Téma: Čínské minibagry

Autor

Zpráva

Tomáš Hanák

Členem od: 28.12.2007
Příspěvků: 1

28. prosinec 2007 15:37:34

Dobrý den
chtěl bych se zeptat pana Hájka co si myslí o minibagrech vyrobených v Číně,chci začít podnikat v tomto oboru a nevím na koho jiného bych se obrátil pro radu.Je sice hezké,že výrobce tvrdí,že používají americké motory,jap. hydr. a pásy atd.,ale já pořád něvěřím,že ušetří půlku ceny jen proto,že je vyrábějí v Číně.Chci se zeptat přímo Vás,protože od Vás čekám nestranný názor,když se zeptám zkušených strojníků,zase budou chválit CAT,JCB atd.,ale o tom se už tady psalo dost,chtěl bych vědět co si myslíte přímo o čínských strojích.Prodejce mi zase řekne,že na to mám dva roky záruku,ale já budu potřebovat aby ten stroj dělal,ne aby stál v servisu i když bude zadarmo,výrobce také uvádí,že se prosadily "na náročných amerických a kanadských trzích",co je na tom pravdy? Ještě jeden dotaz:mám možnost koupit Neuson 1,5t cca 750 mth za 450 000 bez dph se zárukou ještě asi jeden rok a dvěmi lžícemi a váhám mezi koupí tohoto bagru a nového čínského stroje,kdyby jste byl na mém místě,který by jste vzal vzhledem k cenám servisu,náhr. dílů atd? díky Tomáš Hanák tomas-hanak@seznam.cz


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2039

28. prosinec 2007 19:47:57

Dobrý den pane Hanáku.

Nejzajímavější by bylo, kdybyste si koupil čínský bagr, provozoval ho v náročných podmínkách třeba i s kladivem a po roce dal nám všem ve fóru vědět, jaký z tohoto stroje máte dojem, jaké byly opravy, jak reagoval servis a jak stroj vypadá po 2000 motohodinách.

Žádné dlouhodobější praktické zkušenosti nejsou k dispozici, takže můžeme pouze teoretizovat.

Dobré jméno značky se buduje velmi dlouho a stojí mnoho usilí. Tuto cestu má řada čínských výrobců teprve před sebou, nicméně díky agresivní cenové politice prodávají už nyní. Nesetkal jsem se s nikým, kdo by tvrdil, že čínští výrobci dosáhli úrovně vedoucích značek. Ani prodejci to neříkají, osobní dojmy z několika strojů mi to potvrzují. Spíše je to konkurence pro starší generace strojů, které je možno dnes zakoupit jako použité za stejné peníze.

Když chcete mít co největší jistotu, že budete jen a jen pracovat bez nepředvídaných závad, měl byste si zvolit nové minirypadlo, a to typ, který je už alespoň rok na trhu. I ty nejlepší značky totiž u nových typů často po náběhu výroby vychytávají dětské nemoci. Avšak to už se samozřejmě nebavíme o 450 tis, ale částce nejméně o polovinu vyšší.

Takže záleží na Vaší povaze. Buď z přesvědčení nekupujete nic použitého a máte rád objevování nových cest, potom je pro Vás čínský bagr jako stvořen. Anebo sázíte na časem prověřené hodnoty a koupíte si použitého Neusona.

P.S. Jedna věc je stroj, druhá věc je dealer (příp. evropský importér) - jeho servisní možnosti, dodávky ND a postup při řešení případných reklamací.

P.S.2 Kdo čínský bagr koupil a má už nějaké zkušenosti, tak sem prosím něco napište, ať pouze neteoretizujeme. Díky.


Bohuslav Rambousek

Členem od: 20.10.2007
Příspěvků: 35

05. leden 2008 22:23:06

Já bych čínskou techniku tedy rozhodně nekoupil. Koupit stroj ověřené značky, který má pouze 750 Mh, je naprosto báječné. Jsou vychytané případné drobné nedostatky a stroj má charakter nového stroje. Když koupím nové rypadlo, tak za cca.3-4 měsíce má stejné Mh.
Ahoj Slávek


Pavel Molocký

Členem od: 12.04.2016
Příspěvků: 1

12. duben 2016 16:11:43

S čínskými bagry je to jako s čínskou polévkou http://recepty.yin.cz/c/cinska-polevka/


Přidat příspěvek k tématu