reklama
reklama

Téma: jcb 4cx

Autor

Zpráva


ivsony Y

ivsony Y
Členem od: 09.02.2010
Příspěvků: 367

15. únor 2010 21:25:09

Zdravím,s tým hákem bych to udelal jak to řiká pepíno


Zdeněk Málek

Zdeněk Málek
Členem od: 21.11.2008
Příspěvků: 396

15. únor 2010 23:02:42

Pavel Dušek - já používám oko na rychloupínáku nosnost 1 tuna,zítra ti to nafotím,je to laciné a praktické.Stálo mě to je koupit třmen a háček a bylo to cena asi 300 kč.

Málče


Pavel Dušek

prozatimni stroj 303,5c cr
Členem od: 28.11.2009
Příspěvků: 562

16. únor 2010 08:03:14

jj taky bych to udelal jak to rika popino urcite to vyjde levnejs nez koupit celou tu cast kdyz bys mi to nafotil byl bych rad je skoda ze to nedelaj na kazdy ty kosti ze to neni na vsech traktorech


Jiří Rada

Jiří  Rada
Členem od: 10.07.2007
Příspěvků: 43

16. únor 2010 12:29:22

to radek hauzr -mám 695 case ale až mi skončí lýzink skusím něco jinýho ,není špatná teda ta 695 ale je to jak s ženskou


Radek Hauzr

Radek  Hauzr
Členem od: 13.02.2010
Příspěvků: 33

16. únor 2010 19:12:25

Jiří Rada... Ahoj Jirko, takže něco dobrý a něco špatný...? Moc by mě zajímalo jak si s tím spokojený a kolik máš natočených motohodin? Ja mám JCB a jsem s ním nad míru spokojený.... V současné době má poctivých 22 000 motohodin.... Jinak co se týká toho CASE tak jsem dostal zajímavou nabídku pro nákup nového bagru a tak se zajímám o veškeré zkušenosti kluků co s tímhle bagrem mají.Trošku se obávám té elektroniky.... Maš joystickové ovladáni nebo páky? Dík za info.....


Zdeněk Málek

Zdeněk Málek
Členem od: 21.11.2008
Příspěvků: 396

16. únor 2010 19:20:34

Pavel Dušek - je tady fotka jak to používám já,oko na rychloupínáku je k tomu určené,nosnost 1 tuna,výhoda tohoto háčku je ,že se točí,je to pak jednoduší při pokládce.Jinak pořizovací hodnota asi 300 kč.

Málče


Zdeněk Málek

Zdeněk Málek
Členem od: 21.11.2008
Příspěvků: 396

16. únor 2010 19:24:06

Pavel Dušek - je tady to foto toho háčku,jak to používám já.

Málče


Zdeněk Málek

Zdeněk Málek
Členem od: 21.11.2008
Příspěvků: 396

16. únor 2010 19:35:50

Všem se omlouvám,ale jsem počítačový expert,tak jsem to tam vložil dvakrát,poprvé se zdálo ,že to tam nebude.

Málče


Baguu .

Baguu .
Členem od: 17.12.2009
Příspěvků: 1326

16. únor 2010 19:55:15

Zdeněk: ten hak se dá koupit za 300 a kdeee asi taky něco takovího budu řešit na CAT ale je blby že se to musí sundavat že to tam nemuže byt furt nebo muže ?


JAN HAMSA

JAN HAMSA
Členem od: 20.11.2007
Příspěvků: 79

Zdeněk Málek

Zdeněk Málek
Členem od: 21.11.2008
Příspěvků: 396

16. únor 2010 20:14:35

někdy to tam nechávám,když jezdíš po stavbě jednou tam pak sem,jinak to sundávám,aby to nezvonilo.Na bagru je toho zvonění už tak dost,jinak odmontované je to hned.Koupil jsem to u nás v Pardubicích,máme tady takové šikovné železářství

Málče


Jan Křesťan

Jan Křesťan
Členem od: 05.08.2009
Příspěvků: 1442

16. únor 2010 20:31:23

ja mam na kosti oko tak do toho davam trmen na 6,5t nejde o pevnost, ale o prumer sroubu, ze tolik nevymackava kost, jinak na to pouzivam ocelovy tazny lana, zvedal jsem stim i paletu zamkovky 6tky a drzi to v poho happy


Popíno .

nakládka
Členem od: 28.10.2007
Příspěvků: 738

16. únor 2010 20:31:55

Zdenku tak přesně tak to používáme taky.Na 444E máme oko a ne hák ,tak se to dá použít jedině tak jak to máš ty.


Baguu .

Baguu .
Členem od: 17.12.2009
Příspěvků: 1326

16. únor 2010 21:31:49

Aha aha aha zajmavéé budu muset naočkovat šefika at taky něco takovího pořídí.


Pavel Dušek

prozatimni stroj 303,5c cr
Členem od: 28.11.2009
Příspěvků: 562

17. únor 2010 08:00:55

herdek ten nevim co by bylo lepsi jestli tam navarit ten hak nebo to oko na hak ale to oko by asi bylo lepsi tak by se to mohlo tocit to pritom ukladani by mohlo bejt lepsi to je recht


Jan Čada

Členem od: 03.01.2008
Příspěvků: 771

17. únor 2010 08:29:23

Stroj bude asi nový,tak bych tam nic nevařil.Na rychloupínáku máš díru na třmen,tak bych to používal.Jako Málek.Koukám že k vůli fotce ho nemá zašroubováný.To je důležitý kontrolovat kopáče/dělníky aby to nedali na dva závity


Zdeněk Málek

Zdeněk Málek
Členem od: 21.11.2008
Příspěvků: 396

17. únor 2010 09:59:27

Ahoj Honzo,přesně tak je to jen na jeden závit, dával jsem to tam jen na focení,jinak to vždy montuji jen já, aby to bylo plně zašroubované.

Málče


Pavel Dušek

prozatimni stroj 303,5c cr
Členem od: 28.11.2009
Příspěvků: 562

17. únor 2010 13:18:17

taky bych to tak videl


Jiří Rada

Jiří  Rada
Členem od: 10.07.2007
Příspěvků: 43

17. únor 2010 15:06:43

Ahoj Radku.Mám ho 3tí rok,joysticky,bomba.natočeno cca 1500 mth,vývod na kladivo i svahovku.Párkrát jakoby propíchlá hadička na naftu, nevím jestli nejsou nějaký starý je tam sice nápis made in usa ale to kvalitu nedělá.Praskla mi expanska no tak výměna no .Vyjedeš všude na to je to dobrý no ale přijde mi to jako stroj vyrobený na určitou dobu myslím jen třeba na ten lýzink a pak se to asi začne s..t no nevím .Uvidíš sám když do něj půjdeš.Já ho tenkrát vzal protože na cata se čekalo 3 měsíce a dýl .No a zákazníkům se čekat nechtělo .Ale jo když to nebudeš půjčovat nějakýmu řepákovi a budeš si s ním makat sám jako já tak dobrý.


Radek Hauzr

Radek  Hauzr
Členem od: 13.02.2010
Příspěvků: 33

17. únor 2010 19:34:54

Ahoj Jirko... S tím bagrem bych si jezdil sám, jako s tím JCB. Podle toho co si mi napsal, tak jsem usoudil, že to nebude tak strašný. Máš nějaké zkušenosti s konkurenčnímy stroji? Jen pro porovnání.....? Jinak co se týká těchto typů strojů co mají velká přední,má to nějakou výhodu proti ostatním? Nevím jak je to u CASE, ale JCB prý mají samosvorné diferenciály to musí mi pořádnou sílu.... Moc dík za info. Radek


Kejsák 2008

Členem od: 16.10.2008
Příspěvků: 164

17. únor 2010 20:55:46

.... pro Radka Hauzra - i CASE 695SR mají samosvorný diferenciály, a to na obou nápravách. U toho CASE je ta výhoda, že předloni prodělal výrazný facelift a vychytaly se muchy, které se případně dřív objevovaly - už se vyrábí téměř 6 let, takže na vychtání much bylo času dost. Dnes opravdu nevím o chybách, které by se nějak hromadně na této značcce traktorbagrů nějak pravidelně objevovaly. Tak přeji hodně štěstí při výběru stroje.


Jiří Rada

Jiří  Rada
Členem od: 10.07.2007
Příspěvků: 43

18. únor 2010 11:40:34

čauky Radku ,já dělám hlavně kolem vody, potoků a jiných vodohosp .staveb takže velkej předek velká výhoda,sílu to má to jo no a když už sem takový kopyto,že někde zapadnu tak se vystrkám ,všechno co ten stroj umí je v tom mezikusu mezi volantem a sedačkou.začínal sem na 428c na tu dobu to bylo dělo a bomba ale jak říkám klidně do něj jdi není to špatná mašina


Radek Hauzr

Radek  Hauzr
Členem od: 13.02.2010
Příspěvků: 33

19. únor 2010 17:46:36

Ahoj Kejsáku a Jirko,moc vám děkuju za informace. Včera jsem byl v Hustopečích u Brna na předváděčce strojů CASE...... Je to parádni stroj. To se s tou mojí mašinou nedá ani porovnat!! Sílu to má uplně neuvěřitelnou. Pohodli a ticho v kabyně je uplně super! Mělo to pákové ovládáni, které má uplně stejně funkce jako mám na JCB... Hned mi to padlo do ruky.... Nevim jestli je lepsí ovládáni joystickové nebo pákové.... Myslím, že pákové je levnějši asi o 200 tis,což je hodně peněz.... Jinak současná cena bagru je 1,5 mil. kč + DPH. Je to cena za standartní výbavu... Pákové ovládáni,šedesátka podkopovka,přední lopata 6v1. Radek


Jan Křesťan

Jan Křesťan
Členem od: 05.08.2009
Příspěvků: 1442

19. únor 2010 19:46:11

cat ma 4 v 1 a JCB apod maji 6 v 1, rekne mi nekdo co maji navic? neberte to jako rejpani, ale jako seriozni dotaz, kdyz nam delali nabidku od JCB tak nam tvrdili, ze JCB je lepsi, protoze ma lopatu 6v1 a ne jako cat 4v1 co mame my, na dotaz co maji tedy navic tak zavesil.... co si o tom myslet?


Kejsák 2008

Členem od: 16.10.2008
Příspěvků: 164

19. únor 2010 21:36:57

.......lopata 6v1 = klapačka + vidle, lopata 4v1 = pouze klapčka bez vidlí


Jan Křesťan

Jan Křesťan
Členem od: 05.08.2009
Příspěvků: 1442

20. únor 2010 00:02:04

u C i D mame v papirech 4v1 a jiny stroje to maji taky a vidle maji. Me to prijde spis zoufaly reklamni trik. Tot muj nazor. U catru jsem jeste nevidel 6v1 oznaceni. nevim mno


Štefan VAĽO

Štefan VAĽO
Členem od: 19.02.2010
Příspěvků: 3

20. únor 2010 00:07:34

ahoj, bagristi, môže niekto presne popísať, žo znamená 6v1? Ja to chápem tak, že 1.čelná lopata, 2. dozérová radlica, 3. škrabák, 4. drapák/klapačka/, 5. paletizačné vidly, 6=?? btw, v jednom inzeráte som zahliadol popis lopata 7 v 1...bol to preklep, alebo ako to je?


Zdeněk Málek

Zdeněk Málek
Členem od: 21.11.2008
Příspěvků: 396

20. únor 2010 13:27:10

Umožňuje: hloubení, nakládání, shrnování, rovnání, zasypávání a drapák.
dle zdroje Terramet:http://www.terramet.cz/prislusens...dace/nakladaci_lopata_6ucelova/37322

Málče


Štefan VAĽO

Štefan VAĽO
Členem od: 19.02.2010
Příspěvků: 3

20. únor 2010 17:30:06

to Zdeněk Málek: vďaka za odpoveď, ale nie je to to, čo som sa chcel dozvedieť Myslím si, že to nie je o účele použitia, ale o tom, že spomínaná lopata /presnejšie ju vystihuje názov kombinovaná a nie viacú čelová/ v sebe združuje / konštrukčne aj funkčne/ niekoľko "nástrojov", ktoré existujú aj ako samostatné . Pokiaľ by to bolo o účele použitia , ak vynechám vidly, čo naviac sa dá urobiť lopatou 6/1 oproti 4/1? Myslím, že nie je rozdiel. Každý zo Zdeňkom uvedených pracovných úkonov je možné vykonávať /viac či menej efektívne/ niekoľkými funkciami kombi lopaty. Napr. hlbenie/ťaženie - lopatou, drapákom, radlicou,... podobne aj ostatné. Stotožňujem sa s vyjadrením Kejsáka 2008, že 6/1 je vlastne 4/1+ vidly - teda "nástroje" tak ako som napísal v prvom príspevku/otázke, ale aj tak je to len 5 funkcií. Čo je teda tá 6 funkcia?? Alebo je to inak?
btw Vedel by som si predstaviť kombi lopatu, ktorá okrem vlastností doterajšej 4/1 alebo 6/1 /najmä/ pri použití vo funkcii dozérovej radlice by mala možnosť zmeny uhlu radlice voči stroju - ako tilt - alebo angle dozer. Pri vhodnom konštrukčnom riešení by to určite rozšírilo možnosti použitia a zlepšilo prácu. Zatiaľ som sa však s takým niečím nestretol....
pre p. Hájka: ak by toto bolo mimo tému, prosím presunúť
Prosím o ďalšie vyjadrenia a názory


Radek Hauzr

Radek  Hauzr
Členem od: 13.02.2010
Příspěvků: 33

20. únor 2010 18:55:36

Zdravim všechny... Myslím,že s tou lopatou to bude 4v1. Údaj 6v1 tam dávaj jen aby byly zajímavějši.... Jinak jsem se chtěl zeptat jestli někdo nevíte kolik se asi tak platí povinné ručení a silniční daň na traktobagr s SPZ o hmotnosti 8,8 tuny a s motorem euro 3. Dík moc


Jan Čada

Členem od: 03.01.2008
Příspěvků: 771

20. únor 2010 20:07:55

Silniční daň se neplatí.Poviné ručení bych vybral u pojišťovny,která mi dá to nejlacinější.Příklad-1500 ročně


Zdeněk Málek

Zdeněk Málek
Členem od: 21.11.2008
Příspěvků: 396

20. únor 2010 20:40:30

Ahoj Štefane,tak je to napsané v Terrametu to je prodejce JCB proto ten odkaz,osobně si myslím že rozdíl mezi 4-1 a 6-1 je pouze v tom ,že lopata 6-1 má na sobě zuby,jinak je to to samé.Vidle na to vliv nemají.

Málče


Jan Křesťan

Jan Křesťan
Členem od: 05.08.2009
Příspěvků: 1442

20. únor 2010 22:12:34

to malce : mame zoubky taky a jsme 4v1 : )


ale jak uz tu bylo receno, je to asi o tom, aby to vypadalo, ze je to lepsi.... pritom v realu to bude tak, ze lopaty vyrabi jen par vyrobcu pro vetsinu znacek.

ja jsem nasel definici 4n1 nakladaci lopata - zralok - vidle - radlice
coz jsou funkce vsech MP lopat, tak 6v1 nevim co ma navic, jedine kdyby pripsali, ze jde ji zvednou a spustit dolu : D


Zdeněk Málek

Zdeněk Málek
Členem od: 21.11.2008
Příspěvků: 396

20. únor 2010 22:48:16

Honzo to je přesně ono,to se mě moc líbí,tak je to správně, to je ta funkce -nahoru a dolů happy a hned máme 6-1,jinak tamto byla jen moje domněnka,také ten rozdíl moc nechápu 6 - 4,když je ta lopata stejná.

Málče


Jan Křesťan

Jan Křesťan
Členem od: 05.08.2009
Příspěvků: 1442

20. únor 2010 22:54:38

tak tak : D to vis my Catraci to vysejpat nemuzeme, jsme zakrnely jako belorus : D


Štefan VAĽO

Štefan VAĽO
Členem od: 19.02.2010
Příspěvků: 3

21. únor 2010 01:30:39

je zrejmé, že nejde o existenčný problém,- hlavné je, že to funguje-
takže, s odvolaním sa na renomovaných výrobcov,
http://stavebni-technika.cz/clanky/kolove-rypadlo-nakladace/
http://www.terexvectra.com/skid_steer_attachments.asp
z toho vyplýva, že pravdu má Zdeňek
ale kde je potom ten ROZDIEL? žeby ozaj len marketing???
na druhej strane ma teší, že na svojom veteránovi mám "modernú lopatu 6v1", kým poniektorí na nových strojoch majú "starú 4v1", aj keď de facto máme to isté !!!! /neuvažujem vidly , prípadne rýchloupínač/.

.....a je to vyriešené....


Jindřich Knobloch

Členem od: 02.12.2008
Příspěvků: 58

21. únor 2010 12:41:54

Dobrý den,ta další funkce u 6 v 1 je vázací oko uprostřed lžíce v horní části.Výrobní cena tak 50 Kč,obyčejný výpalek.Má to Fermec a asi i novější JCB.Je to až směšné jak to vyzdvihují.Já vím že v jednoduchosti je krása,ale tady to přehánějí.

Jindřich


Jan Křesťan

Jan Křesťan
Členem od: 05.08.2009
Příspěvků: 1442

21. únor 2010 16:40:50

no prehaneji to, delaji z komara velblouda, ja mam origo 4v1 a vypada upe stejne jak JCB 6v1, jen stim rozdilem, ze je u me trosku masivnejsi a nema tak ostry hrany, je trosku lepe propracovana, neni "usita horkou jehlou" to je ale sugestivni pocit, ted jsem koukal po netu na lopaty 6v1 a jsou upe stejny, ja kdyz uz neco chci upnout na predek, tak vemu tazny oc. lano a uvazu ho zde.

Nechci vyvolat hadku : ) jen chci tomu prijit na kloub....prodejce JCB mi tel zavesil, kdyz zjistil, ze nejsem vul z kancelare, ale strojnik a na muj dotaz, proc lopata JCB 6v1 je lepsi nez nase catracky 4v1 tak zavesil... profesional


Zdeněk Málek

Zdeněk Málek
Členem od: 21.11.2008
Příspěvků: 396

21. únor 2010 22:08:30

Ahoj Honzo,zkusím zavolat obchodní zástupce na JCB,mám dobrý kluka ten to nezavěsí, tak se ho zeptám,jinak si myslím ,že je to jen obchodní tah,protože ty lopaty jsou opravdu stejný jak u JCB,CATu atd.,přesně jak to píšeš.

Málče


Jan Křesťan

Jan Křesťan
Členem od: 05.08.2009
Příspěvků: 1442

23. únor 2010 17:35:23

tak copak ti rekl? nerikal ti ze bagr je 3v1 ? jezdi, couva, stoji? big-smile


Nové příspěvky k tématu mohou být vkládány pouze na konec příspěvků: přejít pro vložení

reklama