Téma: Zahoďme strojničáky aneb příspěvky pana Macha

Autor

Zpráva

Alda .

Alda .

Členem od: 09.07.2007
Příspěvků: 920

08. září 2008 17:30:58

Pane Machu nemyslíte,že už je čas přestat s klamáním lidí,kteří čtou tohle fórum.Vaše stupidní opakování,že věc(strojnický průkaz) která je podložena vyhláškou ministerstva,je nepotřebná,už na tomhle fóru zazněl už více než mnohokrát.Vy si jezděte třeba s tankem po silnici a přestaňte motat hlavu ostatním.Každý normálně myslící člověk mi dá za pravdu,co je a není nutné v této branži.Myslím si,že z důvodu "osobní" ochrany každého bagráka je strojničák asi to nejmenší zlo..nemám pravdu?doufám,že nám zase budete vysvětlovat,jak jsem všici negramotní a že Váše osobní názory "nebereme".....happy


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

08. září 2008 22:47:07

Pane všeznalej o negramotnosti jsem tu nikdy nemluvil. Tak jako vy tu všem vnucujete strojničáky a školící střediska tak i já řeknu svuj názor. Nebo jen ten Váš názor je ten správný a smíte ho tu prezentovat stale dokola a já nemohu??? Strojničák ti žádnou ochranu nepřinese. Pokud uděláš pruser tak ti nijak případný trest nesníží a už vubec tě neochrání!!! Zemní práce je "stavba" jako každá jiná na kterou je třeba mít například projekt, povolení, nechat si vypípat případnou trasu atd atd.. A hlavne to chce u práce přemýšlet a nemyslet si já mám strojničák tak mě se nic stát nemuže... Mužete mít na věc jiný názor a já jen doufám že se každý rozhodne podle svého rozumu a hlavně že si udělá obrázek o každem přispěvateli a tudíž i o kvalitě jeho příspěvku. Tím že mě budete napadat a urážet tím vašemu příspěvku na pravdě nepřidáte. Ale s chutí do toho. Naschle odborníku.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

08. září 2008 22:49:41

Mimochodem že se k tomu opět vracím ale máte vazačské a jeřábnické zkoušky?? Na ramenu od bagru máte oko takže jste poovinen minimálně jeřábnické zkoušky mít. Nebo podle kterého pravidla si určujete jaký doklad mít máte a jaký ne??? Jak se Vám to hodí že??? Takže kdo tady komu plete hlavu????


Tomáš Polách

Tomáš  Polách
Členem od: 10.07.2007
Příspěvků: 153

09. září 2008 18:20:40

Vážený pane Mach, protože už mne to dohadování nebaví tak jsem koukal do chytré knihy a je tam jasně napsané:
Výběr z ustanovení bezpečnostních předpisů pro obsluhy stavebních strojů.
Obsluha stroje MUSÍ při jízdě po pozemní komunikaci MÍT U SEBE A PŘI SILNIČNÍ KONTROLE NA POŽÁDÁNÍ PŘEDLOŽIT tyto doklady : 1. řidičský průkaz
2. výpis technického osvědčení vozidla nebo osvědčení o technckém průkaze zvláštního vozidla
3. doklad poojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem stroje
4. strojnický průkaz s příslušným opravněním a opakovaným školením ne starším než 24 měsíců
5. evidenci o době řízení stroje a čerpání bezpečnostních přestávek

Všimněte si prosím bodu 4 a přestante tady vykládat nesmysly že nikdo nemůže průkaz po mne chtít. Jinak žádnou vyjímku v zákoně že by se to netýkalo pana Macha jsem tam nenašel


Alda .

Alda .
Členem od: 09.07.2007
Příspěvků: 920

09. září 2008 19:19:41

No,opět jsem se naivně domníval,že mě překvapíte něčím duchaplným a zase nic!!!!Pořád dokola to samé,strojničák k ničemu,všichni Vás napadají a urážejí.....vysvětlete mi prosím proč teda strojničák vůbec někdo vymyslel,když je k ničemu?proč se musí chodit po 2 letech na přezkoušení ke komisaři?proč se dělají vůbec nějaké kursy,když jsou k ničemu?JÁ-se nepovažuju za všeznalého,popisuji zde své názory a jsem v jádru dobrý a klidný člověk,ale nejvíce mě vytočí srážka s hlupákem(pardon,neberte to osobně)to prostě nepřekousnu.Tohle je debata o ničem,takže se moc a moc omlouvám,zda jsem Vás pohoršil a už na Vaše příspěvky reagovat nebudu.Jen byste nám ještě mohl napsat,jaké máte bagry a popsat své bohaté zkušenosti z oboru...děkujeme Vám.....


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2026

09. září 2008 20:50:47

Doufám, že opakované nabádání pana Macha k nelegálnímu chování berou čtenáři tohoto serveru jen jako místní kolorit a rozhodně si z něj neberou příklad. Moc děkuji dvěma pánům přede mnou za jejich snahu, ale asi bych to nechal plavat, s panem Machem to vypadá na nekonečný příběh.

Ale proč vlastně píšu. Chtěl jsem reagovat na bod 4 z chytré knihy pana Polácha. Zde by asi stálo za to kontaktovat autora oné knihy, neboť, a to nejen dle mého názoru, pro přejezd se strojem není strojnický průkaz zapotřebí. I když je samozřejmě velmi dobře, pokud ho řidič má. Povinnost ze zákona zde však není.

Ohledně opakovaného školení, 24-měsíční lhůta dnes není striktně určena. Zákoník práce ukládá zaměstnavateli zajistit opakovaná školení, a to v intervalech, které odpovídají povaze a závažnosti rizika prováděné práce. Vypadá to, že je zde velký prostor pro improvizaci, ale pokud se dodrží 24 měsíců, které odpovídají zrušené vyhlášce č. 324/1990 Sb., bude to v případě nehody velmi pravděpodobně bráno jako dostatečné. Rozebral jsem to zde, protože jsem nedávno obdržel dotaz jednoho ze čtenářů, zda ještě vůbec musí na opakované školení chodit (výše uvedené vysvětlení mi poskytli pan Galla a pan inženýr Škván, za což jim velmi děkuji).


Tomáš Polách

Tomáš  Polách
Členem od: 10.07.2007
Příspěvků: 153

09. září 2008 21:08:01

V tom případě se omlouvám za špatnou informaci.. Dal mi to školitel když jsem si letos na jaře rozšiřoval průkaz a je tam psáno s platností od 1.7.06 tak bych čekal že je to pravda. Každopádně to nic nemění na tom že strojníčáky mít musíme a jestliže pan Mach tady nabádá veřejně k porušování zákona tak je prostě kriminální živel


milan Kovář

milan Kovář
Členem od: 06.09.2008
Příspěvků: 255

09. září 2008 21:22:18

Dobrý večer pánové....sleduji tuhle diskuzi a tak trošku mi to nahrálo protože právě řeším stejný problém! Máme koupený JCB 3CX ve firmě na IČO. Jsem zaměstnancem firmy a jsem držitelem ŘP. sk. C. Můžu přejíždět po veřejné komunikaci??? (práci se strojem beru na vlastní triko-se souhlasem majitele firmy samozřejmě) ??? Děkuji za radu.


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2026

09. září 2008 22:25:22

Pro p. Polácha: Omlouvat se určitě nemusíte, jsem rád, že jste se zapojil do této diskuze. Co školitel, to jiný názor, každý se tou džunglí naší legislativy prosekává po svém. S Vaší poslední větou naprosto souhlasím.

Pro p. Kováře: Já myslím, že Vám pánové na Váš předchozí dotaz http://www.bagry.cz/cze/forum/doklady_a_administrativa/dotaz odpověděli naprosto správně, tzn. můžete.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

09. září 2008 22:58:41

Tomas Polach - evidence o době řízení stroje a čerpání bezpečnostních přestávek dokládám strojničákem?????????


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

09. září 2008 23:08:28

Aleš šampunek - Duchaplné příspěvky nechávám na Vás jde vám to super. Dále - já jsem nikde také neřek že jsem všeznalej ale mám svuj názor a pokud je jiný než ten Váš tak je hned špatný??? Proč to někdo vymyslel opravdu nevím ale jedno je jisté že to je nepotřebná blbost. Pokud na mé příspěvky nechcete reagovat tak nemusíte. A k poslední otázce - Zemní práce opravdu nejsou mojí hlavní činností a to jako ubírá váhu mému nazoru?? to že mate odsezeno v bagru desítky hodin tak z Vás dělá v tomto oboru odborníka??? Pokud tomu tak je tak v tom případě v tomto oboru odborníkem ani být nechci. Mimochodem ještě Vás poprosím o jednu odpověd. Moc mě fakt zajímá tak prosím o odpovězení. Máte jeřábnické zkoušky??? Asi ano když jste zastáncem veškerých oprávnění. Nebo je snad nemáte???


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

09. září 2008 23:27:09

Pane Hájek strašně se mi líbí jak zde těžce prosazujete potřebu vlastnít strojničák a na jeřabnické zkoušky už kašlete??? Toto téma jsem založil a taktně jste ho všichni včetně Vás obešli. Proč když tu všechny nabádáte k nutnosti vlastnit strojničák tak proč také všechny neupozorníte že nemají jeřábnické zkoušky??? Tomuto dokladu už takovou váhu nepřikládáte??? Prostě podle Vás a ostatních přitakávaču jste jeřábnickým zkouškám takovou duležitost nedali takže se na ně kašle ale strojničák je "dobré mít" Dále píšete že na jízdu po silnici není SP potřeba ale je velmi dobře ho mít. Proč je to velmi dobře??? Zajistí mi snad při případné nehodě větší ochranu??? Dále píšete " pokud se dodrží 24 měsíců, které odpovídají zrušené vyhlášce č. 324/1990 Sb., bude to v případě nehody velmi pravděpodobně bráno jako dostatečné" Zde nabádáte lidi k dodržování již zrušené vyhlášky. Co to má za smysl???? Jak mužete napsat že v případě nehody to bude bráno jako dostatečné. Jak jste získal tento názor??? A v případě nehody se chcete odvolávát na proběhnutá školení podle zrušené vyhlášky??? Dále jste napsal - každý se tou džunglí naší legislativy prosekává po svém. Takže Vaše prosekávání je to správné a to moje ne??? Moc Vás prosím o odpověd naty jeřábnické zkoušky. Opravdu mě to zajímá. Děkuji.


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2026

10. září 2008 10:57:04

Pane Machu, deset dalších otázek v jedné odpovědi, uf! Ale v podstatě už jen zopakuji, co zde zaznělo, nebudeme plýtvat svým časem na mlácení prázdné slámy, že ne?

1) Ne
2) Viz téma http://www.bagry.cz/forum/doklady_a_administrativa/jerabnicke_zkozsky
3) Viz téma http://www.bagry.cz/forum/doklady_a_administrativa/jerabnicke_zkozsky
4) Protože člověk, který si do bagru sedne poprvé, nemusí mít při řízení takovou jistotu.
5) Ad 4)
6) Povinnost pravidelných školení zrušena nebyla.
7) Můj názor je podložen názorem odborníků, Váš názor Vám neberu.
8) Ano, když to bylo dostatečné dříve, mělo by to být dostatečné i nyní.
9) Bez komentáře.
10) Viz téma http://www.bagry.cz/forum/doklady_a_administrativa/jerabnicke_zkozsky


Tomáš Polách

Tomáš  Polách
Členem od: 10.07.2007
Příspěvků: 153

10. září 2008 17:37:40

pavel mach: já jsem tam nenapsal že to dokládám strojničákem pokud dobře vidím. Je tam bod 4. strojničák, bod 5. evidence o době... O žádném spojní mezi nimi tam není ani slovo


Popíno .

nakládka
Členem od: 28.10.2007
Příspěvků: 738

10. září 2008 19:05:32

Lidi že vůbec reagujete na příspěvky pana Macha,jsou o ničem...........


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

10. září 2008 21:38:51

Ano příspěvky pana Macha jsou o ničem. A víte vy všichni proč??? Protože tu slepě nepřitakávám jak slepá ovce. Odpovědi pana Hájka nemá smysl komentovat. Takhle kličkovat umím také. Ale jistě mu dáte všichni za pravdu nic jiného ani nečekám. Mimochodem pane Hájek mám tentokrát jen dva dotazy. Jak se podle Vás pozná ten v zminovaný odborník co o něm píšete??? A jak se vyjádříte k jeřábnickým zkoušká, Podle vás je řidiči bagru nepotřebují????


Popíno .

nakládka
Členem od: 28.10.2007
Příspěvků: 738

11. září 2008 19:10:13

Pane Mach.
Bohužel, (bohudík)já mám jak strojnický průkaz,tak jeřábnické,vazačské zkoušky.O průkazu na vysokozdvižné vozíky ani nemluvim.
Jen dodat,že mi to neuškodilo,ale ani nějak nepomohlo.Rozhodně když něco obsluhuji,tak bych na to měl mít nějaký průkaz.Bavíme se tu o strojnících a ne o nějakých jezedákách.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

11. září 2008 23:49:12

Velice krásná poznámka. To mi připadá jako že řidič bagru je polobuh. V čem je prosím ten jezedák horší??? Myslíš že by za 2 paky nedokázal tahat???


emil cat

Členem od: 29.08.2008
Příspěvků: 336

13. září 2008 07:14:58

Dobre sa to čita ,len neviem prečo sa čast tých prispevkov dostáva na uroven vzájomného napádania. Každý má nejaký názor a myslim ,že najhlavnejšim umyslom portálu je výmena profesijných skusenosti a poznatkov. Vačšie spoločnosti maju svoje časopisy,schodze....Myslim ,že tvorca mal umysel pomoct ludom zaoberajucim sa prácou "bagrovania" a každý hladá niečo pre seba . Troška menej zloby a zobrat to ako poznatky s ktorých sa dá poučit -prečitat si názor druhých a porozmýšlat. Myslim ,že v celku jeden z mála dobrých portálov v obore a všestannosti.


Ferry JCB 4CX

Ferry  JCB 4CX
Členem od: 29.11.2007
Příspěvků: 53

14. září 2008 17:38:12

Zdravím kolegové. Také bych chtěl reagovat na toto téma. Můj školitel mi řekl, že opakované školení určuje v podstatě zaměstnavatel,nejdéle však po 5ti letech,což je platnost strojnického průkazu.Ovšem v případě nehody,nebo nějakého "průšvihu", je strojník nucen u soudu dokazovat, že jeho interval školení byl dostatečný.(podle mého názoru je 24 měsíců tak akorát ).Je to stejné, jako psychotesty u profesních průkazů, jsou poviné,ale nikdo vám je na cestě nezkontroluje,nemá jak..... Ale v případě nehody soud přihlíží na výsledky testů,kde je třeba výsledek,že řidič je agresivní,nezodpovědný a rád riskuje.... To vše soud vezme v úvahu a asi mu to moc nepřidá..... Dále pak pro pana Macha,to že je na bagru oko ještě neznamená, že všichni s ním jeřábují.V návodu je napsáno,že jeřábovat se smí pouze s mašinou, která je k tomuto učelu způsobilá,tzn. že má hydraulické zámky a obsluha má jeřábnické zkoušky třídy D nebo F. Vazačské zkoušky mít nemusí pokud si břemeno sám neváže.Taktéž neodpovídá za vazací prostředky, na které je mu břemeno uvázáno jiným vazačem!! Jen by mě zajímalo,zda Vy dodržujete striktně ustanovení pro obsluhu motorových vozíků??? Jste tak čestný, že jste je URČITĚ nikdy neporušil!!! Dále pak pro "převozníky" (nic ve zlém) pro převoz stavebních strojů po pozemních komunikacích musíte mít řidičskou skupinu T, pokud není v technickém osvědčení stanoveno jinak.Nutnost skupiny C nad 3500Kg. již neplatí. Při práci se stavebním strojem je už strojnický průkaz nutností. Doufám, že je můj školitel v obraze, a tak je můj příspěvek správně. Hodně zdaru,bez průšvihů.


Pivus Pupkus

Pivus Pupkus
Členem od: 05.02.2008
Příspěvků: 748

14. září 2008 17:56:22

.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

15. září 2008 00:34:34

Petr Sulhan - Pokud máš mašinu vybavenou jeřábovacím okem jsi povinen mít jeřábnické zkoušky!!! Jakým právem si k těmto předpisum lhostejný ale strojničáku přikládáš takovou váhu???? Kdo rozhod že jedno je víc duležité než to druhé????


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

15. září 2008 00:38:03

Myslím že příspěvek pana Romana hovoří za vše. Chlapče ty si ještě musíš hodněkrát natloct hubu než ti rozum nedovolí tohle napsat. Hodně zdaru profíku v tahání za páky ti přeje neprofík Mach.....


Pivus Pupkus

Pivus Pupkus
Členem od: 05.02.2008
Příspěvků: 748

15. září 2008 13:09:30

...


bin ladin .

bin ladin .
Členem od: 21.07.2007
Příspěvků: 78

15. září 2008 17:25:34

pana Macha asi z kurzu na strojnicak vysoupli jak to tak vypada ze je tak proti nim,jeste ze si kope jen po kamaradech a nemota se po stavbach,urcite je nebezpecnej i sam sobe


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

15. září 2008 22:02:40

Roman - No žádat mužeš ale to je asi tak vše. Nebudu se bavit s člověkem který začíná příspěvek nadáváním a který aniž by mě znal mě odhadl že jsem zakomplexovaný a nic neumím. A mimochodem tebe jsem ještě ničím neurazil. Zdar profíku.


Pivus Pupkus

Pivus Pupkus
Členem od: 05.02.2008
Příspěvků: 748

15. září 2008 22:22:09

Gilet MACH 3 - Jasny no !!! Nashledanou s dubem se špatně konverzuje happy čabas šilenče...


jan k

jan k
Členem od: 16.08.2008
Příspěvků: 434

16. září 2008 15:41:49

Můj názor je ten,že lepší je mít doklady i na tříkolku. Nic se tím nepokazí.Takže já osobně budu mít radči i kurz na přezouvání gum,když bodnu,než nemít nic. Každý další doklad,který máte,třebas i v tu chvilku nepotřebný,rozšiřuje Vaše možnosti a pole působnosti na trhu práce.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

16. září 2008 18:37:54

Roman - S dubem se opravdu špatne konverzuje to s tebou souhlasím.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

16. září 2008 18:39:18

Jan k - Nač utrácet čas a peníze za prukaz který není potřeba????


Ferry JCB 4CX

Ferry  JCB 4CX
Členem od: 29.11.2007
Příspěvků: 53

16. září 2008 19:45:03

Machu ty si nenapravitelný osel!!!! A taky tak tvrdohlavý stále ta samá písnička!!!! snažil sem se ti to vysvětlit polopatě, ale ty to nechces pochopit!!! Pokud si koupim mašinu v základní výbavě tak tam oko není,pak si dokoupim rychloupínák a tam oko je,protože je to tak sériově vyráběno,ale to neznamená že proto musím hned utíkat pro jeřábák....... Pokud s tím okem nejeřábuju, nepotřebuju jeřábák!!!!!! Psal si že jezdíš na vozíku,taky jezdíš řádně připoutanej, jen proto že ten pás je ve výbavě sedačky????? A určitě jezdíš s helmou,a máš řádne vymezenej nakládací prostor,a poučené všechny spolupracovníky......A už vůbec si nedokážu představit,že by si se svým strojem udělal nějakou zakázanou manipulaci...........PS: mám jeřábák,vazačské,profesní,strojničák,svařečák a zkoušky na HR


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

16. září 2008 20:06:48

Ale ty take stale opakuješ tu samou písničku. Ty mužeš a já ne??? A pokud na mašině oko máš tak musíš mít jeřábnický prukaz!!! Tady se jen ukazuje že si dokladum dáváte váhu jak se vám to hodí.


Alda .

Alda .
Členem od: 09.07.2007
Příspěvků: 920

16. září 2008 20:12:04

Zdravím pane Machu,mám na Vás ještě poslední otázku,ikdyž jsem se zařekl,že na Vaše příspěvky nebudu reagovat,zajímalo by mě jaký máte bagr a odkud jste?stačí okres......trošku jsem pátral v Internetu a na ŽR ale nikde o vás ani zmínka....doufám že nejste vymyšlená osoba???!!!děkuji Vám za odpověd


Ferry JCB 4CX

Ferry  JCB 4CX
Členem od: 29.11.2007
Příspěvků: 53

16. září 2008 20:47:12

A podle jakého zákona ho musím mít??? Ktará vyhláška to stanovuje??? Na jakém školení ti to vtloukly do hlavy??? si o své pravdě přesvědčen jako agent s teplou vodou......... A mimochdem si neodpověděl ani na jednu otázku!!! jezdíš uvázanej??? neděláš zakázaný manipulace???? Jezdíš vůbec s něčím???????
PS: já jeřábák mám,pokud si to nepochopil z předchozího příspěvku


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

16. září 2008 21:34:30

Petr Sulhan - Nejdezdím uvázanej a už proto nesouhlasím s nesmyslnejma prukazama a bezcenejma vyhlaškma atd.... Jezdím jen občas když je nutnost a to s čímkoli od osobáku přez bagr po tahač s návěsem. Byla doba kdy i s autobusem ale to už časově nezvládám. Ano provádím zakázané manipulace ale v souladu s rozumem!!! Jaká vyhláška to stanovuje si určitě zjistíš. Vždyt máš přece veškerá potřebná osvědčení v pořadku ne???? A že jeřábnický zkoušky máš jsem pochopil ale ty si asi nepchopil že je to jen příklad. Příklad toho že když teda chcete všechno dodržovat tak dodržujte opravdu VŠE a ne jen to co se vám hodí!!!!


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

16. září 2008 21:48:43

Aleš - Hlavní pole pusobnosti je středočeský kraj. Minulej rok i nově otevřená pobočka v jižních čechách. Už jsem to tu psal. Zemní práce opravdu nejsou moje hlavní činnost ale je to prodej stavebního materialu včetně řeziva. Výroba palet a jejich vývoz a následnej dovoz cihel ze zahraničí. Zemní práce máme jako doplněk jen kvuli tomu aby naše služby byly kompletní. Bagr máme zatím jeden a to traktorbagr, v plánu je koupě nečeho většího protože tenhle nezvládá. Na internetu mě nenajdeš protože papírově jsem pouhý zaměstnanec ve své firmě a tak to i zustane. Myslím že pár lidí odsud mě zná a dokonce jsme se i setkali... Názor jaký tu mám na srojničáky myslím zcela vážně a mluvím ze zkušenosti. Ano nejsem zastánce jakéhokoli bezceného prukazu. Vše musíš dělat s rozumem a ten ti žádnej prukaz nedá!!! Ještě nějaký dotaz????


Emil .

Emil .
Členem od: 05.08.2007
Příspěvků: 371

29. září 2008 21:03:21

pana inženýra Škvána ze společnosti Gradua-CEGOS, který také přispívá do zdejších diskuzí, za což mu děkuji. Dle jeho názoru musí mít obsluha stroje kvalifikaci jeřábníka až v případě POUŽITÍ zdvihacího zařízení na rypadle. Zároveň však pan Škván zdůrazňuje, že zavěšování břemene nebo vázacích prostředků na zuby lopaty je nepřípustné.......................toto bylo již vysvětleno 29, srpna , pane Machu proč se tváříte jako by jste to nečetl ? A o měsíc později zpíváte svou píseň o jeřábnických průkazech? Zdraví Emil....... pro vyjanění navrhuji : já seženu jednu firmu co dělá školení jeřábníků , nechám si vyložit přesný výklad jeřábnického průkazu a toto zde zveřejním společně s kontaktem na osobu , která školení provádí. totéž učiníte Vy.......pomocí kontaktu to budeme moci v případě rozporu konfrontovat. Pak-li že P. Mach nebude reagovat , pokládám to za úmyslnou dezinformaci a poprosil bych správce o zakázaní přístupu P, Machů na tyto stránky ....ještě jednou zdraví Emil


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

29. září 2008 22:44:27

Pokud pan Škvána tvrdí že jeřábnický prukaz je třeba až při použití jeřábovacího oka tak LŽE. otázka je jestli to dělá vědomě. Jeřánický prukaz musíte mít pokud Váš stroj je vybaven jeřábovacím okem bez ohledu jestli ho chcete použít. Co mě hodně zaujalo je to že prosazujete zablokování mého přístupu. To je hodně zajímavé téma. Ano pan Hájek toto má možnost udělat ale pokud toto udělá tak bude jen sám proti sobě. Co to bude za forum kde se budou nechávat jen pochlebovači a lidé s názorem kterej se Vám líbí??? A člověka kterej vám tu napíše svuj názor tak vyhodíte jen protože má jiný??? Spíše uvažujte o vahození těch hulvátu co umí jen sprostě nadávat. Ale to Vám asi nevadí že???


Jan Čada

Členem od: 03.01.2008
Příspěvků: 776

30. září 2008 06:39:11

zdravím tak když je na tatře lano s hákem za kabinou a zvedam s tím rezervní kolo, tak bych měl mít taky vlastně jeřábnický průkaz.Nebo ne?Třmen na jeřábování mám v bagru v kabině.Ještě druhý mám pevný,teď u druhého bagru nad lžící.Pokud bych k vůli tomu měl dělat jeř.zkoušky tak ho uříznu flexou.
O to co mám mít,se má starat můj školitel.Já za to platím.Až mi na normálním pravidelném školení řekne,že musím mít jeř.průkaz,tak se nechám proškolit v rámci pravidelného školení a on mi ho vydá.Smůlu má ten,kdo si tu přečet ,že je strojnický průkaz na ho......Ten asi nepůjde ani na to školení.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

30. září 2008 17:11:34

No pokud chytneš istruktora kterej si to vykládá po svém jako že je jich většina tak hodně štěstí. Mimochodem na zvedání rezervního kola opravdu jeřabnický prukaz nepotřebuješ.Ale pozor místní odborníci ti možná doporučí že potřebuješ strojničák. Ten je tady něco jako slovo boží. Opakuji. Pokud je stroj vybaven jeřábovacím okem je třeba mít jeřábnický prukaz. Pokud některý istruktor tvrdí něco jiného nechť této práce zanechá a jde házet lopatou.


Michal Rozkoš

Členem od: 25.01.2008
Příspěvků: 5

06. říjen 2008 15:17:19

sakra teď jsem něco pokazil..(


Nové příspěvky k tématu mohou být vkládány pouze na konec příspěvků: přejít pro vložení