Téma: EXPO Mokrá 2008

Autor

Zpráva

Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2040

02. duben 2008 10:14:10

Vážení čtenáři,

i letos se stal server bagry.cz mediálním partnerem EXPO Mokrá 2008. Jedná se o mezinárodní demonstrační veletrh strojů a zařízení pro těžební průmysl, úpravnický průmysl a stavebnictví, který se bude konat 10. – 12. června 2008 v kamenolomu Mokrá u Brna.

V tomto tématu diskuze budete nacházet aktuální informace přímo od pořadatele veletrhu, Těžební unie. Také se můžete pořadatele ptát na cokoliv, co byste o této rozsáhlé předváděcí akci chtěli vědět. Fotoreportáž z minulého Expa můžete shlédnout zde: http://www.bagry.cz/cze/clanky/fotoreportaze/vystava_expo_mokra_2006.


expo expo

Členem od: 02.04.2008
Příspěvků: 7

02. duben 2008 15:30:24

EXPO Mokrá 2008 se koná v nezaměnitelném kamenolomu Mokrá u Brna, který svou lokalizací, velikostí a specifičností podtrhuje zaměření akce. Lokalitu zapůjčila na dobu veletrhu společnost Českomoravský cement. Nespornou výhodou místa je možnost předvedení strojů a zařízení přímo v akci, což přivítají jak vystavovatelé, tak návštěvníci, jež mohou získat další informace o projektu na webových stránkách Těžební unie www.tezebni-unie.cz. Součástí veletrhu bude rovněž bohatý doprovodný program pro odbornou i laickou veřejnost.
Veletrh EXPO se se od svého prvního ročníku v roce 1995 vyvíjí a zkvalitňuje, což dokazují statistická čísla posledního VI. ročníku EXPO Mokrá 2006. Veletrhu se zúčastnilo 166 vystavovatelů z České republiky, Slovenska, Polska, Německa, Rakouska, Velké Británie, Francie, Belgie, Švýcarska, Itálie, Chorvatska, Dánska a Slovinska. Celková výstavní plocha, včetně demonstračních ploch pro nákladní automobily, terénní automobily, mobilní drtící a třídicí soupravy, vrtací soupravy a rozvalů pro rypadla a nakladače, byla 69 000 m2. Veletrh v průběhu čtyř dnů jeho konání navštívilo okolo 11 000 návštěvníků především z řad odborné veřejnosti. Kromě tradičních návštěvníků z České republiky, Slovenska, Polska, Německa, Rakouska, přijeli také odborníci z Estonska, Litva, Ukrajiny, Rumunska, Chorvatska, Turecka, Francie, Španělska a Itálie.
Psomgrganizační tým se těší na zážitky, které je spolu s vystavovali a návštěvníky VII. ročníku Mezinárodního demonstračního veletrhu strojů a zařízení pro těžební průmysl, úpravnický průmysl a stavebnictví EXPO Mokrá 2008 čekají.


expo expo

Členem od: 02.04.2008
Příspěvků: 7

02. duben 2008 15:32:04

Jak jdou přípravy na veletrh?
Příprava VII. ročníku veletrhu EXPO Mokrá 2008 pokračuje a přípravný tým kompletuje přihlášky vystavovatelů. Zároveň s prvními přihlášenými komunikuje se zajímavý partnery, kteří akci podpoří mediálně nejen na území České republiky, ale také Slovenska, Polska a Německa. A to nejen v odborných periodikách, zejména oborových časopisech, ale i na akcích a výstavách, včetně internetových serverů.
Pro samotné vystavovatele připravil organizátor zajímavé slevy za objednanou plochu, které se dají vzájemně kombinovat v různých kategoriích.

Co ještě nevíte o veletrhu?
Oborově se výstava člení následovně: 01 Technika a prostředky přípravy rubaniny, 02 Těžební, nakládací a přepravní technika, 03 Stroje a zařízení pro zpracování nerostných surovin, 04 Stroje a zařízení pro recyklaci stavebních materiálů, 05 Zařízení pro ekologický provoz těžebních závodů, 06 Náhradní díly a doplňky, 07 Servisní a doprovodná činnost, 08 Nákladní vozy, vozy pro speciální účely, 09 Terénní vozy, 10 Projekční práce, poradenská činnost, odborné časopisy, školy, svazy.

Uvidí se, kolik nových vystavovatelů krásná lokalita kamenolomu Mokrá u Brna přivítá na již VII. ročníku EXPO Mokrá 2008….


expo expo

Členem od: 02.04.2008
Příspěvků: 7

02. duben 2008 15:35:33

Proč se účastnit veletrhu EXPO Mokrá 2008?

Volný prostor expozic – prezentace pod širým nebem!

Veletrh svou lokalizací, velikostí a specifičností podtrhuje zaměření akce. Jedinečnost místa nabízí netradiční možnost umístění expozic a předvedení strojů i zařízení přímo v akci a to denně od 9.00 - 17.00 hodin. Díky tomuto faktu se projekt řadí ke specializovaným eventům a vydobyl si své nezastupitelné místo mezi ostatními mezinárodními akcemi obdobného charakteru!

Náklady na realizaci pro vystavovatele?

Cena je pro vystavovatele vždy hlavním kritériem pro zvážení účasti na projektu. Veletrh EXPO Mokrá 2008 nabízí cenu v adekvátním poměru ke kvalitě expozice a zásadami prezentace v souladu s báňskými předpisy. Navíc pořadatel akce nabízí benefity v podobě prezentace v katalogu, dodání až 500 ks volných vstupenek pro pozvané hosty a návštěvníky, mediální podporu spolupracujících odborných časopisů, novin a internetových portálů. Stejně jako zajímavý doprovodný program během veletrhu a Slavnostní zahajovací večer!

Přínos pro Vaši společnost?

Každý veletrh má funkci především informativní a společensko-zábavní. Veletrh EXPO Mokrá 2008 navíc nabízí unikátní předvedení strojů a zařízení v činnosti za použití skutečných materiálů!
Využijte šanci a zúčastněte se mezinárodního veletrhu EXPO Mokrá 2008!

Za vším stojí motivovaný tým realizátora, který čeká na Váš kontakt:
TĚŽEBNÍ UNIE s.r.o., CZ – 638 00 Brno, Slavíčkova 827/1a
Telefon: +420 545 193 411, Telefon/Fax: +420 545 211 014
E-mail: unie@tezebni-unie.cz, www.tezebni-unie.cz


expo expo

Členem od: 02.04.2008
Příspěvků: 7

02. duben 2008 15:46:22

Kdo přijal záštitu?

Vzhledem k tradici, historii i stále rostoucího významu veletrhu EXPO Mokrá přijalo záštitu nad veletrhem Ministerstvo obchodu a průmyslu České republiky, Ministerstvo životního prostředí České republiky, předseda Českého báňského úřadu prof. Roman Makarius, primátor města Brna pan Roman Onderka a hejtman Jihomoravského kraje Ing. Stanislav Juránek.

Kdo jsou partneři akce?
Partnery projektu se staly přední české, slovenské, polské i německé odborné časopisy: Stavení informace, Stavební technika, Kámen, Magazín stavebné stroje a mechanizácia, Uhlí - rudy - geologický průzkum, Stavebné hmoty, Strojník a mechanik, MM Průmyslové spektrum, Gesteinsperspektiven, DSB a Baustoff Recycling + Deponietechnik. Z tištěných novin a týdeníků byl vybrán Technický týdeník. Internetovými partnery pro podporu medializace se staly české oborové servery server Bagry.cz!!!!!! omg a Enviweb.

Ps: Tým Těžební unie se těší, čím ho příprava veletrhu VII. ročníku EXPO Mokrá 2008 ještě překvapí a kdo nový se na akci nečekaně přihlásí! omg


expo expo

Členem od: 02.04.2008
Příspěvků: 7

12. květen 2008 07:52:34

Co je nového v přípravách VII. ročníku Mezinárodního demonstračního veletrhu strojů a zařízení pro těžební průmysl, úpravnický průmysl a stavebnictví EXPO Mokrá 2008?

Přihlásili jste se již také?
Během prvního měsíce od oficiálního rozsevu přihlášek se přihlásilo více než 60 vystavovatelů z České a Slovenské republiky, Německa a Polska!

Mediálně již byl veletrh podpořen články v odborných časopisech a serverech mediálních partnerů (jmenujme například vynikající spolupráci s tímto serverem www.bagry.cz!!!!!!), na jejichž základě se o veletrh začali zajímat jak nové firmy, potencionální vystavovatelé, tak i budoucí návštěvníci veletrhu EXPO Mokrá 2008!
Veletrh EXPO Mokrá 2008 bude nově prezentován v rámci Post-PR také na německém veletrhu STEINEXPO 2008 v září tohoto roku, což podpoří jeho vnímání na poli mezinárodních tematických veletrhů!

A co je nachystáno pro vystavovatele?
Tým Těžební unie zajistil již nyní kvalitní prostor pro Slavnostní zahajovací večer, který se tradičně uskuteční v první den veletrhu v centru Brna. Zajímavý a netradiční prostor bývalé továrny Vaňkovka, koresponduje s tématem veletrhu. Překvapivé místo pro zahájení, které má obnovenou historii i novodobý design jistě potěší oko i náladu přítomných!

Ps: Zajímaví vystavovatelé, netradiční doprovodný program, jedinečné místo pro akční veletrh, medializace ve skutečně oborových médiích a zodpovědný tým, který se svou práci snaží dělat kvalitně = to vše je VII. ročník Mezinárodního demonstračního veletrhu strojů a zařízení pro těžební průmysl, úpravnický průmysl a stavebnictví EXPO Mokrá 2008!


expo expo

Členem od: 02.04.2008
Příspěvků: 7

12. květen 2008 07:55:15

Měsíc do EXPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pokračování příprav začíná nabírat na obrátkách, realizační tým intenzivně komunikuje s přihlášenými i potencionálními vystavovateli, zasílá zprávy mediálním partnerům a informuje je o aktuálním stavu.
Kromě toho finišují konkrétní objednávky pro technické zázemí a zabezpečení, které jsou nezbytné pro funkčnost výstavy v lokalitě kamenolomu Mokrá u Brna, zahrnující kromě jiného např. objednávky kontejnerů, dodávky elektřiny, cisterny s vodou, sanitární techniku, jeřábů a manipulační techniky, vlajek i autobusové dopravy pro návštěvníky veletrhu.
Bezpečnostní předpisy? Jistě!
Pro zajištění kvalitního chodu projektu musí být vše zabezpečeno v souladu s báňskými předpisy. To se týká přepravy účastníků autobusem dle přesně vytyčené trasy, volný pohyb osob pouze po vytyčených trasách v čase od 8.00 -17.00 po celou dobu veletrhu či naprostý zákaz užívání alkoholu v celém areálu kamenolomu Mokrá u Brna. Nezbytnou ochrannou pomůckou pro všechny účastníky – vystavovatele i návštěvníky, včetně realizačního týmu, jsou ochranné přilby, které pro 7. ročník tohoto veletrhu zapůjčí společnost TAKOS.
Jaké zajímavé osobnosti na veletrhu uvidíme?
Svou účast závazně přislíbil Tomáš Tomeček, závodník rallye Paris-Dakar (letos Lisabon-Dakar, která byla kvůli teroristické hrozbě předčasně ukončena). Nutno dodat, že pan Tomeček se zúčastnil Rallye Optic 2000 Tunisia 2008, která se uskutečnila od 24. dubna do 3. května, a to v posádce spolu s Radomírem Smolkou a Vojtěchem Morávkem a kterou tato česká posádka vyhrála v mezinárodní konkurenci!!!!!!!!!!!!
Jsme zvědaví, jaké informace a zážitky nám Tomáš Tomeček sdělí nejen v průběhu dne na veletrhu EXPO Mokrá 2008, ale také na Slavnostním zahajovacím večeru.


expo expo

Členem od: 02.04.2008
Příspěvků: 7

29. květen 2008 16:14:47

Tisková zpráva č. 8 29. května 2008
Horké novinky před započetím veletrhu!!!!
Nová média?
Pro oblast Jihomoravského kraje úspěšně započala spolupráce se společností Medial agency s.r.o., která podpoří medializaci veletrhu EXPO díky Brno magazínu a rádiu Petrov! Posluchači se tak již od 26.5.několikrát denně dozví o veletrhu díky zajímavé reklamě.
5. června v čase od 13 do 14 hodin se poprvé uskuteční hodinový pořad o veletrhu a doprovodném programu na rádiu HEY.
Návštěvníky a vystavovatele rovněž čeká reportáž z veletrhu společnosti Media agency!
Novinka v programu? Ano!
Organizátor akce připravil pro návštěvníky i vystavovatelé na termín 10.6., tedy na den zahájení, clonový odstřel, který propukne ve 13.00 hodin. Totéž se bude opakovat také dne 12.6. v 10.30 hodin.
A vystavovatelé?
Počet přihlášených společností již dávno přesáhl číslo 130 a stále, přestože je již po termínu uzávěrky, přichází stále nové firmy. A kdo je například přihlášen? Volvo, Unipower Czech, Tatra, Takos, Třídič, Sandrock, Strojservis MINX, Strojírny Podzimek, Slévárny Třinec, Rubble-Master, Rochling Technické plasty, Rocktech, Resta, Renomag, PSP Engineering, Sadnrock, Pro Sand Engineering, Powerscreen ČR, Phoenix-Zeppelin, Nordstahl, ND Lor Uničov, MZ Pneu, Mitas, Michálek, Metso Minerals, Magotteaux, Kool Trading, Kohlschein, Lega Inox, Jakos, Hutira, Hennlich Industrietechnik, Hartl Drtiče-Třídiče, Good Year Tires International, Gestra CZ, Finnlay CZ, Euro Sitex, Erlau AG, Duba Dopravní pásy, DPS Přerov, DD Trade, Davon, Continental Matador, C&K Terénní auta 1, CAB Minerals, Blatenské strojírny, Binder CO, BC Stavo, Australia Export-import, Explosive service, Austin Detonator, Atlas Copco, Ason, AB Technology.

A ještě perlička závěrem….
Těžební unie, organizátor akce, již nyní poskytl – na vyžádání a pro vystavovatele – více než 35.000 pozvánek na veletrh. Vezmeme-li v potaz, že akce je určena především odborníkům z těžebního, úpravnického či strojírenského průmyslu, máme se všichni na koho těšit!


Přidat příspěvek k tématu