Téma: Aukce

Autor

Zpráva

Anonymní - Václav

Členem od: 06.10.2002
Příspěvků: 3814

02. červen 2007 08:39:00

Pozoroval jsem jednání PANA Procházky z PP-servisu Plzeň, který zde pořádal soukromou aukci.Stále zájemcům tvrdí že se ozve samozřejmně se neozval a po každém našem zavolání měnil cenu cenu.A dnes koukám a všem se vysmál! Sice to je nesolidní jednání, ale asi vydělá, možná se mu to jednou vrátí.Co i zde udělat oddělení aukce a vše bude na skle a podobným lidem odzvoní.Jako je to u sousedů.Zdravím PP servis


Radek Baštýř

příklad nabízeného stroje Kubota U25 1900Mth 2005 460 tis. bez DPH
Členem od: 19.03.2011
Příspěvků: 2

06. únor 2014 12:36:24

Souhlasím a osobně si myslím, že něco takového tady chybí.

Nabízím širokou škálu minirypadel, demprů a jiné stavební a zahradní techniky s příslušenstvím, odborným servisem a samozřejmostí je dodávka náhradních dílu. A to vše za super ceny.
Můžete mě kontaktovat kdykoli telefonicky na čísle 604 775866 nebo formou e-mailu bastyr@elvaprofi.cz
Možnost i zapůjčení.
Zabýváme se prodejem speciálně nových a použitých minirypadel Kubota, ale nabídneme i jinou značku.
Vyzkušení je samozřejmostí.
Pouze seriozní jednání.
Děkuji


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2041

07. únor 2014 20:27:20

Zdravím. Myslíte, že by to takhle přes internet mohlo fungovat? Podívejme se třeba na takové aukro. Co vidíme? Sekci stavebních strojů vyplňují náhradní díly a tři nové čínské nakladače, jejichž vyvolávací cena je dvojnásobkem jejich skutečné hodnoty. Proč? Proč to lidi neláká?

Podle mě tady hrají roli dva aspekty - stavební stroj se musí před koupí vidět a vyzkoušet. A když už se prodávající s kupujícím setkají, domluví se i bez nějakého internetu. Když jsem přes aukro prodával kolo, neustále mi někdo volal, že mám aukci stáhnout, že jede zrovna do Brna, a že se určitě domluvíme. A to bylo jen hloupé kolo, nikoliv stavební stroj, jehož účelem je přinášet peníze.

Druhá věc – jaké by byly vyvolávací ceny? Obávám se, že neatraktivní. Sleduji to už delší dobu (ostatně, od prvního dotazu jsem na to měl víc než šest let happy), ale čistě internetovou aukci stavebního stroje od opravdu zajímavé částky jsem nezaznamenal. Opět, já osobně s tím problém nemám, před lety jsem dal na aukro toyotu ravku od 1 koruny a konečnou částku bez problémů akceptoval. Ale opět, je to hloupé auto – stavební stroje na aukčních serverech se prostě chovají jinak.

Rozumnou cestu vidím v klasické aukci à la Ritchie Brothers nebo IronPlanet, kde můžete přihazovat live přes internet anebo přímo v místě aukce, kde si zároveň můžete všechny stroje prohlédnout a vyzkoušet.

Tak nějak tuto problematiku vnímám já, ale jestli máte jiný názor, prosím podělte se o něj. Rád se o tom něco dozvím. Zatím mi ale připadá, že pokud chcete něco prodat rychle a na jistotu, dáte to klasicky do rubriky Bazar, nasadíte zajímavou cenu, a než slunce zajde, máte prodej vyřešený. A pokud chcete naopak výhodně koupit, sledujete pravidelně nové inzeráty – čas od času se mezi nimi najdou skutečné perly, které můžete získat bez čekání a za cenu lepší, než v jakékoliv aukci.

Jen si samozřejmě musíte dát pozor na podvodné (naštěstí zatím jen) zahraniční weby. Ale o tom už je tady jiné vlákno…


Přidat příspěvek k tématu