Téma: Zima 2010
Autor
Zpráva
06. prosinec 2010 19:56:47
Ahoj Pavle. Maš ten pluh naklapěci?? Jezdiš bez řetězu?
06. prosinec 2010 20:34:59
Ahojky Šampů koukam ty si přikůpil ? nebo to je kolegáček.
07. prosinec 2010 11:16:52
Honzajzu tak aspon bagřikům není smutno ne ?
07. prosinec 2010 20:08:14
to ne, dneska tam dorazili 3ks jerabu, 5 tater a dalsi buldozer
07. prosinec 2010 22:31:02
Kucí máte náký zakázky na hrabání sněhu ??já mám dvě vesnice a pár soukromníků nebo někdo obděláváte větší rajon?ale na dnešní várku sněhu se mi to zdá málo každý to radši hodí na stranu a nevadí mu ty hromady u domu že přes ně ani nevidí jak to máte ??
07. prosinec 2010 23:21:13
Ahoj, já jsem z Jizerek, sněhu tu je dost ale zakázek, který jsou dobře placený ubejvá. Navíc je tu neskutečná hromada firme , který jdou i pod cenu jen aby zimní udržbu dostali. Takže jsi prohrnuju cestu od baráku ca 300metrů abych nevyšel ze cviku a parkoviště u vleku. Navíc jsem dnes přišel na to, že se mi na nový 428E2 nevejdou řetězy - málo místa mezi bokem pneumatiky a kabinou. Nejspíš budu muset koupit užší pneu nebo co...
07. prosinec 2010 23:27:01
a jak si spokojem s 428e2 kolik máš mth ?šlape?no jo znam taky tady u nás firmy taky radši jedou skoro za naftu jen aby to udělaly a pak je to stejně na hovno neuklizený a vše kazej
07. prosinec 2010 23:35:49
No teď mám 250mth, už mi přetěsnovali zadní rozvaděč, a menili ovládání předku - nešel vypnout. Jinak jsem spokojenej, je to super stroj a ta spotřeba...
08. prosinec 2010 08:48:25
Sněhu je dost ,ale zakázek málo, píšete.No teď je otázka co který zákazník s tím sněhem chce udělat.A taky kolik na to má peněz.Jestli se jedná třeba o OBI nebo TESCO tak tam si s traktorbagrem třeba líznete s nějakou subdodávkou pro někoho a třeba v noci.Jestli je to čištění ulic,přesněji odhrnování do strany,tak co bychom tam s tím rypadlo nakladačem za 700kč chtěli dělat?Obce to mají nasmlouvané ve statku a ti to mají jako vedlejšák k údržbě pro správu silnic.Jsou mnohem rychlejší a možná že si neberou ani 500/h.I smykač je na odklízení podle mě rychlejší a levnější.Není asi žádný zákon,že by se sníh měl odvážet.Pokud bych měl někde odházet km dlouhou závěj a tedy to platit,tak uznejte že si vezmu tří kubíkový nakladač za 1000/h.Lidi dokážou být blbí (dělají že neumí počítat)akorát když z toho mají.Jinak o blbce nezakopnete.
08. prosinec 2010 18:40:24
Pro Josefa Štěrbu
Ahoj,ano je naklápěcí na obědvě strany a řetězy nepotřebuji,s pozdravem Pavel.
08. prosinec 2010 20:05:13
já neřikam že mám jen traktor mě se sníh odklízí líb bobkem než traktorem a jestli si myslíte že sedláci sou rychlejší tak ano, ale jakym stylem jen to utáhnou a v obci do kobců stejně nikdo nevyjede a musíce to seškrábat .taky nic neodvážim jen vše hážu na stranu například dnes 5 kilometrů jednosměrek sem čistil klapačkou .je tam dlažba a ted je tam vymeteno a nádhera pluhem by to jen utáhnul a byla by jen břečka časem uznejte .ale každej má svůj názor neřikam že chci na zimu hafu práce sem rád že si po sezoně odpočinu udělám údržbu atd.ted sem se zasek jen na den každýho to překvapilo ale už to zase jede a do konce roku zase jen hlína takže sníh klidně přenecham .
08. prosinec 2010 23:32:19
jeden mame popilek, druhy snih, treti satelit a tatry vozej hlinu hlava nehlava. Zatim se jeste janci
09. prosinec 2010 17:54:31
až tak s tebou Radku nesouhlasim,mam bagr a sem sedlak,traktorbagrem to bude podstatne drahe a pomale o nake sračce nemuže bejt řeč když to prohrnu časteji
09. prosinec 2010 18:02:59
Pavle kolik stala ta radlice__???
Jak je široka??
09. prosinec 2010 19:12:30
Já jsem letos podepsal dvě smlouvy na úklid. Nasypal jsem do výbavy spoustu peněz a musim říct, že na jednom kšeftu jezdim ze zemědělcema a ty, jsou drašší než já. Když jsem se dozvěděl jaký mají podmínky, tak jsem si trhal vlasy. A že by byly rychlejší to není vůbec pravda. Ba naopak , jde o úklid u hal. A na rovině, když uklízí přístupovku tak to rozpálí, ale pluhem to jen přimáčkne. Já mám dynamickou čelní radlici s trambusa trošku upravenou a vše hezky stáhnu. Jezdím na trojku a uhání to pěkně. No a hodin mám jak na kostele jezdím každý den, jen ať se sype není to špatný kšeft. Jo a když to lidi vydí tak mám už další nabídky.
09. prosinec 2010 20:20:10
souhlasim s Davidem zadní radlicí to jen utáhnou a vydim to pořád když na ně koukam koukněte a uvidíte je to pravda a dost lidí na ně nadává nevy\čistěl to jako já bagrem a to se lidem líbí a obci taky
10. prosinec 2010 13:27:51
No ono s tou radlicí vzadu to je taky jak který... protože, když je to pořádně vykružená radlice tak je to jak básnička.. Já uklízím traktorem Komatsu 97 předkem a když tedy s ním potkám kanál tak to stojí teda za to... - to bych se vás chtěl i zeptat jak to děláte protože obrubníky nejsou vidět a když tam ty kokoti postaví zpomalovací pruh tak to pomalu vyletím předním oknem....
10. prosinec 2010 14:49:36
Ahoj Davide maš moc pěknou vejbavu a ta by se mela zaplatit službama to bezesporu,to že jezdiš levnejc neš zemedelci je problem asi v tom že sis nedohodl tak dobre podminky jak ty zemedelci a spečetil si to smlouvou,koždopadne je to cena za kterou se to da delat jinak by si to asi nedelal-a proto to je lepši o trochu levnejc než nedelat vubec a ležet doma,tet už s tým asi nic nenadelaš jedine přišti sezonu.s traktorem jezdim na 4 a 5 převodvej stupen s bagrem bych si to nedovolil,každopadne na parkovište to moc neni ,tam by si byl určite rychlejši.
10. prosinec 2010 14:56:54
Radku ja taky delam obec,ty maš na bagru naklapěci předni radlici do stran?ja teda ne a kdybych mel delat obec bagrem a uplne na asfalt tak pujde obec dokolen,nehlede na to že se muže poškodit povrch asfaltu,popřipade chytnout za kanal atd.
10. prosinec 2010 14:59:21
jinak na Vysočine se to sype,tak zdarnej boj se snehem
10. prosinec 2010 16:30:32
Ahoj,tak papravdě nevím kolik pak stála protože jí kupoval šef,a na šířku má 3m a když je naklopená tak zabírá 2,5m a mužu říci že to při páci na nějaké té ploše dosti přibejvá.S pozdravem Pavel
10. prosinec 2010 18:25:50
teda maš ho jak snehulaka
10. prosinec 2010 20:17:59
ten muj je jak cert, snezi a ja jezdim v popilkovisti jinak na nekolika desitkach hektaru popilkoviste byl jeden hrebik, kdo ho asi nasel v gume?
10. prosinec 2010 20:29:04
Hadam že Honzik.
10. prosinec 2010 20:55:09
Ne normál lopatu a na čisto to dělam jen dva satelity mírně do kopce kde je dlažba jinak obec se jen tak projede a nahácí pryč řeknu jedno když se tadlažba protáhne pravidelně a neni to pod tim utažení stačí jednou projed a jeto pomohla dost ta obleva ty dva dny a ted je to v pohodě jasný dělat celou obec do čista nedoplatí se
10. prosinec 2010 20:56:24
Jan Křestan : kde jezdíš v popílku nevozí to tam auta od františka vlka??? nebo nemá tam stroje ??a z čeho je ten popílek a co se snim dělá jen mě to zajímá ?
10. prosinec 2010 21:39:20
e to v prunerove, je to popel z elekraren, nejdriv se splavuje do mezidepa, ted se vytezuje a prevazi na sachtu, kde se rozhrne a pres nej jde ornice, ted se zacinaji delat zachytny nadrze. je to jak cerna mouka, ted v mlze a vanici je obcas mlha i cerna popilkoviste spravuje VHS, delam tam s Ekostavbama. VHS vyvazi a my stavime. Jinak vyvazi to VHSka svyma autama + par soukromniku a tatry od nas, ekosky navazeji material + nase tatry vozej hlinu na hraze a pak je tam jeste ESB a ty delaji rozvody z rour.
10. prosinec 2010 22:26:38
Jenom chci říct,to co má David Hůrka za vybavení na sníh,tak to nemá chybu.No kdo to má .V tom případě se karty musí obrátit a místo traktoru s radlicí vzadu, si budou objednávat jeho .Zaslouží si to.
11. prosinec 2010 10:43:47
Jan Křesťan :díky já jen,chlapy od Vlka povídal že někde pořád vozel popílek ,tak sem se musel hned zeptat má tam prej 15 aut i návěsi tak nevim tak je to jinde .
11. prosinec 2010 15:13:47
No já jsem si osobně na konci zimy vyzkoušel polohovatelnej pluh na traktoru a to nemá chybu!!polohy to má 4 do prava,do leva šíp a uplné otevření.Byl 2,5m široký ve tvaru šípu,jinak se nechá i 3m při rozevření má 4,13m .
Jinak pro zajímavost.:http://www.agrometall.cz/Vyroba-k...snih/Sipova-radlice-pro-traktory-SRT
11. prosinec 2010 16:16:19
Popino to je to prave.Myslim že toto je to nej na traktorbagr.Kolik tak muže stat??
11. prosinec 2010 16:45:29
cca +- 140tis.
11. prosinec 2010 16:46:02
11. prosinec 2010 20:41:24
Ahoj tady na Jesenicku Jezdi Fastrack a ještě ma vzadu sypač ale bez řetězu v lese moc nedokaže.Kamarad ma škodovku 180 ze šipem a jezdi po něm dodělavat v lese co neprojede.Dodam fotky