Téma: Dá se vydělat s vlastním náklaďákem?

Autor

Zpráva

František Koudelka

Členem od: 25.04.2009
Příspěvků: 18

29. duben 2016 06:42:17

Chlapi,

žívíte se někdo jenom s nákladním autem?
Co jsem se ptal chlapů po stavbách, tak jsou všichni jako řidiči a auto bylo firmy. A když už jsem narazil na živnostníka, tak z něj vypadlo jenom obligátní "je to špatný, skoro nevydělám".

Mám už nějak plný zuby své profese a chci dělat něco klidnějšího.


Zbyšek Pantůček

Členem od: 31.07.2008
Příspěvků: 727

29. duben 2016 09:46:14

Dobrý den, mluvíme-li o stavebním autě, dnes se mě ptal kamarád, majitel nákladního sklápěče, zda bych ho přijmul na stálo jako zaměstnance. Vydělat se určitě taky dá, ale to bych si radši a pětkrát víc vydělal jako šikovný obkladač, vídal bych rodinu, nikdo by na mě neřval na stavbě a na silnici, nestál bych jednou nohou ve vězení a druhou v hrobě.


René Peichl

René Peichl
Členem od: 05.03.2012
Příspěvků: 64

29. duben 2016 09:50:04

Záleží jestli máte stálou práci, znám chlapi, kteří mají jedno auto a mají stálou práci např. navážení z lomu nebo jezdí s balenou a nestežují si. Jakmile nebudete mít slíbenou práci a budete muset shánět práci ze dne na den tak toho budete mít ještě více plný zuby než teď vaší práce. Abyste poplatil silniční daň, pojištěni, výdaje na opravy (předpokládám ze si nový nakladak nekoupíte) apod. Toť můj názor happy.


Renda G.

Renda G.
Členem od: 12.02.2010
Příspěvků: 473

29. duben 2016 20:39:45

asi tak Franto kdyby to bylo tak špatné jak ten člověk tvrdil tak by to asi nedělal, rozhodně se dá vydělat když si seženeš dostatek práce, ale jestli chceš něco klidnějšího tak snad běž raději dělat někam vrátného, jako zaměstnanec toho klidu budeš mít víc
živnost ti může přinést víc peněz klídek ale nečekej, buzerace od policie, z úřadů, od zákazníků, nikoho nezajímá že je víkend, nebo má manželka narozeniny, když nepojedeš ty pojede někdo jiný a nezůstane jen na víkend, když zrovna nebudeš mít na víkend práci zapomen na výlet s rodinou, pěkně hibaj do dílny udělat údržbu at můžeš v pondělí zase jezdit. Potom napíšeš fakturu a čekáš, faktura měsíc po splatnosti a peníze nikde, voláš telefon ale nikdo nebere a než něco vysoudíš firma už neexistuje. Není to tak pořád, ale je to častěji než se ti bude líbit.
Pokud ti de o peníze a máš domluvenou práci jdi do toho. Pokud ti de o klidnou práci, hod tu myšlenku za hlavu

Lepší malý bagr, než velká lopata
http://www.grulich-rene.cz


Přidat příspěvek k tématu