Téma: Srovnání kolových bagrů

Autor

Zpráva

libor dedek

libor dedek

Členem od: 12.02.2008
Příspěvků: 9

05. květen 2020 08:27:07

Zdravím všechny bagristy kteří čtou můj dotaz . Zvažuji pořízení staršího kolového otočného bagru ve váhové kategorii 19 - 22 tun , rokem výroby cca něco kolem 2000 a ceny 500 - 600 tis. + DPH , samozřejmně s co nejnižším počtem MTH ale ne vždy je to vypovídající o stavu stroje jelikož záleží na lidech a majiteli jak se se strojem zacházelo ale stav MTH 15 - max. 20 . A ted je to nejdůležitější aspoň pro mě nevím jaký výrobce v těchto uvedených parametrech by byl lepší co se týče poruchovosti a náhradních dílů , servisu , životnosti stroje , provozních nákladů , spotřeby ? Dokáže mi někdo z Vás napsat své vlastní zkušenosti se stroji ? Já zvažuji nákup LIEBHERR A904 ale tam dost lidí říká že mají drahý servis , co to je drahý ? Nejde mi o vydělávání milionů ale o univerzální stroj okolo dílny popřípadě někde sem tam něco na zakázku udělat . Tuto velikost bagru zvažuju z důvodu že bude mít větší sílu jak traktoráč či minibagr kterých je všude hafl , nabízí se mi velký hloubkový i výškový dosah , jeřábování . A když si vezmu že minibagry se hodinově pohybují cca 500 Kč , traktoráče 700 - 800 Kč , dokonce jsme měl už na stavě i pásovej minibagr 8 t KUBOTU a ty chtěli 900 Kč , tak si myslím že kolovej bagr této kategorie co zvažuji kde se cena pohybuje cca 1000 - 1200 Kč je prostě cenovej nepoměr proti tomu jaký výkon takto těžký stoj má . Myslím si že velký stroj sice překvapí velkou cenou ale svou silou a velikostí lopaty je rychlejší a ve finále i levnější . To jen pro vysvětlení proč tento těžší stroj . Předem děkuji za odpovědi a rady zkušených strojníků .


Jiří Vacek

Členem od: 26.12.2008
Příspěvků: 17

05. květen 2020 20:34:12

Zdravím,já bych šel do JCB 175 W,dostupný servis i druhovýroba nahradních dílů,dříve jsem chtěl taky kolový,ale nakonec jsme koupili pásový, časem možná ještě doplníme kolovým.Zrovna tady na bazaru je jeden JCB 175 W r.v. 2007 cca 8000 mth (patky,radlice ,svahovka)od fa ltlinek z Kolovrat u Prahy cena 900 000,- plus dph sice je to více než nabízíte,ale do stroje nad 15 000 mth já bych už nešel.(zkušenost z nákladního auta,možná se to nedá porovnávat s bagrem,ale prostě nejlepší má za sebou) Koukal jsem na něj a vypadá solidně asi bych do něj šel pokud bych scháněl kolák(nový stojí cenová nabídka z roku 2013-120 000 eur plus dph) nevím jak dnes to jen na porovnání.Jinak není to bagr na každodení práci pro soukromníka to jen na upozornění to co píšete cena poměr výkon domácí neřeší ten vidí cenu za hodinu a,že kolák to udělá o polovinu rychlejc už neřeší, přepravní rychlost je cca 25 km/hod na delší přepravy je to stejně na podval. Je to stroj na nějaké budování inženýrských sítí,těžení kubíků na nějaké práce okolo domu moc ne. Tak to moje zkušenost jinak přeji štastnou ruku při výběru J.Vacek


libor dedek

libor dedek
Členem od: 12.02.2008
Příspěvků: 9

12. květen 2020 06:13:17

Děkuji za Váš názor Jiří , je mi jasné že soukromník kouká na peníze ale přitom neumí počítat , nechci se nikomu vnucovat ani se tím každý den živit . Spíš na takové to štourání kolem provozovny a drobné jeřábování . Myslel jsem si že akční rádius po vlastní ose cca 10 km pak podval . Je jasné že zde každý má zkušenosti s vlastním strojem a většinou i s jednou značkou výrobce takže co strojník to jiný názor . Na jiném foru mi psali že LIRBHERR má citlivou hydrauliku o proti jiným strojům , motor vydrží klidně až 30 tis. MTH když je o něj dobře postaráno takže vždy je to o kuse a obsluze . JCB bych určitě nechtěl . Tím že jsem strojař tak mi nějaká ta závada nevadí a sám si jí opravím takže i počítám že stáří a stav MTH je a bude znát na stroji . Mě šlo hlavně o to jaké zde kdo má zkušenosti takže děkuji i za Váš názor a zkušenost . Nevíte náhodou kde se dají sehnat solidní lžíce v nějakém rozumném stavu a peníz ?


Přidat příspěvek k tématu