Téma: Chci se stát bagrákem aneb strastiplná cesta!!!!!!

Autor

Zpráva


Jan Kokoška

stroj,s kterým pracuji
Členem od: 17.01.2011
Příspěvků: 28

17. červen 2011 18:43:42

Jsem rád,že zde se najdou jedinci,kteří ignorují názor někoho jiného......jen tak dál...pokračujte!!!!!!! V naší republice platí určité zákony,které se musí dodržovat..stále se doplnují a upravují...a my občané se jimi musíme řídit!!! Mám za sebou kurz-rozšíření,týden v lavici,kde kompetentní osoba-školitel z ministerstva dopravy 4dny v kuse informoval a školil nás,co se vše v předpisech změnilo,je nové a co je zrušené!!!K závěrečné zkoušce jsem musel předložit k řádně vyplněné přihlášce také platný občanský průkaz,řidičský průkaz na skupinu "C" s platným profesním průkazem nadanou skupinu a samozřejmě strojnický průkaz........proč bych si něco takového vymýšlel a pak se tady chlubil????Má práce mě baví a když jsem před časem objevil tyto stránky,myslel jsem,že konečně budu moci probírat vše kolem stavebních stroju a získávat informaci od dalšich lidí,kteři tuto profesi vykonávají...ale je vidět,že i přesto,že tu vládne svoboda projevu a každý může vyjádřit svůj názor na dané téma,najde se někdo...kdo bude stále kritizovat,rejpat a hledat chyby na někom jiném........Chovejme se slušně,Vyjadřujme sve názory a navzájem řešme vzniklé situace....Děkuji


Jan Čada

Členem od: 03.01.2008
Příspěvků: 776

17. červen 2011 21:12:37

Kokoška,nedělejte z toho bordel.Když musí být na bagr profesák ,tak napíšte proč a podle jakého zákona.To samé s tou skupinou C nebo T.Když to bude pravda,rád se omluvím ,ale jestli tady 5 let žiju v domění že profesák na traktor nepotřebuju,tak se nemůžou divit že protestuju.Rozumíme?


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

17. červen 2011 21:52:58

Darka M - Asi takhle. Jsem majitel a zároven i zaměstnávám řidiče a občas do toho skočím i já když mám čas. Na SP mám tento názor z toho duvodu že je to doklad uplně zbytečný a podobný názor mám na všechny zbytečnosti. Tento doklad není potřeba a ani není nikdo kdo by ho mohl kontrolovat takže nač ho budu mít???????


venoušek bagrák

Členem od: 21.01.2009
Příspěvků: 51

18. červen 2011 01:08:35

Pane Čado,už mě vážně deptáte,to nejste sto napsat před oslovením pane..co to je za vyjadřování,oslovovat někoho přijmením....zamyslete se.....

venoušek


Jan Čada

Členem od: 03.01.2008
Příspěvků: 776

18. červen 2011 07:14:05

Koukám ,pane Venoušku,že jsem vás tak zdeptal,že nemůžete spát.Tak jo,slibuju,že budu začínat slovem pane.A vy mi za to napište,jestli musím mít profesní průkaz na rypadlonakladač a proč.Je to ovšem dobrovolné.Na ničem netrvám.


venoušek bagrák

Členem od: 21.01.2009
Příspěvků: 51

18. červen 2011 08:23:29

Jan Čada-proti vám nic nemám,naopak,ale oslovovat někoho přijmením mi přijde takové divné a ohledně toho profesáku,to je pěkný blábol,že musíte mít profesák na traktorbagr.Na náklaďák ho taky mít nemusíte,pokud nefakturujete dopravu,bo ho máte na RČ....takže asi tak..

venoušek


Tomáš Sigmund

Tomáš Sigmund
Členem od: 16.06.2010
Příspěvků: 15

19. červen 2011 15:56:57

takže na T žadný profesák nepotřebuju na traktorbagr ted jsem ho dělal a zkoušející komisař po mě žádnej nechtěl takže asik tak.


Darka M

Členem od: 10.12.2010
Příspěvků: 11

21. červen 2011 10:31:30

Zkušební komisi předkládáte:
platný Řidičský průkaz, Občanský průkaz, řádně vyplněnou přihlášku, vč. potvrzené praxe, lékařského potvrzení,
u nového průkazu jeden ks fotograie, kterou vám nalepí do průkazu,

v případě rozšíření průkazu předkládáte Průkaz strojníka foto netřeba.

Viz:
http://www.zts-jh.cz/userfiles/file/prihlaska.pdf

Na přihlášce je dole uvedené černé na bílém, co je vyžadováno.

Dosud žádní komisaři nevyžadovali profesák, podotýkám, že komise je delegovaná MPO a komisaři se střídají.

Pane Machu,
Váš názor je poněkud svérázný, přemýšlím, zda ÚP, které spolupracují s oficiálními školícími středisky, vypisují výběrová řízení a hradí kurz na školení obsluh stavebních strojů, které považují za rekvalifikaci, pouze nehazardují s finančními prostředky.
Stejně tak státní organizace, soukromé firmy?

Podle Vašeho názoru se jedná o zbytečnost, inu co člověk - to názor. blunk

Ono se stává, že někdo má přislíbeno zaměstnání a vyžadují po něm "strojničák", onu zbytečnost, neboť odmítají do dotyčného investovat, zároveň dbají na dodržování předpisů a i již zastaralé, ovšem stále platné vyhlášky.

Uznávám, že vlastnění "strojničáku" není 100% zárukou, že strojník bude mít kladný vztah ke stroji, bude ho umět bravurně obsluhovat a zároveň se k němu slušně chovat, to je zase o lidech a možná jakýchsi vlohách, jsou tací, kteří se stroj naučí velmi rychle obsluhovat, sžijí se s ním a umí si poradit, z druhé strany jsou i strojníci flinkové, kterým když stroj dáte do ruky, i přes vlastnění SP vám ho zlikvidují.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

21. červen 2011 23:01:34

Darka M - Mohu vás ujistit že vlastnictví SP nemá žádný vliv na chování se ke stroji a šikovnost. A další věc jsou ty finance. Ptáte se jestli pracáky a podobné instituce hazardují s financema??? Ano hazardují a přímo plejtvají!!! Nejsou to jejich peníze a proto jim je to jedno. A uředník radeji bude mít deset potvrzení navíc než aby jedno neměl a pak se po něm někdo vozil. Soukromej a státní sektor to jsou dva zcela rozdílné světy. Uřeníkovi totálně chybí ekonomické přemejšlení. Po revouci jsem šel pracovat na městský uřad a po třech měsících jsem to vzdal. To je uplně jinej svět kterej z poloviny jede proti zdravému rozumu a nějak mi to žaludek a hlava nebrala. Strašně mi to tam připomínalo armádu. A tyhle lidi vymysleli SP a podle toho to vypadá. Prostě jedno je jistý a to že to je zbytečný prukaz a nikdo jej nemuže kontrolovat. A jak jsem již několikrát řekl tak všichni se tu zastávají SP ale málokdo už má zbytek prukazu které potřebuje. Prostě má jen ty co che. Taky divný že???? Víte co mi to připomíná??? Kdysi po mě chtěli zdravotní prukaz. Kdo ho máte tak víte že je to totální blbost. Jednou za život si dojdete k doktorovi a ten vám potvrdí že jste zdravej a mužete dělat okolo jídla atd. Už ale nikoho nezajímá čím se kdy nakazíte v pruběhu života. Prostě blbost. A to samé je SP. Obojí vymysleli chytří soudruzi a podle toho to vypadá. A je toho víc. Třeba školení na paragraf 50. Jendou jsem tam šel a už nikdy. Normální fraška.Ale zatím za největší blábol považuji SP a na pomyslném žebříčku nesmyslných lejster drží prvenství. Možná že se o to první místo dělí s tím zdravotákem...


Pivus Pupkus

Pivus Pupkus
Členem od: 05.02.2008
Příspěvků: 748

22. červen 2011 09:13:02

Pavle tohle je už čistej komplex a mánie... hezký den.


Alda .

Alda .
Členem od: 09.07.2007
Příspěvků: 920

22. červen 2011 16:51:11

SP vám může zkontrolovat inspektor bezpečnosti práce..................


Darka M

Členem od: 10.12.2010
Příspěvků: 11

22. červen 2011 21:42:12

Pane Machu, shodnu se s Vámi ohledně vlivu vlastnění SP na šikovnost strojníka.

Využiji Vašich slov:
"A uředník radeji bude mít deset potvrzení navíc než aby jedno neměl a pak se po něm někdo vozil."

Tak a tady se dostáváme k této věci,
v okamžiku, kdy se stane nehoda, nastupují úředníci a Ti, jak jste sám napsal, budou mít v ruce
raději deset potvrzení navíc, tedy i SP.

Nepochybně bod k dobru bude mít držitel platného Průkazu strojníka,
oproti tomu, kdo sdílí Váš názor, že se jedná o zbytečnost.

Chtěla bych podotknout, že nejen státní organizace a ÚP objednávají školení,
stejně jako tady virtuálně diskutujete téma potřebnosti SP, tak ho diskutují i strojníci v reálu,
samotnou mě zajímalo, proč si někdo, kdo má svůj starý bagr, který využívá pro vlastní potřebu,
max s ním přejede z obce do obce, proč si dělá strojničák,
když počítá každou korumu,
proč malí živnostníci i velké soukromé firmy, proč si průkaz dělají?

Bylo mi tedy řečeno, že jak tak diskutovali a zjišťovali, znají toho a tamtoho a ti když problém měli, tak po nich byl vyžadován průkaz, proto ho za zbytečnost nepovažují.

K tomuto:
A jak jsem již několikrát řekl tak všichni se tu zastávají SP ale málokdo už má zbytek prukazu které potřebuje. Prostě má jen ty co che. Taky divný že????

Pane Machu, Vy se ptáte na nejrůznější průkazy v souvislosti s tématem o SP, to bychom tu mohli diskutovat i těhotenský průkaz? blunk Nic ve zlém.

Ale pokud na Váš názor někdo dá, může se mu to vymstít, pokud by došlo k problému.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

22. červen 2011 21:51:00

Caterpillar Racing - neřekl bych. Pouze odpovídám. To samé se dá říct o zastáncích SP.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

22. červen 2011 21:51:42

Alda . - Nemuže. Co mi udělá pokud mu ho neukážu??? Udělá mi baci baci???


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

22. červen 2011 21:58:04

Darka M - Proč si dělají SP??? Protože je všichni straší jak je strašně potřebný a jak mu v případě nehody pomuže. Blbost.... Ale tohle mají češi v povaze. Prostě aby měli klid tak si SP raději udělají. Je jim jedno že to je nesmyslná buzerace. Sklopí hlavu a jsou na školení. Kdyby jim na školení řekli že se musí nechat naočkovat proti laktační psychoze tak věřím že tam snad většina i pujde. A o těch ostatních prukazech - Myslel jsem prukazy které mají něco společného s bagrem. Třeba vazačský a jeřábnický. Většina lidí ho nemá ale SP tady hájí.


venpet venpet

Členem od: 17.12.2010
Příspěvků: 6

22. červen 2011 22:24:45

strojničák je oprávněn kontrolovat zkušební komisař jmenovaný ministerstvem průmyslu a obchodu,může ho i odejmout...


Pivus Pupkus

Pivus Pupkus
Členem od: 05.02.2008
Příspěvků: 748

22. červen 2011 23:15:40

Notak Pavle... Darka to napsala trefně. Většina strojníků si SP udělá proto, že to vyžaduje zaměstnavatel, který nezaměstná človíčka bez papíru... Samozřejmě najdou se i střelci, kteří ti tu práci dají i bez SP. BTW: Solidní zaměstnavatel je ten, kterého zajímají kvality strojníka a je to pro něj priorita. Je to lepší pocit vědět, že mi na mašině maká frajer co tomu rozumí...

Co se týče těch papírů je ČR absurdistán. SP je a ještě dlouho bude dobrý business, tak proč v tom nepokračovat ?!... Neříkám, že Pavel nemá občas pravdu např: ten jeřábnický papír. Pokud je mašina vybavena J.okem,(je jedno jestli jeřábujete nebo ne) tak ten papír prostě musíte mít. Absurdní že happy Problematika SP se tady řeší už několik let... jeden velký začarovaný kruh.


Alda .

Alda .
Členem od: 09.07.2007
Příspěvků: 920

23. červen 2011 17:37:10

Pavel Mach-ale může,mě ho také kontroloval a na žádný zrovna velký stavbě sem nebyl....baci,baci mi neudělá,ale řekne firmě,že ho nemám a firma mě s bagrem nezaměstná a přijdu o práci a to já nechci,zas tolik práce letos není ,jak jste psal z jara..nu?happy


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

23. červen 2011 21:57:40

Alda . - Takže taková buzerace a trochu vydíračka.... Ani nevíte jak jsem rád že se nemusím takhle ponižovat před kdejakým polostudentem a ukauovat mu svoje doklady. Nic bych mu neukázal a at mi klidně příště práci nedají. To je normální buzerace jen jedné skupiny dodavatelu. Zajímavé je že po jiných profesích doklady nechce jen po řidičích. To je hnus velebnosti a tento hnus odmítám podporovat. Víte co? Příště až vlezete do trolejbusu tak se řidiče zeptejte jestli má řidičák. Asi tušíte co vám řekne že??? A tohle je stejné.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

23. červen 2011 21:59:03

venpet venpet - Slušně bych tomu pánovi řekl at mne neobtěžuje a zabouchl si dveře od bagru. S tímhle druhem lidí je lépe se nebavit.


Alda .

Alda .
Členem od: 09.07.2007
Příspěvků: 920

25. červen 2011 13:45:16

Pavel Mach-Jaká buzerace,vydíračka,jaký ponižování?co to proboha melete......vám přijde jako ponižující,ukázat někomu SP?to je vidět,že jste ještě málo zažil,když dokážete tohle napsat a pokud vám přijde,že je to vydíračka,že po vás někdo,kdo vám zajistí celoročně práci,chce pro případ kontroly SP,tak v tom případě se nechám rád vydírat a věřte mi ,že se za to vůbec nestydim..ona práce je pro mě důležitější než sedět doma na prdeli a nemít do čeho píchnout,jen kvůli tomu že dát 8000kč za SP jsou pro mě vyhozený prachy....


Darka M

Členem od: 10.12.2010
Příspěvků: 11

25. červen 2011 20:49:40

Alda - 8 000,-Kč ať už bez či s DPH je spíš vyšší sazba za SP,
celkově je dost školících zařízení, je pravda, že pokud je člověk z druhého konce republiky,
prodražilo by se mu školení na ubytování či dojíždění, ale řekla bych, že se dá sehnat levnější v každém kraji.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

25. červen 2011 21:02:34

Alda . -Právě proto že už jsem něco zažil tak vím že takhle se ponižovat a vydírat nenechám. jednou to pochopíte. Ted mě napadla jedna věc. Až si pujdete do pekařství koupit housky poproste obsluhu jestli má zdravoták a pekaře jestli má vyučák. Zkuste to co vám řeknou.


Alda .

Alda .
Členem od: 09.07.2007
Příspěvků: 920

26. červen 2011 08:52:34

Pane Machu-nezlobte se,ale podle mě pletete jablka a hrušky dohromady.Ze zákona po vás může chtít SP bezpečák,tudíž osoba,která je k buzeraci určena,tak nevim proč zde uvádíte,že bych měl v pekařství požadovat zdravoťák,mě je do toho kulový,ale kdyby přišla hygiena,tak by ty svý průkazy taky ukázali,bo ne?už tomu rozumíte? happy


Alda .

Alda .
Členem od: 09.07.2007
Příspěvků: 920

26. červen 2011 08:56:04

Darka M-nu za tuhle cenu jsem je dělal v roce 2003..nevím pro někoho málo pro druhé moc 6500bez dph...a školil mě pán ,který tu vyhlášku vytvářel...ing. Veselý


Darka M

Členem od: 10.12.2010
Příspěvků: 11

26. červen 2011 09:02:06

Alda - a to ten nejstarší nebo prostřední?

To jste to patrně dělal někde na Táborsku, že?


Alda .

Alda .
Členem od: 09.07.2007
Příspěvků: 920

26. červen 2011 10:55:08

nu přímo v Táboře,ten nejstarší Veselý,v té době mu bylo úctyhodných 93let....už bohužel není mezi námi...


venpet venpet

Členem od: 17.12.2010
Příspěvků: 6

26. červen 2011 11:15:15

Pavel M. Může přijít v doprovodu policajta,nechá tě zjistit a dostaneš flastr za porušení zákona.Ale o to ani tak nejde.Kdyby jsi měl nehodu,myslím tím kdybys bagrem někoho zranil nebo dokonce zabil,tihle lidi to vyšetřujou,v případě,že jsi nic neporušil,jde vina mimo tebe,pokud nemáš SP,vina jde za tebou.


Jan Čada

Členem od: 03.01.2008
Příspěvků: 776

26. červen 2011 11:38:11

Tohle je hrozné téma.Jak můžu dostat flastr za porušení zákona,když se tu tvrdí,že ze zákona mít SP nemusím .Jestli musím ,tak tu někdo kecá a jestli nemusím ,tak tu taky někdo kecá.Už konečně někdo odborně doloží,jak to opravdu je ?Zatím mám pocit,že ho spíš mít nemusím.


Jiří Halla

Jiří Halla
Členem od: 10.12.2010
Příspěvků: 26

26. červen 2011 15:07:56

venpet venpet - kde jste pane na takovou zajímavost přišel? Trochu Vás vyvedu z omylu podobnou situací: pokud např. pojedete autem bez řidičského oprávnění, příčemž Vám řidič druhého vozidla nedá přednost a Vy ho zraníte, tak to nebude Vaše vina, ale vina toho jenž Vám nedal přednost, bez ohledu na to, zda vlastníte ŘP či nikoliv. Vy dostanete jen sankci za řízení vozidla bez řidičského oprávnění. Zde je rozdíl "pouze" v tom, že pokud obsluhujete pracovní stroj bez SP, tak Vám ze zákona žádné sankce nehrozí.


emil cat

Členem od: 29.08.2008
Příspěvků: 336

26. červen 2011 17:02:36

ked prídem do pekárne ,a predavač mi zašmudlaný podáva zoschnutý a pripečený rohlík ,tak sa ho spýtam priamo či má zdravotný a čo je vyučený pekár ten čo to pečie.....


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

28. červen 2011 21:50:11

Alda . - To jsou 2 zcela rozdílné instituce a každá má jiné pravomoci. A kdybych i tak neukázal tak udělají co??? Já vám to povím. Odejdou....


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

28. červen 2011 21:55:03

venpet venpet - Ano muže přijít v doprovodu policajta a ten si muže opsat moji občanku ale tím to opět končí. Nic víc mi nemůžou. To je totiž veškerá pravomoc toho policajta. A další věc je ta že takhle se k vám bude chovat firma která si vás zjedná na práci???? Tak kde to jsme když tuhle buzeraci zařídí někdo kdo si vás zjednal?? S takovou firmou vy máte chuť spolupracovat??? Já teda ne. A i pokud se něco stane tak není pravda že automaticky se háže vina na vás pokud nemáte SP.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

28. červen 2011 21:57:33

emil cat - A víte co udělá??? Pošle Vás do pr.... A to je to co říkám. Mě je jedno kdo ten rohlík peče jestli pekař nebo zahradník. Pokud to není prase a rohlík bude dobrý je mi jedno čím je vyučený.... Příklad....


Martin Horáček

Členem od: 25.12.2010
Příspěvků: 95

30. červen 2011 00:27:15

Já tedy nejsem přímo od zemařiny, chodím sem pouze pro to, že mě to baví. Zato mám ale blízko k paragrafům a pamatuji si, že jsem to z mých dostupných zdrojů zjišťoval a i sem na fórum psal.
Skutečnost je taková, že SP musíte předložit zkušebnímu komisaři.
Strojní průkaz JE vyhláškou vyžadován pro obsluhu strojů, ale vzhledem k tomu, že NENÍ osoba (krom zkušebního komisaře když Vám ho prodlužuje/rozšiřuje), která je oprávněna ho kontrolovat, stává se tento průkaz svým způsobem nadbytečný.Pavel Mach má tedy částečně pravdu.
Pavle prosazuješ si svůj názor, jenže zapomínáš na to, že většina lidí kolem zemních strojů jsou strojníci - zaměstnanci. Pokud se tedy tento strojník hlásí ve firmě o práci, bude mít zřejmě smůlu. Ani tato firma vlastně nemá právo tento doklad chtít vidět, ale pokud jí ho naukáže zkrátka toho člověka nepřijme. Odůvodňovat nemusí, nebo si důvod vždy nějaký najde.
To je celé, není k tomu více co dodat. Boj proti strojním průkazům je boj s větrnými mlýny stejně jako jejich slepé prosazování.
Další postup ústředního orgánu státní správy (ministerstva průmyslu a obchodu) předpovídám takový, že doplní vyhlášku, kdo má právo SP kontrolovat. Kdo to bude se nechme překvapit. Pak už si ho asi i Pavel bude muset dodělat happy.
A ještě jednu poslední věc: Pánové, Vaši činnost upravuje skutečně jen pár předpisů, nebuďte líní a nastudujte si je! Je o stejně důležiá věc jako umět správně tahat za páky.


Pavel Mach

Členem od: 06.04.2008
Příspěvků: 1851

30. červen 2011 20:11:04

Nemyslím si že tohle se někdy stane protože nikdo vás nesmí omezovat na soukromém pozemku. Vyjímka je pozemní komunikace a tam se jedná jen o jízdu.


Darka M

Členem od: 10.12.2010
Příspěvků: 11

30. červen 2011 21:39:45

Pane Machu,
Vy zemní práce provádíte výhradně na soukromém pozemku a to svém?????


Martin Horáček

Členem od: 25.12.2010
Příspěvků: 95

30. červen 2011 23:27:42

Já se vám divím, že máte dostatek chuti a energie diskutovat stále o tom samém = o ničem.
Darko přece pokud to majitel pozemku nedovolí, nemá na něj nikdo právo vstoupit (ve výjmečných situacích ano, ale bavíme se nyní obecně). Takže tvým příspěvkem máme rozumět to, že si majitel pozemku (zadavatel stavby) na Pavla někoho pozve? Proč?
Ale hned si budu odporovat - taková skupina už existuje. Jsou to myslivci. Ti mají právo vstupovat bez ohlášení a bez hrozby jakékoliv sankce na cizí pozemek. A pokud se s myslivcem pohádáte a dáte mu na vašem pozemku přes ústa, tak máte na krku napadení veřejného činitele. Pokud zákonodárce toto svaté právo porušil jednou, kde je záruka, že ho neporuší podruhé?
V předchozím příspěvku jsem mluvil o vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec. Analogicky to ovšem platí i pro smlouvu o dílo. Máme smluvní volnost... pokud se v této smlouvě dohodnete, že vlastnictví SP je podmínkou, pak ho musíte mít. Pokud podepíšete, že musíte mít růžovej bagr, musíte ho mít růžovej happy.
A protože se tato podmínka objevuje zřejmě velmi často, pak je opravdu nutné SP mít.


Martin Horáček

Členem od: 25.12.2010
Příspěvků: 95

30. červen 2011 23:36:06

Když nad svým příspěvkem přemýšlím...
Dejme tomu, že ve smlouvě skutečně je podmínka vlastnictví platného SP.
Druhá strana smlouvy potom má právo toto kontrolovat. Buď již při podpisu smlouvy nebo následně i na staveništi. Potom by měl být kontrolor pověřeným zástupcem zadavatele. (nikoliv každý bezpečák)
Z toho vyplývá, že se celá věc nemůže řídit správním řádem ale občanským zákoníkem a tedy, že sankce za nesplnění podmínky (nevlastnění SP), mohou nastat pouze ty, které jsou uvedeny ve smlouvě.


Jan Čada

Členem od: 03.01.2008
Příspěvků: 776

01. červenec 2011 06:10:04

Darko přece pokud to majitel pozemku nedovolí, nemá na něj nikdo právo vstoupit (ve výjmečných situacích ano, ale bavíme se nyní obecně). Takže tvým příspěvkem máme rozumět to, že si majitel pozemku (zadavatel stavby) na Pavla někoho pozve? Proč?
Pan Horáček to tak rozložil,že to normální bagrista nepochopí.Jsou taky pozemky veřejné a tam asi Darka míří.Proč by si měla babka zvát na dvorek kontrolora.A na těch ulicích a jiných veřejných prostranstvých, by měli chodit chlapi jako býci .Těm by se měli ukazovat papíry.A kdybys ho neměl ,dostal by si nakládačku .Za to že ohrožuješ,protože nikdo neví co umíš,že užíráš praci a nemáš na to papír atd atd.Ach jo.Debata o ničem.


Nové příspěvky k tématu mohou být vkládány pouze na konec příspěvků: přejít pro vložení