Téma: bazar vraků BLESK:)

Autor

Zpráva

alex alex

alex alex

Členem od: 07.10.2007
Příspěvků: 5

07. říjen 2007 16:42:03

Zdravím Ondro,chci se Vás jen zeptat,kdy zarazíte věčně opakované vkládání inzerce traktorů a jiných nesmyslů z bazaru Stavební stroje BLESK....Každému musí být jasné,že frekvence jejich inzerce se odvijí od neúspěchu jejich "herky"vůbec prodat.....Děkuji Vám za odpověď Alex......Fandím Vám...

bagrák z Catu


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2037

07. říjen 2007 20:11:57

Zdravím bagráka Alexe.

Blesk patří mezi vzorné inzerenty, kteří dodržují veškerá pravidla uvedená na http://www.bagry.cz/bazar/podminky_inzerce. Tyto podmínky mj. zakazují inzerovat stejný stroj znovu, přičemž zaregistrovaní uživatelé mají možnost vždy po uplynutí 5 dnů svoje inzeráty posunout na první místo. Bazar Blesk je celkem velký, a tak je jasné, že neprodají všechny stroje najednou a spoustu z nich se tady objevuje x-krát. Domluvme se tedy na tom, jak dlouhá by měla být doba, po jejíž uplynutí je možno inzeráty přesunout. Neměla by však být příliš dlouhá, aby zbytečně nedocházelo k pokusům o porušování pravidel a hromadění stejných inzerátů, což znepříjemňuje hledání požadovaného stroje.

Co se týká těch traktorů, upozorňoval jsem Blesk na to, že na zemědělské stroje jsou určeny jiné servery. Uzemnili mě ale informací, že letos prodali přes jiné servery pouze 1 traktor, všechny ostatní přes bagry.cz. Uvědomil jsem si, že řadu stavařů skutečně traktory zajímají (viz například pásové traktory na stavbě Hyundaie v Nošovicích) a v řadě případů jsou pro ně užitečnější, než cokoliv jiného.

Těším se na názory.


Alda .

Alda .
Členem od: 09.07.2007
Příspěvků: 920

07. říjen 2007 20:26:03

Ahoj Ondro,opět po dlouhé době jsem se rozhodl zareagovat na dané téma.Já jsem na bagry.cz tak jednou denně a mojí nejnavštěvovanější rubrikou je BAZAR..nic konkrétního nehledám,jen koukám co se tam objevuje za mašinky,ale musim ti říct,normální inzeráty z toho dne najdu třeba až na 2,3 stránce,protože první stránka a někdy i druhá jsou zaplaveny stroji z bazarů.Je to spíš otravné.Si už z bazaru Blesk pamatuju půlku mašin ,který inzerujou......happyJinak si myslim,že se v rubrice BAZAR vyskytujou občas pěkný a zachovalý stroje.Je to můj názor,takže doufám že za něj nebudu bitej......happy
P.S.---BAGR TOUR letos nebude.Ahoj Aleš


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2037

07. říjen 2007 22:03:41

Ahoj Aleši,

díky za zajímavou reakci. V podstatě mi to vyznívá pozitivně - ty najdeš, co hledáš (byť na druhé či třetí straně) a bazar Blesk může mít radost, že znáš jejich stroje nazpaměť happy

Na Bagr Tour jsem zvědavý, kdybys měl nějaké aktuální informace, tak dej prosím vědět.

Díky

Ondra


Roman Löbl

Členem od: 10.07.2007
Příspěvků: 6

09. říjen 2007 17:22:32

Vážený pane anonymní ALEXI ,
z mnoha příspěvků na téma bazar vraků BLESK , jsem se rozhodl reagovat pouze na Váš stupidní příspěvěk i když dostatečné vysvětlení Vám již podal majitel serveru BAGRY.CZ pan Ondřej Hájek.Ale znovu pro nechápavé až budete mít cestu kolem zastavte se u nás a možná pochopíte.
S pozdravem vážený pane anonymní ALEXI
R.Löbl
obchodní zástupce bazaru vraků BLESK


Farmář M.

Členem od: 08.10.2007
Příspěvků: 116

12. říjen 2007 21:16:50

Nešlo by inzeráty nějak dělit na bazary+překupníky a ty ostatní co inzerují jednou za pět let když kupují novou mašinu a tu starou dávají pryč. Inzeráty těch posledně zmíněných jsou totiž nejzajímavější na rozdíl od nudného stále se opakujícího seznamu vraků někde v bazaru. To věčné posouvání inzerátů mi přijde docela nesmyslné. Když hledám konkrétní stroj tak ho podle vyhledávacích kritérií najdu třeba v měsíc starém inzerátu a inzeráty již prodaných strojů staršího data by měl prodávající smazat. Já vím, že je to jenom nesplnitelné přání, bohužel i na všech zahraničních serverech bazaristi a překupníci stále posouvají dopředu svoje stroje a chudák zájemce, který čeká na určitou mašinu se tím má pořád prokousávat.


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2037

13. říjen 2007 22:28:18

Naprosto Vás chápu, problém je ale v tom, že bazary mají údajně největší poptávku nedlouho po vložení inzerátu, a proto je to nutí stejné inzeráty vkládat znovu a znovu a neustále si tak poptávku udržovat. Tuto skutečnost těžko ovlivním, zavedením přesouvání se alespoň částečně odbourává hromadění inzerátů. O tom rozdělení na bazary a nebazary jsem tady už jednou psal, bazary by to stejně nedodržovaly, a to právě z těch důvodů, o kterých píšete.


Olaf Olaf

Členem od: 10.07.2007
Příspěvků: 36

10. březen 2008 06:40:25

Já do toho nechci moc mluvit, ale Blesk inzeruje také v časopise Autobox já mám zbírku dvou ročníků a výce jak polovina strojů inzerují minimálně dva roky. Ten samí případ je agrobazar Lípa Havlíčkův Brod, tam jezdím i osobně a znám 24 mašin, které se objevují v inzerátech, které tam mají déle než 3 roky.
NÁZOR SI UDĚLEJTE SAMI.


Ficus Cat

Členem od: 07.04.2008
Příspěvků: 5

08. duben 2008 22:20:32

Uvítali bychom, a je nás zřejmě většina, kdyby bazary a překupníci měli extra stranu, a tam at si postrkujou starý inzeráty dopředu třebas každou hodinu.
Když budu chtít nakoupit v bazaru, jasně že kliknu na tu stranu. Ale pokud chci koupit od soukromníka nebo firmy, která obnovila, nebo z jiného důvodu prodává, budu hledat na straně, kde např není možno postrkovat inzeráty, a na vše je trochu dohlédnuto, aby nedocházelo ze stran komerčních prodejců k nedodržení pravidla . Asi je to i věcí financí, ale snad by došlo k pochopení všech stran.


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2037

10. duben 2008 22:06:48

Server bagry.cz je vytvořen podle přání čtenářů (to je ale fráze, brrr sad). Ale vážně, co řeknete, tím se řídíme, a v řadě případů reagujeme opravdu bleskově happy. Musím říct, že Váš názor a náměty na změnu naprosto chápu.

Ale vemte si to tak. Dnes mnoho firem prodává jak starší, tak i nové stroje, k tomu je půjčuje s posádkou nebo bez, podle čeho tyto firmy rozřazovat? Neznám inzertní server, který by inzerenty třídil podle toho, čím se zabývají. Je to můj pohled, klidně mi ho vyvraťte, polemizujte, třeba z té debaty něco vzejde.

V každém případě přesouvat svůj inzerát může i stavební firma, která inzeruje prodej jediného staršího stroje. Já osobně bych viděl možnosti spíše v přizpůsobení obecných podmínek, které budou platné a akceptovatelné pro všechny.

Dle dosavadních ohlasů je zajímavý stroj za zajímavou cenu prodán během několika málo hodin (někdy i minut), přestože je rychle „ztracen“ mezi ostatními inzeráty.


Farmář M.

Členem od: 08.10.2007
Příspěvků: 116

12. duben 2008 11:45:41

A nešlo by zavést povinnou kolonku v inzerátu, kde by se udávalo jestli je inzerát soukromý nebo od obchodníka se stroji, jako je to například na serverech http://www.mobile.de nebo http://www.autoscout24.de. Při vyhledávání v inzerátech by se pak zadalo jestli chci ty nebo ty nebo oboje. No a možnost inzerovat soukromně by byla omezena jedním nebo dvěma inzeráty z jedné IP adresy. Samozřejmě, že lze namítnout, že by to obchodníci obcházely zadáváním inzerátů z různých počítačů, ale myslím, že by to měly o dost komplikovanější, ono denně posouvat 20 inzerátů z 20 počítačů… mě by to teda nebavilo.


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2037

15. duben 2008 17:05:10

Vedl jsem o Vašem návrhu diskuzi s p. Mifkem z firmy Anapol.cz, která řeší programovou část bagry.cz. Dívali jsme se na podmínky inzerce na Vámi zmiňovaných německých serverech. Shodli jsme se na tom, že sledování IP adres našich čtenářů není tím pravým řešením. Když opominu technickou a praktickou stránku, nechal bych bagry.cz svobodné tak, jako by měl být i celý internet, a nechal bych čtenáře, ať se připojují, odkud chtějí.

Probrali jsme s p. Mifkem různá možná řešení, z nichž bych rád dal k diskuzi toto:
Vkladatel inzerátu by zvolil, zda se jedná o inzerát bazaru nebo nebazaru (označení „soukromý“ můžeme použít u stavebních strojů asi velice těžko). A ostatní čtenáři by potom v případě pochybností mohli hlasovat, že nebazar má nějak podezřele mnoho inzerátů, a že je ve skutečnosti asi bazar. Při určitém množství hlasů by se nebazaru nastavil bazar. Muselo by se to ještě domyslet.

Nebylo by to zbytečně komplikované?

Vyhovuje Vám současný systém? Co si o něm myslí ostatní bagráci? A co na to bazary?


Farmář M.

Členem od: 08.10.2007
Příspěvků: 116

19. duben 2008 20:27:38

Nevím jak je to technicky se sledováním IP adres, ale různé ankety a hlasování na internetu taky bývají často omezeny jedním hlasem z jednoho počítače.
Proti svobodě internetu by myslím takové omezení jednoho inzerátu z jedné IP adresy nebylo. Chceš si dát víc inzerátů, tak jsi prostě obchodník se stroji a jako takový máš být teda označen. Vždyť většina inzercí a diskusí na internetu má svá pravidla jimiž se musí jejich uživatelé řídit jinak jim hrozí vyloučení či blokace.


Roman Löbl

Členem od: 10.07.2007
Příspěvků: 6

16. květen 2008 09:34:58

Dobrý den " bagráci " ,

opět po roce jsem navštívil - fórum - a nestačím se divit :

- vzkaz pro Oldřicha Jonáka , bazar Stavební stroje BLESK byl otevřen 03/2007 , je tedy zcela nesmyslné , že inzerujeme stroje ! dva roky ! , a málem bych zapoměl , ale myslím si , že ve slově " výce " se píše měkké -i- , Názor si udělejte sami ?? . Pokud nám dáte Vaši emailovou adresu , budeme Vám zcela zdarma každý týden zasílat aktuální nabídku strojů pro lepší orientaci .

- vzkaz pro ? Ficus Cat ? , vážený pane v ČR existují desítky firem zabývající se výukou práce na PC / počítač /, které Vás za úplatu naučí dělat " kouzla " s počítačem , takže během několika vteřin / pokud máte rychlé připojení / naleznete , rozlišíte , vyhodnotíte co právě požadujete.Potom odpadnou zbytečné dotazy a bude více místa pro ostatní příspěvky na téma bazar vraků BLESK .Ale i tak děkujeme za zájem .

Stavební stroje BLESK , si cení práce p.Hájka , který " bleskově " reaguje na všechny připomínky , které zrychlí a usnadní zadávání inzerce na www.bagry.cz , ať už ze strany " bazaristů " nebo jenom hlupáků co se nudí a nemají co na práci . Jen tak dál ....

S pozdravem Roman Löbl
stavební stroje BLESK

Ps. málem bych zapoměl , příspěvek pisatele Farmář M. ,byl docela zajímavý , co se týče mobile.de , BLESK tam inzeruje také .

Stavební stroje BLESK uvažují o registraci " klubu přátel bazaru vraků BLESK " , pokud bude mít kdokoliv zájem o členství , veškeré informace nalezne na - www.VRAKY-BLESK.cz. - Členský nevratný příspěvek činí 15.000,- / platí se každý rok / .
Těšíme se na velký počet zájemců . happy


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2037

16. květen 2008 12:03:27

happy happy

Jinak, diskuze k rozdělení na bazary a nebazary se tady tedy moc nerozběhla, no… Musím říct, že probíhala ještě jedna zajímavá diskuze po mailu, o kterou jste tady byli ochuzení. O své nápady se podělil čtenář, který pracuje jako programátor databází a večer se věnuje svému velkému koníčku, kterým jsou stavební stroje. Opravdu podnětnou diskuzi, kterou bych se nebál nazvat populárním termínem brainstorming, dotyčný čtenář však nakonec uzavřel slovy „Nic nebude dokonalé“.

Pro tuto chvíli s tím budeme muset souhlasit. Ruku na srdce, současná, poměrně jednoduchá pravidla se také porušují. Minulý týden jsem prováděl rozsáhlejší kontrolu, při které jsem musel smazat přes tisíc inzerátů, které byly v rozporu s pravidly, přičemž jsem o tom dotyčné vkladatele informoval. Většinou se jednalo o porušení z pouhé nevědomosti a musím konstatovat, že komunikace s bazary je v tomto směru velmi dobrá.

O těch slovních přestřelkách si myslím, že jsou zbytečné. Každý máme své zájmy, své dobré a špatné zkušenosti, respektujme se navzájem. Peace happy


Petr Staněk

Členem od: 14.12.2008
Příspěvků: 1

25. červen 2009 00:02:30

no comment.
Vyjádření pána z Blesku je více nežli arogantní. My jsme bagristé, ne češtináři a neomylnost v pravopisu je myslím i u Vás chymérou.Nikdy nepomýlil? Blahopřeji.
Není to jen Blesk ale i ostatní inzeráty firem překupujících techniku. V porovnání s jinými místy je tu draho a nic moc. Chuť se prokousávat tímto k nabídkám přímo od lidí již chybí, dříve se tu leccos zajímavého našlo, asi se změnila cílová skupina.
Já tomu rozumím, že zde prodají snáze nežli na svých vlastních stránkách....ale to co tu hledá obyčený FO potřebující techniku tu podle mne již není. Toť můj postřeh srovnání řekněme za 2 roky.


Martin Horáček

Členem od: 13.01.2010
Příspěvků: 41

03. únor 2010 12:35:11

Dobrý den, i pro mne je bazar nepřehledný. Předpokládám, že funguje (jako všude jinde) tak, že se inzeráty řadí podle data přidání s tím, že na prvních pozicích jsou předplacené inzeráty tříděné podle data, které na těchto pozicích vydrží několik dnů a za nimi jsou inzeráty nepředplacené.
Líbí se mi řešení na serveru bazos.cz (http://stroje.bazos.cz/stavebni/), kde jsou předplacné inzeráty označené jako "TOP". Pokud tam chodím denně, velmi lehce se orinetuji, protože si nejdřív prohlídnu předplacené inzeráty za podlední den či dva a pak lehce přeskočím o dvě, tři strany strany dál a prohlížím zase aktuální inzeráty ovšem už ty nepředplacené. Nemusím se tedy zdržovat s procházením inzerátů, které jsem už viděl.
Nemám žádný problém s bazary ani se zvýrazňováním inzerátů, pokud skoukromník opravdu chce věc kterou inzeruje prodat či koupit, rád si za zvýraznění připlatí (já sám to obvykle dělám). "TOP inzerát" neškatulkuje ani necejchuje, pouze zpřehledňuje


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

03. únor 2010 22:29:56

Plkacený inzerát právě cejchuje. Vy sám si nejdříve čtete ty placené....


Martin Horáček

Členem od: 13.01.2010
Příspěvků: 41

04. únor 2010 00:01:33

...Nechápu... Placený inzerát nikoho necejchuje v tom smyslu, zda se jedná o bazar nebo o soukromníka. Proč by taky, když (jak sem popisoval výše) si inzeráty předplácejí i soukrmníci.
Nechci se pouštět do diskuse jestli bazar je synonymum pro vraky. Podle mých zkušeností je úplně jedno, jestli se stekáte s vyčůraným soukromníkem nebo bazarem, který dělá ze starých "nové" pomocí deseti kilogramů kitu a barvy. Ale zase... to samé dělají i někteří soukromníci. Zkrátka v téhle diskusi se konce nedoberete, vše je o konkrétních strojích, konkrétních lidech a o domluvě.


Karel Vrána

Členem od: 02.12.2010
Příspěvků: 1

02. prosinec 2010 12:17:07

Na tomto bazaru jsem prvně a zatím jsem si obrázek neudělal, ale každopádně široká nabídka se nachází http://autobazar.sbazar.cz/staveb...emni-stroje/prodam-koupim-aukce.html zde jsem si zatím pokaždé dokázal vybrat.


Josef Třešňák

Josef Třešňák
Členem od: 09.11.2009
Příspěvků: 112

04. prosinec 2010 10:05:25

Já teda bazary nemám vůbec rád.Nesmyslně šponujou ceny strojů jen za účelem si co nejvíc namastit kapsu.Myslim že svět bez takovejch podniků by byl hezčí.Takových velkých bazarů nejni zas tak mnoho a proto když někdo potřebuje nějakej starší stroj tak je zpravidla na druhym konci republiky.Je to nesmyslná centralizace strojů.Ale co když chce někdo platit tak ať platí.Platí to dobrovolně.
Tímto nenapadám bazar Blesk ani jiný konkrétní bazar.Nikdo nic nevztahovat na sebe happyJe to jen můj názor a můžu se mýliti.


Přidat příspěvek k tématu