Téma: levne - DH112 a pod.

Autor

Zpráva

Petr Koder

Členem od: 29.09.2007
Příspěvků: 4

05. říjen 2007 10:29:37

Dobry den, rad bych poprosil zkusenejsi o radu. Na pozemku potrebuju udelat nejake upravy, vykopat do mirneho svahu zaklady pro budouci barak, pripojky a pod. Protoze jsem hracicka a nikterak to nechvata, rad bych si zemni prace delal sam. Nemam zadne zkusenosti s podobnou mechanizaci.
Pro moje ucely by byl asi lepsi nejaky traktorbagr ale ceny jsou mimo muj rozpocet cca 80tis. Pred nedavnem jsem za tim ucelem planoval koupit DH 0115. Jak ale koukam po nabizenych strojich, stale vice si rikam jestli nema cenu koupit radeji DH112. S prostorem na pozemku problem neni, delat chci pouze na svem. Ma volba DH112 nejaka zasadni negativa jako treba slozitost ovladani nebo provozni naklady?
Dekuji za rady


alex alex

alex alex
Členem od: 07.10.2007
Příspěvků: 5

07. říjen 2007 16:36:55

Zdravím Petře,pokud chcete koupit bagr jen pro vlastní potřebu a nejezdit s ním po kšeftech myslím,že DH 112 bude to pravé ořechové.Je to sice bagr na "baterky",budete pod ním asi taky dlouho ležet,pokud koupíte šrot,ale na vaše účely to stačí.DH 0115 nekupujte...to nevyhrabe větší pampelišku ze země....happy

bagrák z Catu


Petr Koder

Členem od: 29.09.2007
Příspěvků: 4

08. říjen 2007 21:20:43

Alex: dekuji za radu. Ted mam jednu nabidku na DH112 ale nic moc o tom nevim a tak nejsem ani schopen posoudit technicky stav.

Proto bych rad i tady poprosil nekoho kdo tyto stoje zna o konzultaci na co kouknout a pod.
Nebo jeste lepe pokud by byl ochoten stroj obhlidnout. Samozrejme za uplatu. Stroj je v Ricanech u Prahy, obvoz na misto a zpet teba z Prahy bych zajistil.

Predpokladam, ze jsem se u vetsiny ctenaru nesetkal s pochopenim ale rad bych si koupil hracku a castecne si i usetril pracipri terenich upravach. Konkurovat okolnim firmam v oboru rozhodne nechci. Nadruhou stranu bych velice nerad koupil hromadu mastneho zeleza.


Vláďa Řezáč

Členem od: 09.10.2007
Příspěvků: 1

09. říjen 2007 08:32:00

Ahoj Petře
Před třemi lety jsem stál před stejným rozhodnutím, chtěl jsem si koupit DH 112 pro zhruba stejné potřeby, teréní upravy a kopání základů domu. Už jsem měl vybráno jedno s mimoosým rýpáním když jsem se jel podívat na starý Ostrowek. Sice jsem ho tenkrát nekoupil protože byl v naprosto žalostném stavu, (taky byl za 80 000) ale donutilo mě to přemýšlet o využití. Rozhodl jsem si koupít traktorbagr a nakonec jsem docela slušný Ostrovek sehnal. Proti DHáčku má sice nevýhodu, že je lehčí a nemá takový výkon při kopání, ale na druhou stranu je možné ho využít i na jiné práce (přenášení, převážení cihel, písku, přihrnování , nakládání, při stavbě domku je to k nezaplacení. ) Pokud třeba potřebuješ něco odkopat a po zahradě převézt, máš to s traktorbagrem naprosto jednoduché, podkopem nakopeš, přední nakládací lžící odvezeš nebo hodíš na korbu. Kdybych to teď po třech letech srovnával, tak to DH bych využil akorát při tom výkopu a něco sem tam šmrcnout při odkopávání, toho Ostrowka využívám daleko víc, sehnal jsem k němu všechny lžíce a tak kopu kabely a co je potřeba převážím, nakládám a slouži pořád.


Přidat příspěvek k tématu