Téma: Komatsu PW 160
Autor
Zpráva
15. únor 2014 15:47:56
Musím se pochlubit,včera jsem dostal nový bagřík Komatsu,předtím jsem jezdil New Hollanda LB115B,velkej rozdíl.Samozřejmě že se v něm moc nevyznám,zatím študuji manual.Rád bych se zeptal na dvě věci.1--Bude mi na to stačit skupina Na Rypadlonakladače a druhá nejdůležitější,na co si dát u tohoto stroje POZOR.Díky všem.
16. únor 2014 09:15:47
Přesednout z traktorbagru na kolovej otočák (pokud v tom člověk nikdy neseděl) a jet rovnou na stavbu mezi bandu lopaťáků...tomu říkám "vodvaz", k tomu ti manuál nepomůže .
Skupina "Na Rypadlonakladače" mám takovýho tušáka neexistuje. Jestli to máš ve strojáku,tak mi dej kontakt na firmu,která ti to vystavila,chtěl bych taky
Jinak na to potřebuješ ŘP.sk C,resp.T, stroják na kolová rypadla a někde jsem slyšel,že prej i profesák (v případě,že se budeš přesouvat po veř.komunikacích),ale tím si nejsu jistej.
No a pokud něco z toho nemáš,nevadí,pan Mach ti rád vyjmenuje asi tak 748 důvodů,proč jsou všechny administrativní záležitosti úplně na hovno a ve finále je vlastně vůbec nepotřebuješ
No a to podstatný trochu neprávem až na závěr : musíš s tím umět dělat,
ale nikdo učenej z nebe nespadl,tak hodně zdaru
16. únor 2014 12:06:30
jj profesni prukaz musis mit, od letosniho roku snad musis mit na traktor bagr krome skupiny KOLOVA RYPADLA jeste skupinu KOLOVE NAKLADACE, ale jisty tim si na 100% nejsem, mam vic skupin tak to neresim, ale vnucovat to nikomu nebudu jestli to plati ci ne je to reseny tady na foru snad jinym vlaknu
16. únor 2014 13:13:25
Jan Křesťan- jj,máš pravdu Honzo.Si vybavuju,že mi to vlastně říkal školitel. Ale platí to jen pro nový strojáky v souvislosti s prací na traktorbagru. Pokud máš stroják vydanej po 1.lednu 2103 a děláš na traktorbagru,musíš mít obě skupiny,do té doby stačily kolový rypadla.Ale není to ve formě státní vyhlášky,spíš je to prej dohoda nějakýho profesního sdružení s ministerstvem. Ale jak píšeš,řešilo se to tu na jiným vláknu
16. únor 2014 13:50:52
No nevím,ale když máš kolová rýpadla,tak by to mohlo stačit.Ty nakladače na traktoru zas nejsou tak velké.Budiš od roku 2013...
Ten profesák?Nepotřebuješ ho,když stroj nepřekračuje 45km/h.Pokud by to do techničáku napsali,tak bych si ho od nich nekoupil.Pak ho nepotřebuješ,pokud není řízení tvoje hlavní činnost.Jsi strojník .Jestli tě firma přijmula i jako řidiče,ale umíš obhajit,že to vezeš na stavbu ke svému bagru,kde to budete zpracovávat tak ho taky nepotřebuješ.Je to bordel .Na kolečkách.
20. březen 2014 19:54:24
Zdravim,Prave mam taky isty "maly"problemik ako Michal.Chcem sa tiez pochvalit,dostal som trochu tazsiu"vonavku"PW 2oo co s tim,ako na ten stroj??