Téma: MIDIBAGR

Autor

Zpráva

Ondřej Kaiser

Ondřej Kaiser
Členem od: 30.06.2011

15. srpen 2012 21:16:43

Zdravím pánové,potřebuji poradit,jaký pásové rypadlo myslím tím váhová kategorie zvládne bez větších problémů vyrvávat pařezy o průměru kmene cca 1m.Děkuji za rady

Josef Horák

Josef Horák
Členem od: 01.04.2010

15. srpen 2012 21:38:11

a co to bylo za stromy? to je taky důležitý.....smrk vykulíš i malým,ale takový modřín nebo lípa.....

Ondřej Kaiser

Ondřej Kaiser

15. srpen 2012 22:04:26

to já vím že jo ale jde o lesní cestu a tam je všechno dub javor borovice atd a trápit tam toho svého prcka proto by mě zajímalo který je optimální,dělal jsem s 5t a přijde mi že i to je slabí

CAT excavator

CAT excavator
Členem od: 06.01.2012

25. srpen 2012 19:02:20

Jeden Korejec,asi levná pracovní síla,spracování tomu odpovídá a ovládání otoče ramene a okruhu svahovky na nožní pedály už taky neletí,saharu na klimošku jsem taky nenašel,žádná hitparáda to pro strojníka neni,v názvu modelu stroje je PLUS,čekal bych lepší standart,ale lepší by bylo ECR 88 MÍNUS.Jinak ve výkonnosti asi dobrý stroj.

LKN LKN

Členem od: 27.08.2012

27. srpen 2012 16:09:45

Dobrý den pánové,

právě taky řešíme nákup použitého stroje o váze 4,5 - 6,5 tuny, tak jsem zvědav, co kdo nabídne.... Aktuálně to vypadá na CAT.

Zbyšek Pantůček

Členem od: 31.07.2008

27. srpen 2012 18:10:26

LKNLKN: Teď si pane nejsem jistý, copak básník chtěl příspěvkem říci... Přec nabídnou Vám to, co Vy poptáte. Samozřejmě, že většinou i něco navíc. Nicméně ... jako, že cat je jedinej co Vám něco nabídnul? Nebo, že už jste si takto vybral? Přečtěte si řádky po sobě a možná také nepochopíte blunk
Nicméně bych spíš viděl jako zásadní věc, jak moc se vyznáte, aby jste vybrali to nejvhodnější, pro Vaše nejtipičtější akce....
Držím palec ať Vám hlavně klapne nějakej držák... značka už pak neni tak důležitá.

LKN LKN

Členem od: 27.08.2012

28. srpen 2012 09:13:43

Abych to trochu rozepsal, hledali jsme něco vhodného, přesně jak píšete na naše nejtypičtější akce, obeslali několik prodejců s tím, že jsme původně dali širší rozsah, abychom věděli co a za jaké peníze se dá pořídit. Pak se rozsah strojů zúžil a nejvíc vyjednávání postoupilo s Catem. Ale ještě čekáme další nabídky. Po přečetení všech příspěvků v tomto vlákně uvažuji i o Takeuchi. Bohužel nás trápí čas a musíme koupit rychle.

Pan Kubala

Členem od: 05.10.2009

29. srpen 2012 16:24:36

Tak to já se celkem divím, že jste nepoptal také Kubotu, např. KX057-4. Jestli teda chcete nějaký držák...

CAT excavator

CAT excavator

29. srpen 2012 21:58:07

Já nevím s tím Kubatou,u nás na Jihu nejsou skoro k vidění,to asi je tím,že Kubata šel na blata,nebo za blata, teď nevím.

Martin Horáček

Členem od: 25.12.2010

01. září 2012 21:59:02

když už jste nadávali na slézání z auta na ocelových pásech...

Omlouvám se za offtopic happy

Alda .

Alda .
Členem od: 09.07.2007

02. září 2012 20:29:31

Komanč

CAT excavator

CAT excavator

02. září 2012 20:58:47

Tenhle Komanč se mi vážne líbí,libovkahappy

Luděk Robl

Luděk Robl
Členem od: 14.11.2011

03. září 2012 06:33:48

Taky se mi moc líbí, už sem ho párkrát na vlastní oči viděl dělat a nádhera happy

Pavel Široký

Pavel Široký
Členem od: 14.05.2011

04. září 2012 18:42:35

Dobrý den.Konečně něco rozumnýho.Jestli se nepletu,jedná se o PC 118.Existuje i kolová verze PW 118.Může mít lámané rameno.Seděl jsem v tom v Brně.Měl jsem při tom pocity,jako když jsem se ženou.Nechtělo se mi ven

Luděk Robl

Luděk Robl

05. září 2012 07:46:24

Tady jeden midi

Ondřej Kaiser

Ondřej Kaiser

06. září 2012 21:40:51

Zdravím pánové,měl jsem tu čest dělat teď dva dny s Caterpillar 305D CR a musím říct že mi nepřijde úplně super, jak tady většina preferuje značku Cat.Ovladaní je táko gumové,myslím tím že se sním nedá "zatřást",uplný rychlík to teda taky není stačí mu dát 3 funkce pohybu a je "po srandě" nejvíce když dám kombinaci otvírání lžíce,pohyb násady a zvedat už skoro nezvládá,to samé když se chci zapřít radličkou,stačí jeden pohyb a už se radličkou nepřizvednu to že nedosáhne lopatou k radličce to se dá přežít stačí vyosit,čekal jsem že bude mít větší sílu,dokonce se v určité situaci nedokázal ani přizvednout.Místa v kabině teda moc není ale nejvíce mě štvaly ty pedáli na pojezd,tu polohu vymyslel nějakej dement,dopředu se to ještě jakštakš dá ovládat nohama ale couvat už ne,to bych musel chodit na gymnastiku abych to zvládnul,přitom by stačilo ty nášlapy navařit pod úhlem.Abych jen nehanil otoč super,při záběru se nehne myslím tím při vyosení a kinematika lopaty taky super,motor tíchý a ani moc nepapá.Určitě to není špatný stroj,ale za ty peníze co zato chtěj bych čekal že bude lepší.

Zbyšek Pantůček

06. září 2012 22:59:14

Tak bezprdelník vždy znamená - zbytečně široký podvozek, zbytečnou celkovou výšku a méně místa v kabině. U Cat ještě připočítejte menší možnost vyosení ramene a nedosáhnutí k radličce, které je ještě u 305 D únosné. Nejhorší je neskladnost ramene. Extrémě krátká radlička Vás nedorovná ve svahu či na kypě. Kopat uprostřed svahu podél něj rýhu tedy nikdy nemůžete rovně. Pro kabel to nevadí, ale se základem jste v prd... Vývod pro kloub, který by situaci mohl zachránit není. Teď nedávno na Zeprisu tankoval strojník do 18t bagru 200L nafty z kanistrů. Byl těsně před důchodem a lezl po tomto vcelku velkém bagru jak opice a meldoval při tom, co by si chtěl, je to p...... Cat, ani čerpadlo to nemá sad

Souhlasím ale jasně s Vámi, že pěkně drží při vyosení otoč a v naprosté většině Catrů je rychlá, nezpomalující a příjemná hydraulika. Ikdyž teď říkáte, že v tomto případě to tak nebylo.

Většina majitelů ost.značek kritiku na tyto značky snese, nebo i upozorní na chyby výrobce. Catráci na tomhle webu to nedají. Jsou prostě nejlepší. Nicméně ve skutečném světě, přímo na stavbách to už tak horký není... happy

CAT excavator

CAT excavator

07. září 2012 15:10:03

Má možná trochu širší podvozek ,ale můžu si dovolit tohle.Pro porovnání kolik je šířka podvozku Ušáka 175.

CAT excavator

CAT excavator

07. září 2012 15:11:39

happy.

Luděk Robl

Luděk Robl

Ondřej Kaiser

Ondřej Kaiser

07. září 2012 20:40:18

Zdravím,Pro CAT excavator,to je vaše nebo jste si to půjčovali v chráštanech z půjčovny?

Ondřej Kaiser

Ondřej Kaiser

07. září 2012 20:56:19

Nevidím žádné nálepky tak to asi bude vaše happy

Alda .

Alda .

07. září 2012 21:24:55

Také ho tu máme v městečku happy

CAT excavator

CAT excavator

07. září 2012 22:04:22

Alda-ahoj,ten podval znám, taky mě přetahuje TORDES p.Dušák.Ondra-je firemní,jsem zaměstnanec.Teď mam práci doma na 4 měsíce,tak používám svojí přepravu do práce Midibetka.

David Hůrka

David Hůrka
Členem od: 12.12.2007

08. září 2012 07:45:16

........

Luděk Robl

Luděk Robl

Jiří Forro

naše stroje
Členem od: 20.01.2010

11. září 2012 21:50:08

koukám že ten Komanč má taky krátkou radličku stejně jako CAT že i takováhle značka udělá chybu to není možné.......

Luděk Robl

Luděk Robl

12. září 2012 07:03:14

to jo no, to by mě docela štvalo happy ale co by mě štvalo víc ty ocelový pásy, kdybych to koupil dal bych tam gumový blunk

Popíno .

Popíno .
Členem od: 14.12.2008

12. září 2012 20:27:49

jedna osmitunka od stavesu....

Zbyšek Pantůček

14. září 2012 22:33:42

...
...

Luděk: Kdybych měl gumový pásy, tak například po tomto sklípku už pomalu přemýšlím, kde shánět nový gumový a stejně bych je pod 100tis. ani náhodou nesehnal. Bagr moc zastávek na dvoře naštěstí nemá, tak zatím nemám ani důvod měnit. Když už náhodou někam nemůžou železníci, pak posílám kola nebo jiný bahr s gum.pásy blunk Ale stalo se mi to jen jednou..

Zbyšek Pantůček

15. září 2012 11:22:00

Cat Excavator: Rozdíl v šířce podvozku není závratný, cca 15cm. Když je nejhůř, vlezu si na jakoukoliv nejbližší tatru. Zásadní rozdíl je v potřebném místě k otočení. Vaše rameno je zkrátka neskladné v žádném směru. Otočím se na menším místě se závažím vzadu nežli 308d bez prdele. Vedle pásu mi kabina nepřesahuje vůbec. Já neříkám, že se s 308 nedá dělat a chápu, že pokud jste strojník s 308 v převážně stavební firmě, pak to jde o to lépe, ale pokud máte ze 70% amatérskou klientelu, pak jste rád za každou efektivitu stroje. 175 můžu poslat místo traktora (jen, že kope asi 2x líp happy ), ale i velmi často místo minibagra a na druhou stranu měla dokonce párkrát tu čest zastat pracovní místo bagru nad 15t a ostudu určitě neudělala.

Alda .

Alda .

15. září 2012 12:02:02

Z.Černý- záleží na strojníkovi,jak se ke stroji chová, mě na minibagru gumáky vydržely 7 let a dělal jsem převážně kufry silnic,ale znám experty kteří trhnou novej pás o pařez...takže je to v rukách..... happy

Zbyšek Pantůček

15. září 2012 13:29:45

Naprosto souhlasím.... je to v 95% o rukách a zbytek se dá rozdělit do značky pásů a převážném typu zakázek. Když pořídím pásy Bridgestone, tak ty mi na mini vydrželi také cca 6-7let, ale když ho náhodou dostane do ruky expert, tak je schopnej i takhle odolný a drahý pás trhnout v prvním roce nasazení. Levnej pás zase můžete být sebešikovnější strojník a když náhodou budete muset strávit na akci měsíc, kde podloží je jen břidla, břidla a zase břidla, tak tam takové pásy stejně necháte. A tyhle železné pásy tak krásně drtí suť a hutní břidlu big-smile Vážně, původně jsem myslel, že pásy vyměním hned za gumy, ale teď tyhle vážně zbožnuju...

PS: Nepracoval jste před nějakým časem náhodou na čerpací stanici Shell v Krči? Tedy- s bagrem myslím. Snažím se Vás někde vypozorovat a nějak se mi to zatím nejspíš nepodařilo happy .......

Alda .

Alda .

15. září 2012 18:31:32

P.Černý- nu to je také pravda,já jsem taky poptal pár firem a ozvalo se mi dosti prodejců "levnějších"značek,ale stejně nakonec zvítězil Bridgestone,sice trošku dražší,ale kvalitní.Proč měnit něco ,co dobře funguje ?
P.S.ne já jsem s bagrem v Práglu nikdy nebyl a ani nebudu,motám se tu na jihu happy

CAT excavator

CAT excavator

17. září 2012 23:35:37

p. Černý Pantůček-klidně bych snesl i větší rameno,protože většinou hrnu kanály a vodovody,kufruji cesty a nemam s tím problém,ba naopak.Jenom jsem poukázal na výhodu CR a Vy zase začínáte nějakou radličkou a točením mezi futrama,ale že při hlubším vykopu jak 1m přes tu slavnou radličku nevidíte,to se nepochlubíte,dobře znám stroje který si bez vyosení sáhnou k radličce,ale to je jediný plus jinak je to spíše nevýhoda,s kabiny neni vidět do výkopu,musíte otočit podvozek,to zase není taková stabilita,protože se nemůžete opřít o tu radličku.Když dáte oba stroje k sobě a podívate se kde mají otoč vůči sedadlu,tak Vás upřímě lituju,vždyť Vy sedíte skoro na zadní rozetě,to musí být centryfuga.Prosím nepište Mi tu pořád,nechte si tu pouťovou atrakci a Já budu spokojený se Svým pohodlím.Zduř Los Bagros.

Zbyšek Pantůček

18. září 2012 08:03:57

Vždy pouze reaguji, tzn., že nepíšu Vám bez Vašeho podmětu. Narozdíl od Vás. Ano, říkáte to dobře, případně překážející radlička se dá dát na stranu, do zadu, z šikma, komkoliv. Díky tomu, že mám zadek, tak nepotřebuju patkování mininepřekážejícíradličkouvepředu happy , protože stabilitu mám jaksi v základu právě díky tomu zadku. Za-to chybějící radličku na stavbě nepřivaříte i kdyby jste se stavěl na hlavu. Nicméně vaše ego s velkým ramenem vystřelilo nějak naprázdno... Nikde jsem nepsal, že máte veliké rameno. Neskladné- to ano. Hloubkový dosah má 175 s kloubem větší nežli Vy. Šachty položím komplet a ani se nehoupnu. Když vyjedu na špičatou hromadu, tak se delší radličkou vypatkuju. Nicméně je tam ještě jeden problém a to, že pásy na 308 jsou dlouhé. Delší nežli u jiných otočáků. K tomu krátká radlička. To znamená, že Vás na jakékoliv nerovnosti nakopnou dlouhé pásy a zase a znovu nemáte čím dorovnat.

Hale jasně, mi tady píšete, že kopete kufry, to Vám neberu, ale filozofie pásového 8t bagru by měla spočívat někde jinde-
umění terénu a stísněnějších prostor. Pokud umí pouze kopat, taky to není na škodu, alespoň něco jí zůstalo....

CAT excavator

CAT excavator

18. září 2012 22:49:35

Á, pán je filozof-když jste tu nakousl delší pásy,tak asi výte co je to trakce podvozku,to je přilnavost stroje k podkladu,co je platná síla když se pořád přitahujete a ještě si otočíte podvozek,aby jste viděl do výkopu,k tomu železný pásy(na asfaltě) tak jste v pr.... a myslím, že na měkčím terénu těch 7,3t zahrabete dřív než mých 8.9t a o hrnutí už nemluvě.Co je to špičatá hromada? Každý strojník si ji přece srovná a nehoupe se na radličce. Nikdy jsem neměl problém se stabilitou a nepřizvedávám podvozek, je to horší než lepší,radlička se používá pro přidržení stroje,aby se nehoupal na nerovném terénu a na porovnání terénu,kolikrát stojite na perfektně rovným podkladu.Máme pásový podvozek,ten nemá kyvný nápravy aby se přispůsobyly.Podle Vás by se s velkými bagry nedalo dělat,protože nemají radličku a mají dlouhé pásy. To je blbost co?Nechtějte Mi namluvit,že při ukládání šachtovýho dna se nepřidržujete radličkou?Jestli jo, tak jste hazardér a nebo tu tlacháte hlouposti.

Zbyšek Pantůček

19. září 2012 07:25:48

Při pokládání dna je to jasně přes radličku. Veliký bagr na pásech je dost jiný typ práce i přes stejný typ stroje. Větší plocha pásů(hlavně délka) na stejnou tonáž, rozloží stejnou hmotnost do větší plochy, menší váhou tlačíte na podloží a tím spíš pásy podkluzují při záběru. Stejné jak rozdíl pás. bobka a kol. bobka. Pásový má menší sílu do hromad a to hlavně např. na mokré podloží. S větší radličkou s větší variabilitou nahoru a dolu, můžete radličku do výkopu před sebou až utopit, nebo jí dát kamkoliv, popřípadně se pořádně zapřít, když je potřeba všechna síla. U 308 ani tu sílu co je v hydraulice na 100% nemůžete využít, protože máte lehkou bezprdel, která stejně nic neřeší, když nemáte skladné rameno a klidně se přetahujete s váhou až přes radličku. Vím jak vždy stojí pod hromadou bagr s krátkou radličkou a upravuje jí, aby jí následně mohl přejet nebo se na ní postavit. Já většinou jen vyjedu. Vy pracujete ve volných prostorech, větš. u silnic, tak je Vám tenhle kurva nedostatek a zhovadilost konstrukce jedno, ale jezděte s tím občas kopat okolo rd dešťáky, chodníčky pičičovinky.... Už jen ta Vaše výrobně levnější neoplášťovaná varianta radličky, kde zůstává nacpaný bordel, protože prostě na tohle nikdo nemyslel. Jako nemysleli na ostatní věci... Zrcátko, horní okno extrémně láme obraz, bez tankovacího čerpadla, tlačítko rychlosti pojezdu kdesi vzadu v pravo, nezvedací panel s joystickem u výstupu, nemožnost otevření bočního okna, minikabina uvnitř, přitom nejvyšší střecha z danné třídy, rameno málo do prava-do leva , málo nahoru a k sobě, radlička nejmíň nahoru-dolu v celé třídě. Nemluvím o Catru obecně, ale o tomto Catru. Říkáte ať si bagr kamsi nacpu a já to udělám rád.
Proti Vám nemám nic, naopak, nejspíš jste Pan Strojník.

David Hůrka

David Hůrka
Členem od: 12.12.2007

19. září 2012 07:34:46

Píšete si tady o výhodách a nevýhodách dvou dá se říct stejných strojů, ale akorát jinak konstrukčně provedených. Myslím, že oba máte velký kus pravdy.. Dohadovat se však můžete do nekonečna. Pokud nepostavíte stroje vedle sebe a na stejný druh práce a tam se pozná, jaké má jaký stroj výhody a nevýhody. Píšete zde oba o vlastních dlouhodobých zkušenostech s konkrétním strojem a každý z vás zná výhody toho svého a samozřejmě i zápory.
Z vaší diskuze opět cítím jakousi nadřazenost určité značky. Což mi přijde, že na bagrech už je standardem.
Každý by si měl kupovat stroj se, kterým se mu bude jeho druh zakázek provádět co nejefektivněji.

CAT excavator

CAT excavator

19. září 2012 11:50:05

To je jenom výměna názorů, aby řeč nestála,trochu rozproudit krev.Kdo dělá na bagrech delší dobu, ví,že každý stroj má své výhody a nevýhody a pro Ty kdo začíná,je to určitý náhled na dva odlišně postavený stroje,nejde o značky,jde o poznatky a praxi na těchto mašinách.každý má kus pravdy a když se přidají i ostatní je to lepší než večerní program v telce(Ordince Kamenice a jiný blbosti).Dneska nám tu leje tak mám trochu času jsem napsat i dopoledne.

Nové příspěvky k tématu mohou být vkládány pouze na konec příspěvků: přejít pro vložení