reklama
reklama

Téma: jcb 4cx

Autor

Zpráva


Miroslav Stuchlík

Členem od: 06.01.2008
Příspěvků: 372

27. květen 2010 18:35:22

pro p. Biro: Olej v otoči byl jen u hřebenových otočí. Bagr z roku 2007 má pístnicovou otoč, takže tam olej není, jen pár mazniček navíc


dusan moloch

Členem od: 26.05.2010
Příspěvků: 4

27. květen 2010 22:05:10

Zdravim.Potrebujem poradiť z prevodovkou na JCB 4CX ročnik 1998.Pri zaradeni 1a3 prevodoveho stupna cukne a nehne sa,blokne pojazd, 2a4 beži v pohode.Ak ste mali podobny proglem ozvite sa. Čauko


václav br

václav br
Členem od: 20.03.2010
Příspěvků: 13

28. květen 2010 15:23:53

Pro: Dusan moloch
Stejný problém už jsme taky řešili.Závada byla v čidlech na převodovce.Myslím,že tam je pro každý kvalt to čidlo zvlášť.Pokud tam budou jenom dvě,tak je jedno čidlo na dva kvalty.Bude potřeba jedno z nich vyměnit a zkusit.


Miroslav Stuchlík

Členem od: 06.01.2008
Příspěvků: 372

28. květen 2010 21:47:57

Pro Dušan Moloch: Na převodovce jsou cívky, které řadí rychlosti, při každé rychlosti musí být v chodu dvě. Ale chtělo by to proměřit elektriku, může blbnout relátko, páka pod volantem nebo šoupátko mezi cívkama. A samozřejmě spousta jiných věcí


Jan Čada

Členem od: 03.01.2008
Příspěvků: 760

29. květen 2010 07:36:21

Některým se špatně radí.Kdyby napsal něco víc.Třeba že tam šahal a viděl šest cívek a k nim dráty.Tak by mu člověk poradil.Ty co vidíš,tak kolem nich prostrč ruku a našaháš ty co nevidíš.Dej stroj na nohy a zařaď rychlost ,která nejde.Hýbej zásuvkama které můžou být zaoxidované.Když se kola začnou točit ,je opraveno.Prostě tam u těch drátů bych začal .


dusan moloch

Členem od: 26.05.2010
Příspěvků: 4

29. květen 2010 09:37:02

Dik za radu odpajali sme zaradom koncovky od prevodovky nastriekali kontakt sprejom, chyba je na jednej svorkovnici nad prevodovkou pod kabinou,zly pristup k prečisteniu.Teraz to zase šlape.Čavte.


Jan Čada

Členem od: 03.01.2008
Příspěvků: 760

29. květen 2010 10:25:46

No vidíš,když na to pozveš servis,tak tu budeš psát co všechno ti vyměnili.To se nechci dotknout pana Stuchlíka. Tomu věřím.Nejhorší je si zlomit ty ruce a nastříkat ten kontaktol.Není prostor.


dusan moloch

Členem od: 26.05.2010
Příspěvků: 4

01. červen 2010 21:09:51

Pre Zdenek Malek.Zaujala ma ta fotka,hydraolicky rozvadzač na svahovku,chcel by som tiež doplniť jednu polohu, ak mate viac informacii o tom tak napište soltys208@centrum.sk


dusan moloch

Členem od: 26.05.2010
Příspěvků: 4

07. červen 2010 13:53:23

Dobry deň,vraciam sa zase k prevovke na 4cx.Dnes sa zase blokuje 1a3,dopredu aj dozadu.Ak vyberiem jednu svorkovnicu na cievke prevodovky tak 1a3 ide len dopredu ,2a4 dopredu aj dozadu,prešiel som všetky kable,poprehadzoval relatka teraz som z toho jeleň ,ak mate najaku radu ozvite sa.Dik


Miroslav Stuchlík

Členem od: 06.01.2008
Příspěvků: 372

07. červen 2010 19:42:50

Zřejmě to opravdu dělajícívky na převodovce, prostřední pár. Ale chtělo by to proměřit elektriku, případně šoupátko rozebrat, ale na to už radši zavolejte někoho, kdo to někdy dělal, protože na bagru je špatný přístup a nečistoty z okolí napadají dovnitř a udělají pak ještě větší škodu.


Jan Kaleta

Členem od: 29.11.2009
Příspěvků: 4

21. červenec 2010 22:19:05

Zdravím všechny. V listopadu 2009 jsem měl problém s převodovkou na jcb 3cx,a dal jsem na vaše rady,ty mi hodně pomohly. Tet mám zase problém. Převodovku mám Powerschift rok výroby stroje je1991. Když se zapatkuju tak se mi kola točí do zadu a rukama je neudržím.Když se spustím na zem tak cítím jak se převodovka pořád točí. Hodně se přehřívá i na kratších trasách. Mohli by jste mi někdo poradit co vyskoušet nebo co skontrolovat? Kolik stojí taková cívka na převodovku? Moc vám všem děkuji

Jan Kaleta


Miroslav Stuchlík

Členem od: 06.01.2008
Příspěvků: 372

22. červenec 2010 07:29:34

Pro p. Kaletu: kolik máte na převodovce cívek? Konkrétně prostřední pár, jsou dvě, nebo je ta horní vynechaná? Řadí při jízdě všechny rychlosti vpřed i vzad?


václav br

václav br
Členem od: 20.03.2010
Příspěvků: 13

12. září 2010 14:05:51

Zdar hošani!
Právě řešim takovej malej problém.A to kam umístit CB anténu,protože tam kam bych ji chtěl dát,tak tam je plast a tam kde plast není zase hrozí,že ji někde utrhnu.Tak nevim kam s ní,protože kvuli protiváze bych ji potřeboval někam do železa.Nemáte někdo typ,kam s ní,popřípadě nějaké foto


Baguu .

Baguu .
Členem od: 17.12.2009
Příspěvků: 1321

12. září 2010 16:12:34

Ahojj já teda nemám JCB ale Cat A dřív jsem měl C a tam je plastová střecha celá tak sem to vyvrtal do střechy a na kostru sem tah zvášt drát a fachčilo to taky. Ted mam 432E a je tam plechová střecha. A to sem teda udělal už pořádně tak jak to má byt. Štavu jsem tahl přimo od baterky jak se má a antenu sem řešil že ji nechcu vrtat tak sem si od kamoše nechal obědnat magnetku vyborná věc. když hrozí že ju někde utrhnu sundám a mám kolid. A ten přivod doporučuju od baterky je to vyborny nic to neruší žadny altík nic krásně čisty. Foto kdyžtak udělam v Ponděly jestly budeš mít zajem. Zdarec a at ti to kope.


václav br

václav br
Členem od: 20.03.2010
Příspěvků: 13

13. září 2010 17:45:32

Zdar!
Baguu pokud můžeš tak nějaký foto přihoď,pro inspiraci to bude jenom dobře.Šťávu mam vyřešenou,to byla hračka a i s tím,že přímo od baterky je to lepší máš pravdu.Jakou máš magnetku,není-li to tajné?Já jsem o ní taky přemýšlel,je o trochu horší než pevná,ale na tý stavbě to člověk moc nepozná a když nás šéf rozhází po světě tak stejně potřebuješ mobil.


Baguu .

Baguu .
Členem od: 17.12.2009
Příspěvků: 1321

13. září 2010 20:23:59

Čauvec Vaclave.

Foto ti pořídim zitra nejak nestíham. Nějak sem nepoznal že by magnetka byla horší mam kamoše ktery se vysílačkám věnuje ve volny chvíly takže my obědnal celkem slušnou stala mě 1400 A je to sirio značka a přesny označení ti napíšu zitra.
Jinak jde i hodně o to jí sladit napíchl mě to na budíky a překvapivě na to nemusel ani šahat. A zkoušel dosah tak že se ptal kamionáků jak ho slyší a kde jsou a Slyšely ho překvapivě krásně čistě jako z moji vysílačky. Takže ja sem spokojeny. Určo ti zotra nějaky fotooo udělám.


Baguu .

Baguu .
Členem od: 17.12.2009
Příspěvků: 1321

14. září 2010 19:49:19

Ahojky tak tady ty slíben fotoo


Baguu .

Baguu .
Členem od: 17.12.2009
Příspěvků: 1321

14. září 2010 19:50:28

A tady je ta magnetka Sirio


václav br

václav br
Členem od: 20.03.2010
Příspěvků: 13

14. září 2010 20:13:03

Ahoj Baguu
Koukám,že plechová střecha je hold plachová.Tam neni problém,plácneš ji tam a valíš!Dnes sme to řešili s klukam v práci a asi nejlepší řešení co jsme vybrali bude na madlo u pravích dveří.Musim spíchnout nějaký držák,který tam bude na pevno a anténu s křídlovou matkou.Anténa půjde podel předního okna a bude tak trochu i chráněná tim madlem.A když budu parkovat někde venku,nebo budu dělat někde v pralese,tak jenom povolim tu křídlovku,anténu schovám a je to.Děkuji za foto a bagrování zdar.


Baguu .

Baguu .
Členem od: 17.12.2009
Příspěvků: 1321

14. září 2010 20:54:33

Ahojky Vaclave.

Jasann je to řešeni ale pokud ti mohu poradit obědnej si nebo kup si truckerku ta nepotřebuje pod sebou odrazovou plochu minimálně 50x50cm a čím bude vyššš tímto bude pro dosah a vysílani CB lepší A na střeše nemáš nějaky šroum co něco uchycuje že bys ten držak uchytil k tomu šroubu.


václav br

václav br
Členem od: 20.03.2010
Příspěvků: 13

14. září 2010 21:09:12

Na střeše krom antény na rádio a malého plechu na mag. maják nic není.Taky jsem přemýšlel,že dám magnetku na ten plech pro maják.Ale víš jak to je,dám ji tam jednou,podruhý,potřetí už to nemá ani cenu a pak zjistim,že se mi anténa válí v kabině.Myslíš,že by tam nechodila tak jak by měla???


Baguu .

Baguu .
Členem od: 17.12.2009
Příspěvků: 1321

14. září 2010 21:18:48

No asi takhle ja ji tam mam pořad a sundávam jí jen když hrozy že by jí moh někdo loupnout nebo když dělám někde kde hrozý že bych jí sundal větvema nebo tak nějak. Jinak pokud to není magnetka tak potřebuje našroubovat nejlíp na rám bagru aby byla co nejvíc ukostřena a čím věčí odrazova plocha tím líp to je třeba prostřed střechy. Pak to valí jak vohen. Ja přemyšlel jednu chvilku o zrcátku že ji dam ale ustoupil sem od toho. A pokud ji chceš dat na madlo taky se dá ale musiš koupit tu jak sem ti říkal ta nepotřebuje pod sebou odrazovou plochu těch minimalně 50x50 a chodit to bude jen nebudeš mít takovej dosah jakej by si měl z nejviššího bodu bagru to je střecha a tim že buede vedle kabyny to už bude taky třeba huř vysilat a přimat bude stinit jestly víš jak to myslím najedeš pod kopec a šlus.


václav br

václav br
Členem od: 20.03.2010
Příspěvků: 13

14. září 2010 21:26:48

Já ti rozumim,ale té magnetce by asi ten plech na maják nestačil,co se protiváhy týče.Tak pak už to je skoro jedno kam ji dám.Určitě bych pořídil tu co navrhuješ a šoupnul bych ji trochu vejš,aby přesahovala přes kabinu.


Michal Škopek

Komat´su 228USLC a Bell40C,firma Berdych plus sro.
Členem od: 16.08.2010
Příspěvků: 4

14. září 2010 21:32:14

Zdravim strojniky!happyDělal jsem 2 roky na 4CX.Byli to docela dost krusne rokyhappynejakym zahadnym zpusobem nemela 4x poradny vykon ani na plny plyn a to melo byt vykonejsi nez 3x.Neprislo se na tu zavadu ani u Terrametu.Mel jsem Supra 4,3 metru na vysku,mosty docela byly o chloupek!happyVyvody na svahovku a na kladivo.Rychloupinak vpredu i vzadu.Dokonce vyklapeci predni lzici na stranuhappyTo bylo celkem dobrodruzny vyklapet!Kladivo okolo 0,5 tuny. Demolice silnicniho mostu bylo na denim rozvrhuhappyBohuzel se to muselo rict i o doplnovani paliva.denne 60-70 litru zadny problem,dokonce nekolikrat bylo i plnych 120 litru!!!To jsem mel pro 428C na cely tyden!happy Preji hezky hrabani.


Baguu .

Baguu .
Členem od: 17.12.2009
Příspěvků: 1321

14. září 2010 21:32:54

JJj to by šlooo at čouha aspon kousek noo ale řikam furt to nebude to co nad kabinou celej prut tak jedině prošroubovat to kolco na majak vce vrutama a to by mělo už udržet. Ja si myslim že to zas tak velkou protiváhu nemá ja měl U cečka aky plastovku a kolco na majak a bylo to prošroubovany jen 3ma vrutama a aaatyky to drželo. A ten majak ma taky celkem velkou plochu magnetu.
A ta magnetka ma pero takže na tom peru se to ohne když se zavadi o nějakou tu halouzku nebo tak něco


václav br

václav br
Členem od: 20.03.2010
Příspěvků: 13

14. září 2010 21:39:27

Tak to sme se nepochopili,já nemyslel,že by se sama uvolnila,ale že nebude mít tu potřebnou odrazovou plochu.Tomu se taky říká protiváha,jak jsem se dočetl na stránká o CB.


Tomáš Polách

Tomáš  Polách
Členem od: 10.07.2007
Příspěvků: 153

14. září 2010 21:49:46

Já ji mám na madlu a chodí celkem dobře, ted nedávno když jsem stál na dobrém místě jsem se domluvil nějakých 22 km asi. Antenu mám turbo 1000, pomocí klemy na madlu u dveří. Jen dalo trochu času a laborování to naladit protože to rušil kábl k majaku


václav br

václav br
Členem od: 20.03.2010
Příspěvků: 13

14. září 2010 21:55:47

Tak to jsem rád,že to někdo tak má a funguje to.Aspoň to nebudu dělat na darmo.S tím kabelem bych teoreticky problém mít neměl,protože já mam maják i zásuvku k němu na levé straně a anténu chci dát na pravou.


Tomáš Polách

Tomáš  Polách
Členem od: 10.07.2007
Příspěvků: 153

15. září 2010 14:59:58

Jo já taky ale dával jsem i antenu nalevo, děláme různě cyklostezky a tak dost v lese tak abych ji měl na očích pod stromama, případně po ruce když ji potřebuju sundat. Na tom bagru zas nějaký výkony nepotřebuješ, stačí se domluvit po stavbě s autama


Jan Křesťan

Jan Křesťan
Členem od: 05.08.2009
Příspěvků: 1442

15. září 2010 23:51:27

ja jsem antenu uz jedno urval, ted ji pridelam bud na sloupek zevnitr, nebo na pravou nohu. 428D


franta o

franta o
Členem od: 07.02.2009
Příspěvků: 119

28. říjen 2010 20:34:25

.


franta o

franta o
Členem od: 07.02.2009
Příspěvků: 119

28. říjen 2010 20:37:02

Už by potřeboval umýt


Pavel Dušek

prozatimni stroj 303,5c cr
Členem od: 28.11.2009
Příspěvků: 561

18. prosinec 2010 19:47:18

tak uz mam supra taky se svahovkou v tejdnu mi ho privezli z prahy a parada uz se tesim na nejakej ten svah sem zvedav jak to sni pujde jestli to pujde jako s minibagrem


Aleš Rudolf

Aleš Rudolf
Členem od: 09.03.2009
Příspěvků: 435

18. prosinec 2010 22:50:36

No konečně! dneska jsem vozil něco jiného než sníh happyAle ten smradbig-smile


Pavel Dušek

prozatimni stroj 303,5c cr
Členem od: 28.11.2009
Příspěvků: 561

19. prosinec 2010 10:05:06

ahoj alesi ty mas taky supra?


Aleš Rudolf

Aleš Rudolf
Členem od: 09.03.2009
Příspěvků: 435

19. prosinec 2010 11:28:16

Ahoj ne to není super .Ale pokukoval jsem po něm happy kdyš jsem to kupoval.


Pavel Dušek

prozatimni stroj 303,5c cr
Členem od: 28.11.2009
Příspěvků: 561

19. prosinec 2010 12:39:46

aha a proc nakonec tedy si ho nevzal?jesli se muzu zeptat?v jake ji mas vybave?


Aleš Rudolf

Aleš Rudolf
Členem od: 09.03.2009
Příspěvků: 435

19. prosinec 2010 20:14:35

Supr je asi o hodně dražší a firem neplatiču je čím dál vic tak protosad A nikdo to nechce ocenit větší dosah atd. Mám to s pákama na podkopu.a skoro asi v základu happy dával jsem za něj 1650000.- kč tak nic moc.


Jan Křesťan

Jan Křesťan
Členem od: 05.08.2009
Příspěvků: 1442

19. prosinec 2010 20:41:28

neplaticu pribejva kvadratove.


Aleš Rudolf

Aleš Rudolf
Členem od: 09.03.2009
Příspěvků: 435

19. prosinec 2010 21:58:00

A jaka je cena toho supru cca .


Nové příspěvky k tématu mohou být vkládány pouze na konec příspěvků: přejít pro vložení

Renomag
reklama