Téma: Srázek Bagráků z Bagry.cz
Autor
Zpráva
18. prosinec 2012 21:57:29
To Alda: máš pravdu, někdo mi řekne, že jsem to ukradl dětem z pískoviště a pak se diví, že to něco i funguje lepší než si vůbec mysleli, ale to asi už patři do jinýho vlákna...
12. leden 2013 12:15:27
Zdravím pánové, trošku tu diskuzi tady oživím a rovnou položím dotaz. Jedna nejmenovaná firma by měla zájem se na srázku prezentovat s ukázkou sacího bagru. Co myslíte, měli byste o to zájem?
12. leden 2013 15:02:29
což o to zájem by byl..si myslim,já osobně sem to nikdy v akci neviděl...jen už teď lituju Ondru...bude muset shánět rybník
12. leden 2013 16:57:07
To bych chtěl také vidět v akci, slyšel jsem, že to používají ve Francii na poruchy na vodovodních řadech. Odsají bahno, odloučí to vodu a výkop,zemina se vrací. Nevím, zda se jedná o tento druh sacího bagru? Už se těším na srázek, letos si ho nenechám ujít.
12. leden 2013 17:07:49
Letos si ho snad nenechám ujít ani já Jen ještě ten termín dořešit.
14. leden 2013 20:52:45
termin je danej ne?
15. leden 2013 17:21:52
asi myslel aby měl v termínu volno....
15. leden 2013 20:26:01
Horacio to trefil... ted zatím dělám údržbu 314 na dílně, ale v únoru a březnu se vše začne rozjíždět a víkendy budou zadrbané. Budu se snažit abych dorazil, snad vezmu i kolegu z AWT rekultivačky pokud bude mít volno.
16. leden 2013 17:20:57
Ahoj Tomáši,
tak snad to nakonec klapne, rád tě uvidím
16. leden 2013 17:21:48
Ahoj Horacio,
díky za vtipnou glosu k sacímu bagru. Rybník nebude potřeba, saje i hlínu. Viz
http://bagry.cz/clanky/job_report..._rekonstrukci_ulice_behounska_v_brne
Takový typ druh bagru by to byl. Je to sice odklon od plánované hmotnostní kategorie strojů na srázku, ale na druhou stranu je to v hustě zasíťovaném území jistá alternativa k práci minibagru, takže prezentovat ho současně s minibagry svou logiku má. Navíc je vidět, že je o něj zájem, tak ho tam zkusíme nechat řádit. Podíváte se, co ten vysavač umí, a když o něm bude některý z vašich zákazníků mluvit, budete aspoň vědět, čeho je tento stroj schopný a čeho ne….
16. leden 2013 17:38:42
Ten obojživelník, to je trochu jiná liga, Horacio Na něj by to ten rybník fakt chtělo. Kdyby tam byl, tak by se takovéhoto obojživelníka možná podařilo i zajistit, ale už bych to neokecal, minigbagr nahradí dost těžko
16. leden 2013 18:22:51
Ondro vypadá to ,že tam bude spousta zajímavých věcí,jen jeden nápad aby přijeli lidi,nejde třeba někde tady na stránkách bagry aby vyskakovala na sraz reklama.Třeba at se střídá s tím Matouškem na pravá straně nebo dole jak jsou volné stroje ,nebo někde jinde,at o tom vědí a pořád se to připomíná.Přece jenom je vidět ,že s tím máš práci.
16. leden 2013 18:58:22
Ahoj Zdeňku,
Díky za myšlenku. S reklamou letos počítám, akorát ji správně načasovat. Myslel jsem, že by mohla začít vyskakovat v únoru.
16. leden 2013 18:58:55
Romane, tak takový plovoucí sací bagr s kabinou z Tatry jsem ještě neviděl, to je něco Díky za foto.
16. leden 2013 20:57:28
Ondra: viděl jsem ho na sádkách v Novém dvoře cca před třemi lety (asi bude stále k vidění-nějaká reportážička?). Patřil Rybářství Pohořelice, je to v podstatě výkonné čerpadlo, které má sací koš opatřený "karbovací" korunkou. Je to vidět na obrázku. Ta se pohybuje v blátě, karbuje sediment a čerpadlo ho následně nasává i s vodou. Většinou se tato směs pumpuje do menšího rybníčku kde se sediment usazuje, následně se vysuší a jednoduše odtěží (hodně materiálu na málo místě). Nám tímto zbůsobem údajně čistili v rybníku loviště. Velké bagry na neunosnou půdu za komanče moc nebyly, natož s delším dosahem. Pokud se neodbahnuje celý rybník, ale třeba jen to loviště, tak se to prý vyplatí takto.
07. únor 2013 15:09:12
Zdravím všechny. Je nějaké příslušenství ke smykem řízenému nakladači, které byste si na srázku chtěli vyzkoušet? Dostal jsem dotaz z Doosan Bobcat, mají tam všechno možné… Když vás něco napadne, budu rád. Díky.
P.S. Romane, díky za popis. Možná by se to dalo s něčím spojit.
08. únor 2013 10:15:25
Ahoj. Díky za bezva tip. Přiznám se, že tohle bych taky moc rád viděl. Tento drážkovač mají u Bobcatu k dispozici, teď jen doladí, jestli k němu budou mít vhodný stroj. Pokud ano, objeví se na srázku i s člověkem, který ho předvede a všechny zájemce s ním naučí!
11. únor 2013 16:54:01
Děkuji všem návštěvníkům srázku, kteří si všimli banneru a výzvy k registraci. Registrace je pro nás důležitá, abychom měli představu o počtu návštěvníků a podle toho mohli případně upravit některé naše představy, které zatím vycházejí z počtu účastníků minulého srázku. Ještě jednou dík.
11. únor 2013 17:32:33
Ahoooojky náš velkolepý kápo Ondro Mám takovy dilema nevim jestly jsem se registroval nebo ne. A jestly ne tak nevim jestly se registrovat mám protože zrovna blbě na den kdy je sraz tak mam zubaře a nevim jestly bych dorazil.
11. únor 2013 18:16:54
Ahoj velkolepý Baguu. Nezaregistroval ses. Zubař nebo srázek? No, je to dilema, co?
11. únor 2013 18:27:47
Baguu,tak si zubaře předělej na jiný den a máš po problému!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pro tebe je omluva jen parte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11. únor 2013 18:28:23
Čaues Ondro, už jsem odeslal registraci... Dorazím pouze na odpoledne, nebo odkolika to začíná?
11. únor 2013 18:30:14
Jo teď si čtu že od 12ti Tak sorry
11. únor 2013 19:01:40
Ahoj,v pohodě. Budu se těšit
11. únor 2013 19:11:26
Ondro,doufám,že jsi objednal nějaké pěkné počasí..Ty dva minulé "mrazivé"ročníky také měly svoje kouzlo,ale teplo je teplo
11. únor 2013 19:20:26
Nooo ja bych rad stih oboje Zubaře mam na pul 10 ale kdo vi co mě bude dělat s tim mojim zubem
Zdendo kdy ja se obědnaval už v lednu tak si nedovedu představit když bych se přeobědnaval to bych šel někdy v letě ne
19. únor 2013 18:25:24
E-mailem mi dorazil hezký pozdrav:
Zdravím všechny bagráky,
dneska jsem poprvé narazil na vaší stránku, tím pádem i na srázek. Chci jen napsat, že je to skvělý nápad vyzkoušet si jiné stroje a novinky. Škoda jen že je to ode mě z Liberce přes celou republiku, hned bych se také přijel podívat a pobavit.
Přeju vám teda dobrou zábavu a zdravím bagráky.
Tomáš z Liberce
19. únor 2013 18:35:16
Musím ještě napsat, že Baguu se nakonec registroval
19. únor 2013 18:41:07
Ahoj Aldo,
díval jsem se na počasí 15. března v minulých letech a pokud se na tom dá stavět, mělo by být někde mezi 0° a 10°. Snad to bude víc k té desítce.
19. únor 2013 21:17:01
Vzkaz pro Tomáše z Liberce já na srázek bagráků jedu....zatím v autě sám,tak v tom,že je to skoro přes celou republiku nevidím žádný problém....co ty na to?
20. únor 2013 15:42:54
Díky vi ki, vzkaz se šlechetnou nabídkou předán. Zde je odpověď:
"Děkuju za nabídku o svezení do Brna. Kolegovi i moc děkuju za odpověď, která mě velice potěšila. Jelikož je 15.3. pátek a 8.3. jdu na přezkoušení stroj.průkazu, tak nemohu zatim říci na tutovku, že to dopadne s volnem. Ještě se ozvu a zdravim Ondru Hájka (děkuji) i vás ostatní.
Tomáš z Liberce"
10. březen 2013 12:05:54
Zdravím všechny. Kromě strojů uvedených na http://www.srazek.cz/#!/stroje by zde měly být k vyzkoušení ještě čtyři stroje Bobcat, smykáč + minibagr Caterpillar, minibagr Komatsu osazený nivelačním systémem Topcon X-22, Locust. Na stránkách nejsou tyto stroje uvedené, protože zatím neznám konkrétní typy, ale dorazit by měly. Dále zde budou k vidění podvozkové díly, pásy, zuby, mazací tuky a oleje…
Jediná moje obava je, abychom se tam nějak vešli. Při zkoušení strojů bude potřeba opravdu velká obezřetnost, aby nedošlo k úrazu. A pak samozřejmě to počasí… snad to nebude tak špatné, jak hlásí předpovědi.
10. březen 2013 12:46:46
Ahoj Ondro a jak to vypadá s účastí?
10. březen 2013 13:22:04
Ještě přikládám odkaz na příjezdovou trasu:
http://goo.gl/maps/bFvIi
Směrem od Tetčic je teď průjezd dost omezený, řada osobáků si už podřela boky průjezdem mezi betonovými sloupky, takže novou trasu přes Rosice vřele doporučuji všem, nejen náklaďákům.