Téma: JCB 3CX 2007

Autor

Zpráva

Tomáš Moskva

Členem od: 24.07.2020
Příspěvků: 2

09. prosinec 2020 18:44:18

Pánové všechny tady zdravím a prosím o radu zda nezná někdo odpověď na mou závadu na daném stroji.
Když je stroj v tlaku hlavně tedy při práci s přední lžíci a mám zařazenou přední rychlost a hned dám zpátečku v ten moment mi dvakrát zabliká červený trojúhelník a rychlost mi asi dvě sekundy visí a pak teprve skočí zpátečka.
Tato závada už trvá asi rok a mechanik a vlastně nikdo už si neví rady.
Vyměněno vše co se dalo.
Páka na řazení pod volantem,veskere relé,nová řídící jednotka,snímač rychlosti jak na motoru tak i na převodovce,čidlo tlaku oleje,a také komplet nový cívkový blok. Jinak diag nic neukazuje a tlak v prevodovce ok. Stroj má 13 tisíc a je pravidelný servis. Oprava mne už stala balík a stále nevyřešeno.pokud by někdo znal odpověď budu vděčný. Klidně radši na můj tel. 604 274 029 Tomáš. Díky všem.
Ps. Není problém zaplatit mechanika který bude umět opravit. Jsem s Ov.
A poslední věc. Nedělá mi to pokaždé jednou to udělá a pak třeba dvakrát třikrát nic a pak zase ano. Jinak vše okolo a kolem funguje jak má. Jen tady tato zatím neopravitelná závada která mě už fakt psychicky ničí.


T.T.V. Nováček

T.T.V. Nováček
Členem od: 05.03.2015
Příspěvků: 38

11. prosinec 2020 09:58:06

Když nabíráš přední lžící a máš zapnutý přední náhon, tak čerpadlo v převodovce musí natlačit tři spojkové koše s lamelami, na zpátečku také tři koše. Tak si myslím, že máš horší čerpadlo nebo únik oleje v koších přes Ó kroužky. Čerpadlo nestíhá natlačit jak objemově tak i tlakově. Nejspíš je netěsnost na zpátečkovém koši.
Měl jsem závadu na předním náhonu, šel silově tak na 10%. Vyndal jsem spojkový koš, vyměnil dva ó kroužky za 70 Kč a jede . Samozřejmě jsem jako první přeměřil tlak na čerpadle, dávalo 11 atm. Minulý majitel stroje vyměnil lamely, ale ó kroužky nechali staré.

Nováček a synové


Tomáš Moskva

Členem od: 24.07.2020
Příspěvků: 2

12. prosinec 2020 05:59:57

Díky za reakci.
To znamená převodovka dolů a rozpůlit jestli to chápu dobře.
Celkem dost práce a celkem dost peněz za hlavně práci mechanika.
Ale přiznám se nejste první co mi to říká.
Vzhledem k tomu že už je vše vyměněné.
Včera mi přišla ještě informace že na převodovce jak je civkový blok je prý tam nějaký ventil ten prý je na tlak v prevodovce a dá se udělat prý finta že se ten ventil vytáhne a strčí se pod něho podložka a tlak v převodovce se zvedne. Taky to je prý možnost.
No ale už vidím že se to bude asi půlit.
Díky wa info.


Přidat příspěvek k tématu