Téma: Hydraulická Svahovačka alebo powertilt

Autor

Zpráva

Boris Iván

Členem od: 19.11.2021
Příspěvků: 3

02. prosinec 2021 15:11:48

Zdravím páni, chcel som sa vás opýtať na vás názor. Mám v pláne kupovať svahovačku, len sa neviem rozhodnúť či kúpiť len štandardnú svahovačku + powertilt alebo priamo kúpiť hydraulickú svahovačku a poprípade od akej firmy. A mal by som sa ešte jednu otázku, aký rýchloupinák odporúčate?

V prípade že by sa tu našiel niekto kto má na predaj Svahovku, hydraulickú svahovku, rýchloupinák alebo powertilt napíše mi mail na boris.ivan97@gmail.com

Ďakujem vám vopred za každý jeden názor.


Ondřej Kaiser

Ondřej Kaiser
Členem od: 30.06.2011
Příspěvků: 424

03. prosinec 2021 05:56:20

Powertilt super věc akorát si změnšíte rypnou silu na lopatě.


martin Š.

Členem od: 12.10.2017
Příspěvků: 42

20. prosinec 2021 23:37:12

Powertilt super vyhoda ze nahnes vsetky lopaty dost to vyuzivam ... ja ma upiak Martin vyhoda ze otocis lopatu aj opacne ... nevyhoda je spomenuta hore rypna sila ... mal som aj hydraulicku svahovacku a uz by som do toho niesiel vzdy zapajat odpajat hadice ....


Martin Čížek

Martin Čížek
Členem od: 31.08.2021
Příspěvků: 22

07. únor 2022 12:27:43

Tzv. powertilt (=označení výrobku firmy Helac, ovšem existuje mnoho dalších výrobců) ano, ovšem doporučuji s ním v těžkých podmínkách (demolice, skalní formace, pařezy apod.) nepracovat. Výrobce to sice připouští, ovšem opotřebení příp. riziko poškození speciálního ústrojí je velké. Máte tyto možnosti, bereme-li v úvahu že powertilt prakticky vždy končí rychloupínačem:
1) powertilt načepovaný - pokud jej z výše uvedených důvodů sejmete, nutno načepovat lžíce nebo použít standardní rychloupínač
2) powertilt ve formaci "sendvič": nasazujete jej do rychloupínače, kdy jej ve styku se lžicí můžete vynechat, pokud máte na powertiltu i na "kmenovém" rychloupínači stejný systém a velikost. Technicky výhodné řešení, nevýhodou je značná konstrukční výška a tím ještě větší úbytek rypné síly a snížená výsypné výšky.
Pokud uvažujete naklápění powertiltem pouze svahovky, je možno naklápěcí ústrojí namontovat přímo na (do té doby) pevnou svahovku. Získáte tím absenci choulostivé pístnice a zpravidla nižší konstrukční výšku.

Kritik


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2026

12. únor 2022 21:07:02

To jsou dobré postřehy. Všichni víme, že Powertilty tady prosadili dealeři Huppenkotenu - VLW a PlanBau - na strojích Takeuchi. To je jejich velká zásluha. Je spousta výrobců "powertiltů". Stroje Takeuchi prodávané u nás používají výrobky rakouské firmy Martin s originálním hydromotorem Powertilt - jejich stavba je nízká a přitom mají dobrý servisní přístup. To se ale nedá říct o jiných výrobcích, ať už používají motory Powertilt nebo HKS nebo něco čínského. Často je stavba zbytečně vysoká a setkal jsem.se i s tím, že dávají poddimenzované hydromotory určené pro menší bagry. Pokud je Powertilt dobře vyrobený, neměl by mít s kladivem problém. Dokonce i RotoTilt tvrdí, že jeho naklápěcí rotátory můžou pracovat s kladivem, ale tam bych tomu moc nevěřil.


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2026

12. únor 2022 21:22:01

Jinak kromě toho, že zažíváme boom powertiltů a naklápěcích rotátorů, což mě velmi těší, mě naopak mrzí a zaráží, jakým propadákem se stal rotátor bez naklápění. Jeho vtip spočívá v tom, že lžící můžete nejen rotovat, ale jejím zavíráním a otáčením ji i naklápět. Aniž byste museli mít to otravné naklápěcí prodloužení. To si málokdo uvědomuje. Nejen podle mě je užitečnější než powertilt.


Přidat příspěvek k tématu