Téma: Divné chování bagru - pomoc začátečníka

Autor

Zpráva

Luboš Bartyzal

Členem od: 23.08.2011
Příspěvků: 1

23. srpen 2011 07:27:49

Zdravím, mám prosbu o pomoc happy
Koupil jsem starý pásový bagr Liebherr R921 a po pár hodninách hraní se mi to začalo divně chovat. Rozsvítila se mi černvená kontrolka z nemčiny přeloženo něco jako PŘETÍŽENÍ.
Bagr má dvě páčky co by snad měli fungovat jako bzrdy - jednu na otáčení a jednu na pojzed. Obě jsou sklopené, pak se dají posatvit a pak překlopit na druhou stranu. Ve fázi překlopení zasyčí vzdych happy Moc nevím, jestli mám páčky když chci dělat nějaký pohyb uplně překlopit nebo jen postavit svisle. Každopádně když se mi rozsvítila kontrolka přetížení, tak šlo s bagrem se otáčet i když tam byla dána páčka do pohlohy brzda a co hůře on se otáčel sám a veškerá hydraulika byla naprosto líná a vždy trvalo děsně dlouho než to začalo něco dělat. Takže semi to samovolně otáčelo a já nebyl schopen to zastavit ani otočit na druhou stranu sad((((((((( Ještě když jsem např. vysypával lžíci tak když jsem ji sklápěl dolu, tak v jedné fázi sama tak samovolně popadla, pak zůstala vyset svisle dolu a já musel několik vteřin čekat, než se začala opět ohybat,přesto, že jsem stále držel páku pro obyb stlačenou. No jsem z toho jelen, moc děkuji za radu.
PS:
ještě využiji tohoho fora, poradíte mi někdo, jak vyměnit těsnění u hydraulických hadic? stačí vypnout bagr a odpojit hadici s tím, že nějaký litr vyteče? Nebo je v tom ještě nějkaá jiná finta? Když natáhnu rameno s nákladem, tak z toho tak poměrně teče olej. Dík moc L.


patlama paprťála

Členem od: 10.07.2007
Příspěvků: 12

23. srpen 2011 18:33:03

Čus,
dej mi mejla na adresu : patlamapaprtala.seznam.cz

Něco vymyslíme.


Přidat příspěvek k tématu