Téma: Novopečený strojník

Autor

Zpráva

Antonín "chrastítko"

Členem od: 17.02.2009
Příspěvků: 29

11. červenec 2017 22:55:27

Chtěl bych vás tím to všechny pozdravit a jako (skoro) novopečený strojník (zatím v zácviku)zeptat na pár rad a triku co a jak.Jezdím Volvem BM 4400, Cat 908 H a sháním nějakou tu uživatelskou nebo servisní příručku .na internetu jsem většino našel nabídku příslušenství a technické data.Jinak všechno v placené verzi nevíte náhodou u někdo o něčem ? Muže být i v angličtině.Dále jsem se chtěl zeptat jaký je nejlepší postup při stahování pojezdné plochý například od rozsypaného materiálu.Díky předem za odpověď. Také by mne zajímalo jaké je nejlepší mazivo pro mazání čepu a kloubů.

Volvo BM 4400 ,Cat 908 H,Komatsu WA 470


Michal .

Členem od: 24.09.2013
Příspěvků: 269

15. červenec 2017 23:52:28

No hele, co se týče srovnávání placu, tak nejjednodušší (ale bohužel ne nejúčinnější) je postavit si lopatu na břit (pokud jej máš), přepnout ji do plovoucí polohy a na zpátečku rozsypaný materiál stahovat. Ovšem ne vždy to funguje tak, jak by jsme si představovali. A pokud máš zuby, tak je tahle metoda nereálná úplně. To jedině si dát lopatu na plocho a stahovat to jejím dnem. Ovšem tohle taky mnohokrát nefunguje, jelikož lopata, resp. pístnice jejího zdvihu jsou nadoraz a lopata tuto nerovnost pouze přeletí.
nejúčinnější, ovšem na skill operátora nejsložitější je pouze jízda dopředu s lopatou v poloze nabírání se současnýma jemnýma korekcema jak její výšky, tak i řezného úhlu tak, aby strojník bral rozsypaný materiál ale zároveň i neškubal balenou nebo jiný podklad happy
Na tohle prostě bohužel neexistuje žádná univerzální rada, stejně tak jakoby se třeba někdo ptal na to, jak správně s bagrem svahovat happy Jak se říká - trénink dělá mistra, takže trénuj, zkoušej a pokud k tomu máš vztah a baví tě to, tak sice možná že začátku párkrát kus asfaltu vyrveš, obzvlášť pokud to není jednolitá rovná plocha, ale časem se to jistě naučíš blunk


Antonín "chrastítko"

Členem od: 17.02.2009
Příspěvků: 29

16. červenec 2017 08:15:37

Ahoj .Jo je tam pouze břit už jsem zkoušel obě metody. Zatím nic moc nejhorší je že se stroj nedá moc ovládat když se člověk více nadzvedne zvláště při jízdě dopředu.Jinak máš pravdu že jízda dopředu s nabíráním je celkem fuška ztížena ještě tím že musíš stahovat panelovku (nemluvě o tom že je to doslova o hubu a o mašinu když náhodou jeden panel vyčnívá v jednom místě malinko víc než by měl.).Zajímala by mne ta plovoucí poloha jak je označeno to tlačítko kterým se to zapíná?
Jinak co se týče nabíraní materiálu a nakládaní (viz topic http://bagry.cz/cze/clanky/navody...ktivitu_provozni_naklady_a_zivotnost ) a zdvihu výložníku za postupného přivírání lopaty .Taky by mne zajímalo co je správnější dělat tyto dva pohyby současně nebo jednotlivé fáze dělat po částech samostatně na střídačku. Ne vždycky se mi totiž podaří úplně stoprocentně nabrat úplně plnou lopatu. Jinak Míšo dík za tvé cenné rady. P.S. je to celkem dost smutné ale do jisté míry jsem bohužel samouk.

Volvo BM 4400 ,Cat 908 H,Komatsu WA 470


Přidat příspěvek k tématu