Téma: CAT versus JCB

Autor

Zpráva

Zdeněk Kurel

Členem od: 26.08.2007
Příspěvků: 1

27. srpen 2007 17:45:01

Zdravím všechny bagráky. Mám problém, potřebuji koupit rypadlonakladač a po přečtení všech článků tady stále nevím jestli JCB nebo CAT. Potřebuji koupit starší stroj a mám obavy ze servisu a náhradních dílů vím že je to především o značce, ale chtěl bych vědět na co si mám dávat při koupi pozor a co u které značky odchází, abych nekoupil úplný vrak . Díky všem za radu.


Emil .

Emil .
Členem od: 05.08.2007
Příspěvků: 371

27. srpen 2007 19:33:41

Koupě staršího stroje je vždy velice citlivá věc. I když nepatřím ke tvým oblíbeným značkám ( jsem od KOMATSU ) , dovol mi abych se vyjádřil.
Hned na začátku by jsem chtěl vyzvednout výhody koupě nového stroje : záruka ( někde i 5 let ) , bezporuchový provoz , žádné náklady na opravy , reklama na staveništi .
Nicméně prodej starších strojů se těší veliké oblibě. V první řadě je třeba pečlivě zhodnotit technický stav a původ stroje. Dále doporučuji předložení dokladů o servisování stroje. Nemalý význam má jestliže stroj obsluhoval jeden strojník , nebo se jich mnoho vystřídalo. A také je dobré vědět jestli se na daný stroj dodávají veškeré nahradní díly. Určitě bych dal přednost prodejci který poskytne i na starší stroj záruku ( alespoň na motor , převodovku, nápravy......)
Za podívání stojí i tato stránka . www.kuhnbohemia.cz/cz/komatsu/ Šťastnou ruku při výběru přeje Emil


milan volfik

Členem od: 16.08.2007
Příspěvků: 203

28. srpen 2007 20:59:17

Záleží,do jak starého stroje chceš jít.Já jsem předloni kupoval také použitý stroj a zaměřil jsem se na CAT,jednak proto,že jsem na něm v minulosti jezdil a jednak proto,že jsem se zkrátka nikdy nestal svědkem toho,že by byl někdo z okruhu známých nespokojen s těmito stroji.Podařilo se natrefit na zabavený stroj z leasing.společnosti,jednalo se o CAT 432DII rok starý s natočenými 1200 mth,takže vlastně nový stroj,ale o 700 tis levnější než stroj nový.Samozřejmě Emil má pravdu,když píše o zárukách a původu stroje,to je na zamyšlenou,ale já osobně po nové mašině netoužím,protože v záruce musíš využívat služeb prodejce a to je ranec,nadruhou stranu,když bude porucha,závažnější,tak je klasické,že se kroutí a snaží se z odpovědnosti vykroutit.Každopádně si prohlédni zblízka CAT a JCB,oboje jsou špičkové stroje,bez debat,ale přece jen CAT je o mnoho masivnější a jistě nejen z mého pohledu kvalitnější.A na co si dát pozor?Jistě na výrobní čísla,to v první řadě,prolustrovat a kupní smlouvu sepsat v "Dobré víře" a pak na celkový stav,do motoru,převodů a čerpadel nevidíš,je to loterie.Přeji dobrou volbu a mnoho úspěchů!


Přidat příspěvek k tématu