraví ,alebo povie že to je v motore ,on za to nemože a nakoniec povie že to je zlá značka auta , a Vy mu natešený zaplatíte -hlavu do slučky ho nenutim pchat ,sám zváži riziká či to prijme ,ak má zlý odhad jeho problém . 1,2% mesačne je 15% ročný kontokorent-len silná firma si to može dovolit,niekto hrabe vo velkom ,niekto má v tom systém a robí s drobnými pri stámilionoch . Na fakturu 30-60 dní mi dávaju bežne ak 5-6 rokov platím normálne a dlhodobo odoberám tovar cez faktoring. Náklad na naftu pri objemoch zemných prác je smiešna nákladová položka-pri hodinovke to je možno horšie.Všetky velké firmy pýtaju záručné ,či zádržné 5-10%,ak ste "domkár" nepoznáte to. Kto pýta peniaze ihned som ostražitý -neverí si ,zmizne a viac ho niet a reklamácia ,záruky.....Iste aj medzi investormi su podvodníci ,ale tak je to v živote všade .Ked mi dlhuju tak spím dobre ,horšie ked zle urobíme prácu ,alebo hrozia riziká ,či havárie pri práci.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

21. listopad 2008 20:22:41

To že se běžně dává na fakturu na 30 - 60 dní ale neznamená nic jiného naž že ta firma nemá peníze. Pokud by je totiž měla tak zaplatí hned. Ale tohle jsme si zavinili my všichni protože na tohle přistupujeme. To fakt muže podnikat kdejakej dobrodruh protože když mu všude dají na fakturu tak to se to podniká a když mu to nevyjde??? No booože tak holt taky nezaplatí. A pak jen slyšíte do telefonu že mu nezaplatili takže on taky nemuže zaplatit. Tohle ale není podnikaní. Pak se stáva to že kvuli jednomu s prominutím neschopnému pitomci je v tom namočeno několik firem okolo a to jen díky nějake splatnosti. Není náhodou normální že když neco chci tak za to musím hned zaplatit?? V samošce vám take přijde normální že platíte hned, za chleba také, za najemné také atd atd a za provedenou práci ne? Mimochodem počkají vaši zaměstnanci 90 dní na vyplatu?? Počká snad sociálka, finančák a zdravotka 90 dní na odvody nebo na DPH???


emil cat

Členem od: 29.08.2008
Příspěvků: 336

22. listopad 2008 06:37:01

To čo ste napísali je takmer uplná pravda. Pri prvých odberoch 2-3x hotovost ,potom až idu faktury. Tých dobrodruhov je dost,suhlasím ,tam aj ja pýtam zálohu aspon na materiál. Vyselektoval som si okruh zákazníkov ktorým na fakturu dávam ,neznámy min. zálohu na dodávku materiálu.Máte vo vela veciach pravdu ,už pri prvom kontakte so zákazníkom sa rozhodnem,či hotovost ,alebo faktura ,len potom nestíham vystavovat faktury ihned a zákazník špekuluje ked je práca hotová. Snažím sa drobným nerobit ,vždy len firme ktoru poznám,alebo sa istím inými sposobami/demontáže/Ale v podstate to je džungla a nikdy nevieš čo ti super vyvedie. A nadnárodné energetické koncerny pýtaju splatnost 30-60 dní a tam su miliardové zisky ,takže nesuhlasím že nemaju peniaze,aj banka pýta uver splatit do 5-10 rokov ,užerník zaraz ,tak neviem kto nemá peniaze..............


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

22. listopad 2008 16:44:32

Uvěr je samozřejmě něco jiného že? Tam jde o pujčení pěněz na dohodnutou dobu ale u fakturace nikomu nehodlám svoje peníze pujčovat na 60 dní. Stále mi nějak uniká co má za smysl splatnost třeba těch 60 dni. Pokud firma peníze má tak proč je nedá hned? Co má za smysl splatnost? k čemu mě bude to že fakturu zaplatím až za 60 dní? Stejně ji zaplatit musím. Takhle dlouhé splatnosti ve mě vubec nevzbuzují duvěru a závání to spekulací. Prostě bud na něco mám tak to ztaplatím a pokud na to nemám tak si to holt koupit nemužu a koupím si to až na to mít budu.A pokud i veké firmy a nebo dokonce stát drží takhle dlouhou splatnost tak je to smutné. Statní firmy by mely jít příkladem.


emil cat

Členem od: 29.08.2008
Příspěvků: 336

22. listopad 2008 16:57:54

Názorný príklad načo je splatnost 60-90 dní :Je velká zákazka-pre mna /7-8 mil/. Urobí sa za 3-4 týždne,v jednom mesiaci objednám materiál-dovezu ho ,v druhom ho zabudujem a vyfakturujem na konci mesiaca s bežnou splatnostou 30 dní,a aby som to utiahol musím mat alebo kontokorent 2-3 mil. alebo nákup s 90 dnovou splatnostou ,alebo sa tvárit v pohode ,nakupit a nezaplatit a vyhovárat sa a potom zaplatit ked zaplatia mne. Takže ja to beriem normálne .


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

22. listopad 2008 17:48:50

Takže to samé musí udělat i stavebniny a podžet platbu svemu dodavateli. Ten ji podrží továrně atd atd.. A díky jedné zakázce je v tom třeba 5 firem. Ted stačí aby jedna z nich nezaplatila a celé se to hroutí... Správné řešení je třeba ten kontokorent. Pokud chceš dělat takhle velkou zakázku musíš na to bud mít a neo to řešit pujckou ale není řešení to přenášet na jinou firmu. Ty seš ten ko tu zakázku ber a ty musíš nést riziko. Tak pak do toho opravdu muže skočit každý a vpřípadě neuspechu od toho dá ruce pryč a řekne já za to nemužu mě taky nezaplatili. Ale když ten materiál koupí za svoje tak si dá sakra pozor aby byly vyfakturované a zaplacené všechny zálohovky a aby v nejhorším případě risknul svoji práci atd.. Vemte si třeba že některý stavební materiál prodávám s pouhým 1% zisku a ted budu riskovat že mi jeden zákázník nezaplatí třeba stotisícovou dodávku??? Aby se mi to vrátilo tak já musím uskutečnit 100 takovejch zakázek aby se mi tahle jedna"pruserovka" vrátila. Má cenu takhle riskovat?? Já třeba vím že díky tomu že nedávám na splatnost tak přicházím o mnoho zákazníku ale ve výsledku jsem na tom líp než ten kdo dává. Vždycky se sem tam najde někdo kdo prostě nezaplatí a jsou to třeba firmy ktere braly 5 let a nikdo to od nich nečekal. Já vím že to třeba neudělali schválně a že nezaplatili jen proto že nezaplatil někdo jim. A jsme opět na začátku a proto tvrdím že tento zpusob je nesmyslny. Mě když přijede na plac kamion s materiálem tak platím bud ihned řidiči a pokud to nelze tak ještě ten den sedám k počítači a odesílám z učtu. A to samé očekávám od zákazníku pro které pracuji a dodávám materiál. Mám kamaráda kterej v oboru dělá od revoluce a letošní zimu to balí. Dělal samé velké zakázky a přesně zabřednul do tohohle kolečka o kterém mluvím. když jsem přijel na stavbu tak mu tam makalo třeba 5 bagru, několik aut plus třeba drtička atd... Na první pohled by člověk mohl závidět a říct si ten jede ve velkém ten má práce pro tolik mašin a víte na co dojel? Na platební morálku těchto velkejch firem. Kdyby vymohl všechny pohledávky tak je milonář!! Kdyby... Pravda je taková že Před měsícem si sednul zpět za bagr a k sobě vzal jednoho člověka kterej mu jezdi s Liazkou. Obojí je napsané na jeho rodiče protože on díky tomu že také neplatil nemuže vlastnit nic. Když jsme u toho a rozepsal jsem se tak budu pokračovat. Je to asi měsíc kdy jsem byl na stavbě kde bagrák prorazil kolo o roxor. Ten kluk vypadal že si to hodí. Bylo mi ho tak líto že jsme se dali do hovoru a opět se vracím kde jsme začali. Mašina na lízačku. Pracuje pro velkou firmu která mu samozřejme drží platby 2 - 3 měsíce a tlačí ho s cenou dolu výměnou za dlouhodobou práci. Jiné zakázky přestal brát kvuli téhle dlouhodbé. A ted by rád odešel ale nemuže. Tím jak malé kšefty odmítal se všichni obrátili jinam a když odejde tak mu tahle firma poslední tři měsíce nezaplatí a on spadné hubou na samé dno. A doma rodina..Ani na to bouchlé kolo neměl 4 stovky aby mu to zalepili tak jsemm mu poradil at tam natočí desítku šroub avěřím tomu že na to jezdí dodnes. . Nějakou dobu už v tomhle dělám a vím jak to chodí. Znám pána kterému dodávám materiál asi už třetím rokem. Za pouhé tři roky má třetí s.r.o. Za každou firmou zustalo mnoho a mnoho nezaplacených faktur a podobně utrápených chlapu. Myslím že mnoho z vás ho bude znát. Nejčastější pusobiště je Praha západ. Od mé firmy odebírá až když už mu nechce nikdo dát na splatnost a světe div se platí mi hotově. A pak že to nejde...!!! Abych nebyl jen jednostranej tak znám i firmy které jsou na trhu deset a více lat a jedou na splatnosti a nikdy nenechali žádný dluh. Ale kolik jich je a jak je poznat??? A proto tvrdím že tenhle systém neplacení si a nebo se splatností je jen pro zlost a anemá jediný smysl. Tohel jsou mé zkušenosti které mě taky nějakou tu koruny staly a hlavně mnoho bezesnych nocí a mnoho šedin na hlavě. Ale at si to každý dělá po svém. Tohle jsou jen dobře míněné rady od neuznávaného Macha.


emil cat

Členem od: 29.08.2008
Příspěvků: 336

23. listopad 2008 09:24:14

Vodičom som platil v začiatkoch/10 rokov naspat/ a nechcel by som to opat zažit ,firmy ktoré to chceli robit /hotovost/som vylučil. Občas kupim niečo od nich ked velká nemá rozvoz ,ale stagnuju ,nerozvíjaju sa -su to 2-3 chlapové ,opatrnícke firmy.Velké firmy nevydieraju ,tam je zmluva dokedy robíš ,tu vyplatia ,ukončia, a potom ti alebo podpíšu dalšiu ,alebo neuspeješ ,ak nejdeš s cenami dolu -zoberu to druhí a musíš íst inde,vždy sa niekto nájde kto tu prácu miesto teba zoberie .Dlhšia lehota splatnosti je na prípadné reklamácie ,problémy /tovar preberie niekto nekompetentne ,zlá kvalita ,poškodený....../Materiál preberá skladník,platí ekonom,neviem čo by som stíhal keby som behal s hotovostou ,potom platil ,nebodaj ešte aj skladal. Neviem, ale len malé firmy a s.r.o.-čky dlhuju.Velké firmy už v podmienkách stanovuju 60dnovu splatnost ,vždy zaplatia na hodinu presne a prácu máš na 2-3 roky.Bud sa na to pripravíš ,zoberieš to ,alebo budeš vyplácat na kapote auta ,dohadovat sa s drobnými odberatelmi a behat ako utrhnutý vagon.Radšej isté peniaze a práca ,ako rozmýšlat každý den čo ideme robit


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

23. listopad 2008 16:48:43

Právě ty drobní odběratelé jsou to nejlepší. Práci uděláš, předáš dostaneš zaplaceno a odjíždíš. To placení trvá pul minuty to tě nezdrží. Právě firmy jako Metro... Skan.... a podobně ja to nejhorší co muže být. A to mluvím z vlastní zkušenosti.


emil cat

Členem od: 29.08.2008
Příspěvků: 336

23. listopad 2008 16:59:40

Kde ty nenakosíš ,tam sa nenapasieš -slov .príslovie . S drobnými to je o život. Rašej sa dohadujem o miliony ako o desattisíce!


Jan Luksik

Členem od: 15.05.2008
Příspěvků: 122

23. listopad 2008 17:26:57

Vazeni, jedna prima otazka a prosil bych primou odpoved - kolik procent hotovych penez priznate k dani ? Zamyslete se nad odpovedi a pak take sami nad sebou.. Chytri pochopi, hloupym holt napovez ze Pane MACHU...


emil cat

Členem od: 29.08.2008
Příspěvků: 336

23. listopad 2008 17:44:04

Priama odpoved:Nezáleží či to je hotovost ,alebo cez učet. Každý doklad musíš priznat.Cash peniaze a tie iné špekulácie nerobím ,lebo vždy má prospech ten druhý a ja by som mal opletačky a problémy .Pochopil?A nemožeš mat nákup vyšší ako predaj -možno 1-2 mesiace ,alebo pri investíciach ,ale pri dlhodobých špekuláciach Ta vyberu ako vrabca z hniezda....


Jan Čada

Členem od: 03.01.2008
Příspěvků: 776

23. listopad 2008 18:25:01

Přesně tak Emile s drobnými je to o život.A nebo na prášky(léky).Pracuji jenom pro ně protože jsem sám.Někteří určují technolog. postup,jiní přesně vědí za jakou dobu to bude hotové a pro některé je to premiera.Včera kopal v Rumunsku na poli.
Kdybych měl zaměstnance tak bych šel taky tvojí cestou.


emil cat

Členem od: 29.08.2008
Příspěvků: 336

23. listopad 2008 18:38:35

Jane,ja som to pochopil už dávno ,on to robí raz za život a prežíva to. Ako hovorí moj najstarší montér,niet nič horšie ako ked začne gazda diktovat ,zamotáš sa a narobíš sa . Skus zohnat dlhodobu prácu a drobných ber len ako doplnok,lebo potom to je fakt na tie prášky.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

23. listopad 2008 20:32:28

Pane Lukšík ale ted jste trošku ujel. O to tady vubec nejde. Otázka není dávání a nedávání faktur. Berme to tak že ji vydáte vždy. Tohle tady rozhodně nehodlám řešit ale rád se já jako ten hloupej nechám od vás jako chtrého poučit. Třeba mi Vaše rada něco dá. Třeba....


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

23. listopad 2008 20:36:04

Pro Emila - Nejde vubec mít vyšší nákup než prodej. Učetnictví je na dlouhé povídání a řeknu ti jediné. Na trhu jsem již více jak deset let. Za tu dobu jsem měl nepočítaně kontrol. Jak finančák tak živnosták, sociálka, bezpečnost práce, ČOI..... atd atd a vše prošlo až na malé drobnosti a zanedbatelné pokuty. Byla doba kdy jsem na finančák chodil každý měsíc a to vždy kvuli podanému DPH kde jsem žádal vrácení a to nemalé. A vše OK. V tomhle mě neučte chodit..... A to placení hotově není o tom abych to urval hned na ruku bez dokladu. Klidně ho vypíšu hned na místě a každému. Ale je to jen vás jak si to budete dělat. Klidně se všichni cpěte na dlouhodobé super kšefty a budte v zajetí novodobejch podnikatelu. Nic zlého nikomu z vás nepřeju ale jednou si na mě vzpomenete. Takže hodně štěstí při doprošování se o peníze....


Jan Luksik

Členem od: 15.05.2008
Příspěvků: 122

23. listopad 2008 21:14:59

Vidite, ani na primou otazku nedokazete odpovedet, protoze vite kam tim mirim.. Dekuji ze jste se ukazal svou pravou tvar..


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

24. listopad 2008 00:37:23

Pane Lukšík co to tady plácáte? jakou pravou tvář??? Já jsem Vám odpověděl a to jest že počet vydaných faktur na toto téma nemá vubec žádný vliv. Je jedno jestli vydám jednu fakturu na 100 000 kč nebo sto faktur na 1 000 kč Myslím že jen blázen by toto s Váma rozebíral zde na veřejném foru. Myslím že s tímto jste trochu ustřelil a stojí to za zamyšlení. Je to asi jako kdybych se já Vás přímo zeptal o kolik jste kdy okrad finanční uřad. přímá otázka ne??? Ale normální člověk se na toto nezeptá ahlavně ne zde. Ach jo....


emil cat

Členem od: 29.08.2008
Příspěvků: 336

24. listopad 2008 06:46:02

Zvrhlo sa to. Na tu tému už nejdem písat. Dovi


Jan Luksik

Členem od: 15.05.2008
Příspěvků: 122

24. listopad 2008 08:49:07

Dobry den pane Machu, to prave neni vubec zadna pravda. Pomlouvate zde neplatice, dluzniky jak jsou spatni, jak velke firmy maji dlouhe splatnosti atd.. ale pritom si nepriznate, ze patrite mezi ne take. A proc ? Protoze hotove penize delaji korupci a danove uniky. Ten kdo neplati dane, je vetsi zlocinec, nez ten kdo pozde zaplati fakturu... A ve chvilce kdy zde zduraznujete jak pozadujete pouze hotovost, jasne davate najevo proc... Protoze na hotove penize, nedate doklad, tudiz nemusite nic priznat ke zdaneni. A hrozne rad bych Vas chtel videt, jak jedete kopat bazen a vystavite doklad za provedeni prace. Takze bych Vas pozadal, abyste nerikali hlouposti, dokud si nezamete pred vlastnim prahem.


Jan Luksik

Členem od: 15.05.2008
Příspěvků: 122

24. listopad 2008 08:50:56

A navic priznavate ze kradete - tak nevim kdo z nas trosku ustrelil... Vite, pravda se slysi hrozne tezko..


Radek tb

Radek tb
Členem od: 28.09.2008
Příspěvků: 650

24. listopad 2008 16:42:03

uvítal bych tuto sekci dost by poohla kouknu neplatěj a nepojedu tam přídu o lepší kšet a ještě prodělam tak sem pro tu sekci.taky mám tu čest s dlužníky


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

24. listopad 2008 16:58:56

Pane Lukšík neznáte mě tak neříkejte že patřím mezi ně. Není jediný člověk kterému bych nezaplatil dohodnuté peníze a kterému bych je nazaplatil ihned a nebo nejpozději ten den a to převodem. Nesuďte mě a neházejte do sorty neplatiču a nebo těch co jedou na splatnosti!!! Máte pravdu že pravda bolí a proto se osočujete na mě a říkáte nepravdy? je to taková Vaše forma obrany a prosazení svého?? Ona potrefena husa se vždy ozve. jak dlouho vy natahujete firmám splatnosti a jak dlouho to z Vás dolují????? Další věc je že já ty firmy nepomlouvám!!!!!!! Říkám své zkušenosti a to je rozdíl a pokud mé příspěvky čtete pozorně tak jsem psal že všechny firmy samozřejmě nejsou tak špatné ale je jich málo a těžko je poznat. přečtěte si pořádně mé příspěvky než zbrkle zareagujete. Také nechápu podle čeho soudíte že neplatím daně??? To že platím v hotovosti ze mě dělá zločince kterej neplatí daně??? Takže koukám že podle Vás je vlastně divné platit si hned bez zpoždění a správnej poctivej frajer je ten kdo to pořádně natáhne. A další věc je jak mě mužete napadat že nevystavuji doklad????? Naopak muj zaměstnanec ho vystavit musí vždy!!! Jsou tam rozepsané kilometry, hodiny, prostoje atd atd... Už jen kvuli tomu aby mi mohl druhý den ráno vyučtovat peníze. Takže pře tím prahem si prosím zameťte vy a než mě budete napadat tak si to dvakrát rozmyslete. A pokud máte nějaké podezření že neplatím daně dejte prosím dodnět policii ČR a nebo finančáku.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

24. listopad 2008 17:16:22

Mimochodem zrovna dnes jsem jel pro 32 kubíku řeziva k dodavateli kde beru dlouho a často a od začátku si platíme ihned hotově. Je to člověk kterej o spaltnosti nechce ani slyšet a jsem rád že těchto lidí je víc a víc. Jsou to jednoduché počty. Chceš materiál musíš na něj mít. Nemáš peníze tak holt nic neodvezeš. Jinou rovnici neznám a nechápu kdo vynalez zpusob brát si materiál a nezaplatit ho. Vemte si že ten člověk za jeden den seřeže okolo 40ti kubíku. Když dá všem na spaltnost 60 dní tak počítejte kolik mu mezi lidma bude putovat peněz když kubík řeziva stojí okoli 5ti tisíc a on jich za den vyprodukuje 20. To je za jediný den 100 000 tísíc které on někomu jen tak pujčí. A kdo pak za něj zaplatí dodávku kulatiny??? Ono totiž ten borec co mu vozí kulatinu kasíruje teke ihned. A takhle to má být. A né každý večer u PC zjištovat kdo mi nezaplatil a kdo jo a pak se po telefonu doprošovat SVEJCH peněz a poslouchat trapné vymluvy proč na to zapoměli. A kdo ustojí to aby mu tolik peněz lítao mezi lidma. A hlavně kdo ustojí to že sem tam nějakej hajzk nezaplatí.


Filip Šinko

Filip Šinko
Členem od: 05.11.2008
Příspěvků: 335

24. listopad 2008 18:31:24

Pane Machu musim říct že s vašim postojem plně souhlasím, zdržování pladeb je taková perfektní bezuročná pujčka,proč si pujčovat v bance tam by se přeci za to muselo zaplatit


Tomáš Čapčuch

Tomáš Čapčuch
Členem od: 25.02.2008
Příspěvků: 431

24. listopad 2008 21:23:28

Já dělám většinou na splatnost 60 dní,už jsem si zvyknul,je to větší firma a nestalo se,že by nezaplatili.Bohužel jsem vzal i menší kšeftík a peníze nikde.Je to záležitost zatím tři týdny po splatnosti a chci varovat ostatní.Jedná se o firmu JOSEF FIŠER VODOINSTALATÉRSTVI LIPNIČKA 13 SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU.Trochu jsem zjištoval a nejsem sám komu nezaplatil a do telefonu tvrdí,že peníze poslal.Ted už telefon nezvedá.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

25. listopad 2008 01:23:59

Dojel bych tam a osobně tu zakázku předělal do puvodního stavu. Je to to poslední řešení ale je to stále lepší než to nechat být. mě by osobně neštvalo to že jsem přišel o nějaké peníze ale to že se mnou nějaký šmejd vydrbal. A o to huř když to udělá umyslně ale to se těžko dokazuje.... Možná se vám všem zdájí mé metody na neplatiče drsné a hulvátské ale ono nic jiného nefunguje. Denne se stkávam s majiteli firem kteří jsou na tenhle nešvar naštvaní jako já ale jen málokdo má odvahu se do toho opřít a jít si tvrde pro svoje peníze. Ale jinak to nejde. Doufat že přeci ta firma snad někdy zaplatí je nesmysl.... Mnoho firem na toto dojelo a přitom ne svojí vinou ale spíše duvěřivostí. Nechci byt mezi nima.


Jan Čada

Členem od: 03.01.2008
Příspěvků: 776

25. listopad 2008 07:16:41

Pane Machu ty pořád meleš svou.Přitom je to tak jednoduché.Jsou firmy které jedou v kolotoči,kde je splatnost 60dní.Jsou spokojení a všem to vyhovuje.Pak jsme my,ty a já,kterým nejde ani tak o peníze jak o pořádek.A proto trpím,když mi měl někdo zaplatit a místo toho slyším:mě to nějak nevyšlo,všechno jsem dal za dopravu a skládku.Zítra jsem u vás s penězma.Tak ty bys ten vykopaný bazen dával do původního stavu?A čím?Zem je na skládce.Takže čekám.Den nebo i týden.Není to pravidlo.Režim taxík mi vyhovuje.Musím dát za pravdu Emilovi G.Než aby se hrabal v drobných,tak se za menší námáhu hrabe ve velkých.Nikam nevozí v tašce prachy,nikdo ho neokrade po cestě.Jinak jsem rád,že některou diskusi dokážeš odmítnout těm rádoby poctivým.Jaký jsme,to vidím u těch nahoře.


Jan Luksik

Členem od: 15.05.2008
Příspěvků: 122

25. listopad 2008 08:33:51

odvahu ? dovolte abych se zasmal.... Jestli se Vam tohle zda jako odvaha, tak to teda klobouk dolu....


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

25. listopad 2008 13:04:43

Je vidět pane Lukšík že vám chybí to duležité a to jsou zkušenosti. Takže se klidne zasmějte je to zdravé.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

25. listopad 2008 13:09:54

Jan Cada - Vy ale také dokola povídáte to samé. od toho je to forum ne??? Aby se tu debatovalo a každý řekl svuj názor. nevím kdo by Vás měl cestou okrádat o peníze. A když jste u toho konkrétního příkladu s bazénem tak asi takhle. Zemina už je sice na skládce ale při dalším kšeftu bude další a ta je třeba taky někam uložit. A hlavně skládku zeminy mám i vlastní kde když přebejvá tak ji vozím k sobě a tam kde je třeba ji zase prodávám... A nebo dám zdarma za dopravu. Záleží na okolnostech. Takže v případě nezaplaceného bazénu bych ho normálně zavezl hlínou.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

25. listopad 2008 13:11:21

A další věc je to "hrabat se velkých" Pod pojmem velké peníze si lze představovat lecos....


milan Kovář

milan Kovář
Členem od: 06.09.2008
Příspěvků: 255

25. listopad 2008 20:10:20

Já dost často sleduju všechny témata na těchto stránkách a je velice zajímavé, že dokud se do diskuze nezapojí pan Mach, je vše v pořádku. Jakmile začne pan Mach diskutovat okamžitě se téma zvrhne v hádku! Možná je to náhoda.........


Jan Luksik

Členem od: 15.05.2008
Příspěvků: 122

25. listopad 2008 21:05:19

Jsem rad ze tech zkusenosti mate mnohem vice, ale.... Nebudu dale rozvadet. Asi takhle - u tema cestina jste byl obrovsky propagator jak psat spravne, ale zde neumite ani cist - jsem pan Luksik ne Lukšík, dale nevim proc pana Čadu prejmenujete na Cadu - asi neumite cist nebo nevim... Dalsi vec - zemina ze stavby se prodavat nesmi dle zakona o ochrane zivotniho prostredi - takze pokud ji prodavate porusujete zakon... Lituji toho, ze jsem nebyl na miste pana kteremu jste sundal strechu, je to vstup na cizi pozemek - tohoto pojmu jste take velky zastance, jak se lze docit, ale abych se vratil k myslence ve chvilce kdy by jsi udelal neco takoveho, jiste by Policie CR mela co delat... Otazka - jak z vet dokazete posoudit ze clovek nema zkusenosti ? Dekuji za odpoved. Toto forum je o dluznicich - pokud v tomto state budou nadale pracovat lide s rozumem a myslenkama, ktere mate Vy a nebude dodelana pravni legislativa, nebude v teto oblasti lepe. Nehlede na to, ze kazdou pohledavku, lze okamzite postoupit exukucnimu rizeni a penize jsou do mesice zpet. Takze Vam moc dekuji ze jste, protoze jak rekl kolega - tohle forum by bez Vas bylo opravdu nudne.. happy


Nové příspěvky k tématu mohou být vkládány pouze na konec příspěvků: přejít pro vložení