Téma: Poptávka: Srovnání stavební parcely, Ostrava - Nová Ves

Autor

Zpráva

Roman Striš

Členem od: 22.06.2013
Příspěvků: 10

22. červen 2013 21:37:43

Zdravím

Zakoupil jsem parcelu pro stavbu domu a dnes jsem se konečně dostal k tomu posekat trávu. Pozemek je zdánlivě perfektní rovina, takže jsem chtěl hrubě posekat křovinořezem a pak sjet klasickou sekačkou. Bohužel, při sekání jsem zjistil, že je pozemek sice rovina, ale na sekačku to není.

Chtěl jsem zjistit, zda by bylo řešení domluvit bagr, který by pozemek srovnal do podoby, kdy by "nějak" stáhl vrchní vrstvu a "nějak" srovnal pozemek do stavu, kdy by bylo možné na pozemek vyjet klasickou sekačkou. Předpokládám, že by jsem stejně tuto operaci musel udělat při stavbě domu, takže proč si neulehčit práci již nyní.

Jistě jste si všimli slůvěk "nějak", protože této problematice vůbec nerozumím a proto jsem se dostal až na toto fórum a protože jsem si všiml podobných poptávek ve fóru, napadlo mě napsat to také sem (líná huba, holé neštěstí).

Otázka tedy zní jednoduše: Jedná se o pozemek v Ostravě, Nové Vsi, zhruba 1800m2, nepravidelný tvar, ale jak jsem psal, zdánlivě vypadá pozemek jako dokonale rovný. Prakticky na celém pozemku tráva a pár keříků.
Najde se zde někdo, kdo by měl o podobnou práci zájem a byl by schopen se domluvit na prohlídce, kde by se pořešilo co lze a co nelze udělat? Protože se jedná o stavební parcelu, jsem přesvědčen že by se v případě zájmu jednalo o možnou další spolupráci (základy, přípojky, cesta...).

Děkuji


Luděk Hurych

Členem od: 30.05.2010
Příspěvků: 247

23. červen 2013 11:30:29

Tak tohle by mne také zajímalo.
Před týdnem jsem sekal na seno podobně veliký pozemek na chalupě.
Používám na to už léta diskovou rotační sekačku Blanice, je jí v podstatě jedno, co seká, ale potřebuje rovný terén.
Na jaře nám jezdili přes pozemek borci z Povodí, dělali u potoka novou navigaci.
Takže vyjeté koleje, občas díra, snad od nohy traktorbagru...
Nejlepší by to asi bylo uválet ( ale sotva tam někoho se stavebním válcem dostanu, je tam svah a taky se bude bát, že se někam propadne ), pak to poházet jemnou hlínou ( tý by bylo potřeba několik for ), a usmýkat.
Drn by počítám rychle prorostl a obnovil se.


Martin Horáček

Členem od: 25.12.2010
Příspěvků: 95

26. červen 2013 09:42:59

Pokud máte vyňatý pozemek z půdního fondu, tak si myslím, že srovnávat bagrem je zbytečné.
Podle mého názoru by bylo nejlepší takové pozemky nechat na podzim zorat a na jaře zavláčet. Bude to určitě "rychlejší", levnější a ve finále i lepší.
Ale schválně zkušení strojníci, zkuste napsat jak dlouho by vám to smykáčem nebo traktorbagrem vzalo... Samotného by mě to zajímalo


Roman Striš

Členem od: 22.06.2013
Příspěvků: 10

26. červen 2013 14:09:20

Existuje-li alternativní řešení, budu samozřejmě rád za každý tip. O posekání trávy nyní až tak nejde, na pondělí budu mít zapůjčený mulčovač, kterým bych měl snad vyřešit zbytek porostu.

Nerad bych ale dopadl, že si půjčím mulčovač, při sekání narazím na nějaké kořeny a pařezy u země, takže pak budu půjčovat zase nějaký stroj na vytrhání pařezů, pak si na podzim půjčím nějaká kultivátor na zaorání, na jaře zase nějaký válec...a nakonec mě to bude stát více, než když někomu zaplatím dovoz bagru a pět hodin práce při srovnávání.

Ceny za pronájem bagru se tak nějak dají odhadnout, ale netuším, jaká je časová náročnost takového procesu. Proto možná plácám nesmysly. Jestli se tedy najde někdo, kdo s tímto má zkušenosti, budu jen rád za návrhy. Já podnikám v kovovýrobě, což je odlišný obor, ale také se setkávám s lidmi, kteří se snaží udělat za každou cenu něco doma v garáži, protože to "přece bude levnější" a pak se dozví, že díky dílenskému vybavení by u klasické zakázky ušetřili nejen svůj čas, ale také finančně...


Radek tb

Radek tb
Členem od: 28.09.2008
Příspěvků: 650

01. červenec 2013 23:14:47

Zdravim Já jsem z Prahy takže sice k vám nepojedu, ale vidim to na Traktrobagr + svahovku prace na cca 2-3 h pohodička precizní práce happy a máte TOP parcelu happy bobcata neeehappy



příjemný den

http://www.zemni-prace-taborsky.cz


Přidat příspěvek k tématu