Téma: Web o bagrech

Autor

Zpráva

Anonymní - bagros@centrum.cz

Členem od: 06.10.2002
Příspěvků: 3814

31. květen 2007 17:50:25

Kolegové bagráci,nemyslíte že je na čase založit pořádný web,kam bychom mohli posílat fotky našich i cizích mašin....Existují už weby s tématikou fekálních vozů i zemědělských strojů,ale server o bagrech je pouze tento...a podle mě tady hodně chybí část jako fórum a galerie obrázků.Fandím panu Hájkovi,ale myslím že to není špatný nápad....Napište mi své názory......


Anonymní -

Členem od: 06.10.2002
Příspěvků: 3814

01. červen 2007 10:49:16

Já myslím, že pan Hájek dělá co může, bohužel je ale odkázán na práci nějaký firmy, která mu obhospodařuje a programuje stránky. Z jara už měl mít nové stránky s vylepšenou koncepcí, ale vypadá to, že co si sám neudělá to nemá.


Anonymní - Lubosh

Členem od: 06.10.2002
Příspěvků: 3814

01. červen 2007 11:36:21

Jo jo tahle problematika tady uz byla ... ale porad se nic nedeje


Anonymní - Ondřej Hájek, hajek@bagry.cz

Členem od: 06.10.2002
Příspěvků: 3814

01. červen 2007 12:09:53

Vážení čtenáři, máte pravdu. Nový systém nabral dost velký časový skluz. Před časem jsme si s jeho dodavatelem vyjasnili problémy, které postupem času vznikly, a doladili jsme vzájemné představy. Od té doby práce velmi postoupily, nový systém už jede na "utajené" adrese, kam už nyní duplicitně vkládám nové články a testuji nové vlastnosti. Jednou z novinek bude možnost pod jediným jménem a heslem spravovat veškeré své příspěvky ve fóru (nový název pro listárnu), své inzeráty v bazaru i údaje v katalogu firem. Systém bude velmi snadno rozšiřitelný o další rubriky. Na doporučení programátora zatím nezavedeme možnost uploadování fotek do fóra, poněvadž by tím mohly vzniknout právní problémy v případě umisťování fotek z jiných zdrojů. Máme lepší variantu, ale tu zatím nebudu prozrazovat, ani její termín. Stejně tak vám zatím nebudu raději sdělovat termín spuštění nového systému, uvolníme ho teprve tehdy, až bude stoprocentní. Zatím si užívejte stávající stránky, které oproti novému systému mají výhodu v mnohem větší rychlosti načítání happy Vždyť dobré stránky tvoří jejich obsah, a ten sem máte možnost "hrnout" jak v písemné, tak i obrazové formě (jako fotoreportáže z vašich staveb atd).


Martin Šanda

Tak todle je muj kočár
Členem od: 18.04.2008
Příspěvků: 7

22. duben 2008 18:34:43

Ahojky je mi skoro 22 a jezdím s rypadlonakladačem značky cat 428c jsem moc rád že je tahle stránkakde si strojníci mužou pokecat konečně někdo vymyslel forum taky o bagrech mocc chválím doufám že se nějak zaběhnu do dyskuzíí


Danny Ko.

DANNY
Členem od: 20.08.2007
Příspěvků: 925

03. srpen 2008 23:03:37

Moc se těším na zmodernizovaný web a doufám,že se to nějak pořeší s tím nahráváním fotek,které nafotili strojníci,nebo i civilisté


Jaroslav Kučera

CAT 428 D
Členem od: 27.11.2007
Příspěvků: 241

01. prosinec 2009 18:51:30

Spíše pro pana Hájka. Šlo by nějak udělat aby se dalo do jednoho příspěvku vložit více fotek? Nebo nějakou zvlášť fotogalerii? Takhle do fora někdo naseká hafo fotek a pak je předchozí diskuse pryč a podle mě právě z úvodní stránky na fora chodí nejvíc lidí a hned vidí co kdo má za problém, co se řeší... Jen takovej nápad. Fotky jsou krásný co sem každý dává, ale je toho nějak moc tak to seřadit nebo klidně 10 fotek do jednoho příspěvku. Zpřehlednilo by to možná. No jen takovej nápad tak mě hned každej neukamenujte. Dík

CAT 428 D, CAT 305C CR - http://www.zemnipracekucera.wbs.cz


Tomáš Čapčuch

Tomáš Čapčuch
Členem od: 25.02.2008
Příspěvků: 431

01. prosinec 2009 19:13:35

Jo jsem taky pro.Udělat zvlášt rubriku pro videa a fotky.


jan k

jan k
Členem od: 16.08.2008
Příspěvků: 434

02. prosinec 2009 00:37:58

Ámen. Také už mě přestává bavit listovat celou stránkou, kde jsou jen fotky a videa. A nebo ať to dají do sekce youtube. Možná by nebylo marné aby tu začal fungovat administrátor, který to bude trošku řídit, nějak to dá do kupy a začne nemilosrdně zamykat duplicitní témata. A díky tomu, že by tu byl systém, tak by každý našel to své a nezakládal by nové téma. Též by nebylo od věci mrknout se na ostatní fóra, toto je jedno z mála kde ještě funguje takováto anarchie happy Věřím tomu, že by to bylo jen ku prospěchu věci. A vytvoření nového tématu " Zaměstnavatelé" By jistě uvítalo dost uživatelů. Myslím, že by to těmto stránkám neuškodilo, naopak.

Edit: Koukám, že už se dávají videa kam patří. Super


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2026

02. prosinec 2009 13:06:12

Děkuji vám za všechny ohlasy a návrhy.

Pro Jaroslava Kučeru: Naprosto rozumím, také sleduji nové příspěvky na homepage. Vkládání více fotek k jednomu příspěvku by neměl být problém. Už jsem za tímto účelem kontaktoval pana programátora (co se týká videí z YouTube, těch lze dát do jedné odpovědi, kolik kdo chce – záleží na každém, jestli to rozseká do deseti zpráv nebo vloží do jedné).

Počáteční úvaha, díky které vzešly současné počty (3 fotky v zadání tématu, 1 fotka v odpovědi), byla taková – chci řešit nějaký problém nebo se chci o něco podělit s ostatními – založím téma a vložím názorné fotky. Následně, když se bude o těchto fotkách diskutovat, tak už stačí ke každé odpovědi jedno foto. Chyba lávky happy


Pro Tomáše Čapčucha: Jak by taková rubrika měla vypadat? Myslíte rubriku ve fóru nebo mimo fórum?

Pro Jana K: Požadavek čtenářů v minulosti, když nebylo možno vkládat fotografie, byl jasný: chceme fotky. Tak tu jsou. Je jich hodně, někdy je to nepřehledné, ale souhlasím s Jaroslavem Kučerou, že v řadě případů jsou to skvosty a byla by škoda je tu nemít. Jasně, když se sejde fotek mnoho a někoho to nezajímá, nemusí se mu to líbit. Ale to je asi obecný problém každého fóra, všude se vyskytnou příspěvky, které se někomu líbí a někomu ne. U fotek je pro jejich přeskočení nutno pohnout myší o něco více, možná by se tedy mohly zmenšit náhledy obrázků. Ale to by zase zdržovalo ty, kdo chtějí obrázky jen „prolétnout“ bez nutnosti na všechny klikat, aby zjistili, co na nich vlastně je. Na druhou stranu v některých fórech můžete vidět obrázky asi dvakrát i vícekrát větší než zde, v podstatě tam nefungují náhledy a jsou to fotky v jejich původní velikosti. To tady naštěstí není.

Téma zamykání vedu v patrnosti, už jsme spolu řešili dříve http://www.bagry.cz/cze/forum/sta...e/prosba_na_p_hajka_zamykani_diskuze. Nikdo jiný se k tomuto zajímavému návrhu zatím nepřidal, stále v tom nevidím to kýžené zjednodušení a zpřehlednění, protože mi připadá, že zamykání témat bude mít za následek jen zakládání nových a nových témat.

Téma nebo spíše rubrika "Zaměstnavatelé" – já bych na to prozatím použil stávající rubriku „Zaměstnání“, v ní se dá řešit nejen shánění nové práce ale vše, co se zaměstnáním souvisí, tedy i zaměstnavatelé. Kdo má potřebu svého zaměstnavatele za cokoliv pochválit happy, určitě mu nyní nic nebrání. Časem, pokud zde těchto příspěvků bude hodně, by se pro ně jistě dala vyčlenit samostatná rubrika, v tom bych neviděl problém.


Tomáš Čapčuch

Tomáš Čapčuch
Členem od: 25.02.2008
Příspěvků: 431

02. prosinec 2009 17:29:57

Pro p.Hájka - myslel jsem ve föru.


jan k

jan k
Členem od: 16.08.2008
Příspěvků: 434

02. prosinec 2009 18:51:43

Díky za vyčerpávající odpověď. Jen ještě zopakuji, že to zamknutí duplicitních témat by fungovalo jen pokud bude admin důsledný a menu bude podrobnější, specifičtější. Tzn, strom menu se bude členitěji rozvětvovat. A kýžený efekt zamykání je ten, že lidé budou více hledat a tím šetří Váš datový prostor, čas a peníze. A v konečném důsledku i svůj. Věřim tomu, že drtivá většina obecných otázek je tu již zodpovězena. Viz. téma -minibagry. Je jich tu halda a stejně se objevují nová, ze stejnou otázkou. Dále je jasné, že na tomto fóru nemůžeme chtít kulturu jako někde na IT diskuzi. A uživatelé kteří píší do diskuze jsou stále stejní. A možná, že to je ten kámen úrazu. Návštěvnost máte velmi slušnou. Chtělo by to přilákat i ostatní. A tomu by mohlo pomoci přehlednější uspořádání.


Farmář M.

Členem od: 08.10.2007
Příspěvků: 116

02. prosinec 2009 20:15:11

Takový dotaz pro pana Hájka, proč nepoužíváte dnes asi jednu z nejrozšířenějších forem fór viz např. http://www.gazklub.cz/diskuze/ nebo http://www.liaz.cz/forum/index.php? Průběžně již mnoho let sleduji různá technická fóra na netu a každé fórum, které se trochu více rozroste potřebuje moderátora, či spíše více moderátorů. Jinak se stane nepřehledným či plným nesmyslů nebo osobních urážek. Lidé jsou všeobecně líní hledat a stále zakládají nová duplicitní témata. Moderátor by například téma zamknul, případně dal odkaz na na již existující vlákno diskuse a časem by se zamknuté téma smazalo úplně. To určité oddělení fotek a videí by mělo být, alespoň v názvu tématu vlákna. Např. témata: Dvoucestné bagry, Pásove a kolové bagry apod. by měly mít alespoň v nadpisu, že jde o fotky a ne o technickou diskusi. Nic proti fotkám, občas se na ně taky rád podívám, ale spíš mě zajímají věcné diskuse nad technikou.


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2026

03. prosinec 2009 10:16:36

Děkuji vám všem za tuto diskuzi. Z vašich příspěvků je zřejmé, že nazrál čas na něco lepšího. A převzetím některého ze zaběhnutých fórových systémů to rozhodně nemusí skončit. Můžeme jít klidně dále a fórum si pořádně „vymazlit“ pro své potřeby – co třeba ho rozdělit na různá fóra – Servisní fórum, Legislativní fórum,… přičemž každé z těchto fór by mělo své okno na úvodní straně, aby bylo možno sledovat nové příspěvky v každém z těchto fór odděleně. A každé by mohlo mít svého moderátora. A formou fóra by možná šlo udělat i fotoreportáže ze staveb – každý, kdo má nějakou fotku stroje, by ji přiřadil ke stavbě, kde ji vyfotil, a takto by postupně mohly vznikat přirozenou cestou fotoreportáže z mnoha staveb v jejich různých fázích, až třeba po hotová díla. A další a další věci… úplně jsem se pro myšlenku nového fóra zapálil, vykomunikuji to s programátory a půjdeme do toho, podpořte nás prosím dalšími nápady, ať je můžeme zapracovat a udělat si to nejlepší fórum o stavebních strojích na světě happy


jan k

jan k
Členem od: 16.08.2008
Příspěvků: 434

03. prosinec 2009 12:20:05

Já bych navrhoval toto větvení:

FÓRUM ------ Stavební stroje ----- Pás.ryp ------diskuze
-------Foto ------- report

Kol.ryp stejné jako víše
......a další stroje

Příslušenství ------- na násadu
-------- ostatní
------- Vaše vylepšení "tuning"

Zaměstnání ------- Nabízím práci (hledám strojníka, řidiče apod)

-------- Hledám práci ( jsem strojník a hledám zaměstnání)

-------- Pokec o zemařských firmách


Doklady ------ - Strojnický průkaz

------- Profesní průkaz

-------- Ostatní


jan k

jan k
Členem od: 16.08.2008
Příspěvků: 434

03. prosinec 2009 12:21:19

Vůbec to nevypadá jak jsem chtěl. Pokusím se udělat tabulku


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2026

03. prosinec 2009 21:00:56

V pohodě, je mi to jasné. Díky moc za nástřel rozvržení nového fóra. Kdo by chtěl cokoliv doplnit, prosím pište happy

Pro Jaroslava Kučeru: Pan Mifek vymyslel chytré řešení a rovnou jej provedl. Pokud se nyní objeví v jednom tématu více příspěvků za sebou, na úvodní straně se zobrazí jen poslední z nich. Tím to není závislé na tom, jestli se někdo rozhodne fotky či videa spojit do jednoho příspěvku nebo přidat 20 příspěvků v rychlém sledu za sebou. Mrkněte prosím, jestli to takto může být happy


jan k

jan k
Členem od: 16.08.2008
Příspěvků: 434

03. prosinec 2009 22:01:12

Nějak jsem nepochopil a nepostřehl tu inovaci. Asi jsem pomalejší happy Když máte takto pružného správce webu tak by možná nebylo od věci nastavit aby se řadili příspěvky naopak. Tzn aby vždy na první stránce daného tématu byl ten nejnovější. To mi příjde jako ten úplně největší prohřešek. Za to bych moc prosil. A věřím, že to uvítají i ostatní. happy


jan k

jan k
Členem od: 16.08.2008
Příspěvků: 434

03. prosinec 2009 23:21:58

Proč mi nejde editovat můj příspěvek?!!!!!! Mám tam hrubku jak ....EDIT - už to funguje. Stává se to dost často. Nebo se mi ukáže možnost editovat příspěvek někoho jiného.


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2026

03. prosinec 2009 23:27:55

Ono to bude patrné, až někdo opravdu vysází těch 10 příspěvků za sebou. Nicméně všiml jsem si, že se to projevilo už teď - místo tří příspěvků je na homepage jeden - viz screenshot. Opatření se vztahuje na souvislé řady příspěvků na jedno téma bez přerušení.

To opačné řazení příspěvků bylo ještě na starých stránkách. Docházelo často k tomu, že to někdo nepochopil, a poučoval pisatele nejnovější odpovědi, že to není odpověď na původní otázku. Ve skutečnosti nejnovější odpověď byla reakcí na starší odpověď uvedenou pod ní. Bylo to opravdu nelogické. Proto jsme s novými stránkami přešli na chronologické řazení příspěvků a od té doby je to v pohodě.


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2026

03. prosinec 2009 23:45:53

Co Vám to přesně dělá, když chcete editovat? A vkládání nových příspěvků je bez problému?

Možnost úpravy cizího příspěvku by neměla být možná, maximálně se Vám na chvíli objeví někde nějaké tlačítko, to se stává, ale k editaci by Vás to pustit nemělo…


jan k

jan k
Členem od: 16.08.2008
Příspěvků: 434

04. prosinec 2009 00:01:14

Ano, ukáže se jen ikona úpravy. Cizí příspěvek editovat nemohu. A u vlastních se mi stává, že tam ta ikona neni a tudíž nemohu editovat své. Samozřejmě přihlášen jsem a používám aktualizaci stránky. Ale neni to nic co by snižovalo kvalitu Vašeho webu happy


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2026

07. prosinec 2009 07:37:12

Moc děkuji za další informace. Pracujeme na tom. Zatím to vypadá jako vlastnost systému, která se vyřeší či potvrdí při dalším upgradu. Ale nebudu předbíhat... v případě nových zpráv budu informovat. Ještě jednou Vám děkuji za seznámení problémem.


Přidat příspěvek k tématu