Nekomerční články

Dnes si představíme novinku rozžhavenou do stříbrna. Z Německa se k nám dostává pár kusů minirypadel Kubota v jubilejní stříbrné metalíze a my se podíváme na největší stroj z této limitované edice, tříapůltunové minirypadlo Kubota KX101-3α2.

Prvenství se většinou dobře pamatuje, a tak, když se řekne JCB, vybaví si každý rypadlonakladač. Jaký však byl další stavební stroj, do kterého se JCB pustilo 10 let po uvedení prvního rypadlonakladače na světě?

K práci buldozeristy patří mimo jiné i udržování cest na staveništích. Jednotlivá staveniště se od sebe mohou dosti lišit, velké firmy a jejich velké stavby zaměstnávají značné počty jiné techniky a aut, ale cesty jsou důležité i na malé stavbě, kde se třeba jen zahrnuje výkop.

Pas disponible à la vente. Skromný nápis na letošní pařížské výstavě Intermat oznamoval, že vystavený exponát není na prodej. Case CX210B Hybrid sem byl dopraven z Japonska, aby demonstroval chytré skloubení hybridního pohonu rypadla a přídavného zařízení, kterým byl elektromagnet pro práci v kovošrotech.