Téma: Nagel - Liebherr

Autor

Zpráva

Jaromír Rous

Jaromír  Rous

Členem od: 10.07.2007
Příspěvků: 8

09. září 2007 09:48:33

Ahoj bagráci,

ví někdo co je to za firmu Nagel? Objevuje se to hodně na strojích Liebherr a zpravidla mají tyto stroje bílou barvu. Je to snad firma která jim dělá něco jako tuning? Nebo snad vydává speciální série strojů se zvýšeným výkonem? Jestli to někdo víte tak napište, rád bych se to dozvěděl.

Jara


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2038

09. září 2007 16:51:23

Zdravím pane Rousi. Německá firma Nagel (www.nagel-gruppe.de) je jedním z prodejců strojů Liebherr, obchoduje s použitou technikou a má velkou půjčovnu stavebních strojů. A právě stroje z této půjčovny mají bílou barvu s červenými nápisy Nagel. Není mi známo, zda se zabývají úpravami strojů, ale Liebherr využívá půjčovnu k testování svých strojů, nyní například teleskopických manipulátorů, které u nás nejsou zatím k dostání.

Své spojení se značkou Liebherr demonstruje Nagel pravidelně na veletrhu bauma, letos zde bylo v barvách firmy Nagel k vidění mj. jedno z prvních hydraulických rypadel Liebherr, typ A 350 z roku 1956:
http://www.bagry.cz/cze/clanky/fo...i_j_z/liebherr_typ_a_350_z_roku_1956

Zmínil jste zajímavou oblast, kterou je „tuning“ stavebních strojů. Zde by se asi muselo rozlišit, za jakým účelem se tuning provádí. Jednou možností je zvýšení pojezdové rychlosti, jak je to například u továrního tuningu JCB GT (stroj potom slouží víceméně pro zábavu – viz obr.)

Nebo se tuning zaměří na pracovní zařízení (zvýšení dosahů, speciální aplikace):
http://www.kocurek.com/
http://www.etec.nl/

Nebo se provádí zvýšení výkonu hydrauliky, například výměna čerpadla v okruhu pro přídavná zařízení, aby bylo možno na starším stroji použít nová, hydraulicky náročnější přídavná zařízení.

Tuningem bychom mohli nazvat i úpravy kabin, mříže proti odlétávajícímu kamení, speciální osvětlení apod., to všechno je možné. Dále to může být tuning podvozku pro zvýšení stability a konečně zvyšování výkonu motoru, ale s tím jsem se v praxi zatím nesetkal.

Máte někdo s tuningem strojů své zkušenosti? Máte nebo viděli jste něco zajímavého? Dejte vědět!


Ondřej Hájek

Členem od: 04.03.2007
Příspěvků: 2038

20. květen 2013 17:27:42

Při návštěvě stánku firmy Holp na letošní Baumě jsem si vzpomněl na toto vlákno. Výrobce a prodejce přídavných zařízení svůj stánek pojal jako tuningovou dílnu na bagry. Ani adresa jeho webové prezentace nenechá nikoho na pochybách: http://www.bagger-tuning.eu


Přidat příspěvek k tématu