Téma: Traktorbagr CAT
Autor
Zpráva
11. březen 2010 08:45:27
Jo bagr je dovežený z Islandu, mám přední rychloupínák ale na vidle a zadní rychloupínák čekám protože je nekde při cestě stratili. Taky jsem přemýšlel, že bych si nechal navařit ještě jedny na lžíci, abych je měl stále u sebe a nemusl je pořád tahat samostatně, ale koupím 2 velký kurty jako to mají kluci když sundavají polety rukou a když náhodou bude nekde potřeba tak je podvážu. Taky je výhoda že nepřekáží když zasypáváž někde u stěny. Zatím moc fotek s Ečkem nemam ale s Déčkem jich je hodně tak mi písni na zdych@tiscali.cz a já ti je můžu poslat.
11. březen 2010 17:48:26
vlastní skušenost E má větší spotřebu jak D
11. březen 2010 18:05:48
Michal : ahaa tak to joo no ja je ctěl na lžici no. Jinak ja mam jiny rychloupínák nemám ho teda nasazený na bagru páč to pasovalo na lžici přimo tak ho zhodily a uvidíme jestly ho tam dam nebo ne. Pry to dost trpí a že neni takova sila jak když je bez rychloupínáku.
Jinak s tou spotřebou se mě to celkem zda taky. Dnes jsem s nim poprve vijel a natankoval jsem plnou a za den čtvrt nádrže.
13. březen 2010 19:03:22
Ahojky kucííííííí : chci se zeptat nemáte náhodou někdo nebo neznate někoho kdo má v E vysílajdu. Já mam v plánu si jí tam dávat ale zatím nevim kam a jak ji upevnit nerad bych někam vrtal svařel atd. Napadá mě pod panel na rádio a druhá možnost místo toho zrcátka v pravo. Prosim poradte.
13. březen 2010 22:57:03
ja ji mam v D a kolega v C, ale ecko ti moc neporadim, ale nejlepsi je nekde aby jsi tam mohl ze psa i z kocky
14. březen 2010 11:54:04
Borci k te spotrebe na Ecku se pohybuje v prumeru kolem 6-8 litru na Mh podle me je to dan za nejsilnejsi motor co do toho rvou 72 kw (CAT 3054T) a v neposledni rade - vaha.Pri praci s podkopem je nutny mit otacky v rozmezi 1300-1500 ot/min pod je to liny a zase naopak to zere jak naka 312 kolak a servisak mi tenkrat rikal u nake garancky kdyz na to prisla rec ze se u tech novych rad (E) pracovni otacky pro praci s podkopem je v rozmezi 1600-1800 ot/min zkousel sem tak kopat ruka sla slusne rychle sila byla taky ale hluk ale to neni nic proti spotrebe ja to to nezivim tak je mi to jedno ,ale zase na druhe strane jak sem tady psal v predeslych odkazech koren co u neho delame tak ma 432 Ecko a 3 CX DIGMASTER a ten ma motor JCB o vykonu 74 kw silu to ma o proti perkinsu co si budem vykladat ale s tou spotrebou je to tak na stejne urovni jak na Ecku a ma na tom dvojity zubovy cerpadlo umistneny na prirube prevodovky a bez TORQUE-LOCKu tak ze ........
14. březen 2010 17:04:35
.....pánové, tvrdit obecně, že vyšší otáčky motoru automaticky znamenají vyšší spotřebu, je laciné. Každý motor má svou danou otáčkovou charakteristiku vztaženou na výkon, točivý moment a spotřebu udávanou nikoliv v litrech, ale gramech na 1kw za hodinu (gkWh). Musíte znát tuto charakteristiku, abyste mohli zodpovědně říct, jaké jsou nejlepší otáčky pro daný motor. Obecně je nejlepší dělat v otáčkách, které jsou za vrcholem točivého momentu ve směru vyšších otáček. Pokud jste v těchto otáčkách, tak potom při zatížení motoru Vám sice klesnou otáčky, ale současně vám vzroste točivý moment, takže ten pokles otáček je ve finále daleko menší, než když budete kopat před vrcholem točivého momentu, kdy vám při zatížení výrazně klesnou otáčky a tím samozřejmě i výtlak čerpadla(rychlost funkce).U některých motorů jsou ty nejlepší otáčky 1200ot/1min, u některých pak 1500 ot/1min apři tom budou mít oba stejnou spotřebu. A ještě jednu věc - při vyšších otáčkách motoru jsou větší tzv. setrvačné síly jednotlivých rotujících částí motoru, které výrazně napomáhají běhu motoru, takže není nutno do motoru vstřikovat takové množství paliva. A ještě jdnu věc k hydr. čerpadlům - vzhledem k reálnému výtlaku čerpadel v danou chvíli není tak velký rozdíl mezi čerpadelm zubovým a pístovým. POkud srovnám New Hollanda 115B a CAT 432D, tak oba mají při 2400ot/1min výtlak cca 160lt/1min. A při tom jeden má písťáka a jeden zubačku. A co to znamená? Jen to, že za 1 otáčku čerpadla oba stroje dají stejný objemový výtlak. Čili jinými slovy, výše otáček motoru není dána tím, jestli někdo má zubačku a někdo písťák pro to, aby mu to dobře kopalo. Čili spojení "zubačka=vyšší otáčky", písťák=nižší otáčky" je zcela mimo mísu.
14. březen 2010 21:40:37
ja jsem u Cecka kopal na 1600ot a spotreba kolem 4 litru, na Decku kopu mezi 1300 a 1500, spotreba 3litry na hodku, motor je o neco vetsi na objemu, ale spotreba nizsi. Jinak kdyz si pridam tak zvysim jen rychlost kopani a silu, ale nepatrne, kdyz chci jo silu tak si dam 1800, ale to zvysim jen dynamiku pistnic, ale pojistny ventily posteji pri 1500. Zemina se da kopat na 1
1300 v rozumnym pomeru vykon a spotreba, pri vyssich otackach si zas tolik nepomuzeme ve vykonu prace, ale spotreba jde vejs.Jinak kladivo mam tak na 1600 ot + - 100
17. březen 2010 20:11:48
Já si taky myslim že na E je ta spotreba o neco višší ale dám na vas budu kopak na otačky něco mezi 1300- 1500
17. březen 2010 21:05:16
ahojte
přestal mne jit otackoměr na CAT 424 D nevite čím to može byt
18. březen 2010 16:45:16
Tak to netušim skoušel si třeba klepnout do přistrojovky nebo vubec nejde ?
18. březen 2010 20:11:01
mrkni na konektory pripadne kabelaz, mrkni i do pojistek
18. březen 2010 20:11:22
zmneř si alternator mne toudalo na case 580 a druhej den sem vytlouk . baterku mašina stala.
19. březen 2010 16:37:23
Kamil: hezka fotečka to je tvuj stroj ? nebo si ho někde vyfotil.
19. březen 2010 17:42:27
Do toho by Kamil nesed co?
19. březen 2010 20:52:49
Bohuš má pravdu ! Já bych do toho nesedl , bagr se musí otáčet ! Je to soukromník co se mnou dělá v Rokycanech !
19. březen 2010 20:58:54
Ahaaa tak to jo no každy má rad něco ja bych zase nechtěl nic jinyho možna kolák otočnej to bych ještě možná zkous, ale pásovej mě nesed.
19. březen 2010 23:02:41
ja bych kolaka klidne zkusil, kdyz uz clovek dela papiry na to kolove rypadlo : D jinak pasakem bych nemohl jezdit, aby mel vedle me snek za sebou ziznivou caru to fakt ne : D
20. březen 2010 09:41:01
No právěěě to je ono když sem měl po stavbě někam přejet tak to bylo děsny navic sem z toho byl vymlácenej jak pes. O proti traktorbagru jsem tam byl hned a kor když sem s tim měl parkovat kde si ve vesnici v kolchozu. No to je katastrofa.
22. březen 2010 19:54:35
Jsem nikdy nepochopil,že se ty blaťáky nedávají na všechny traktory z výroby.
Se teď Honzo dívám že máš na střeše jen jedny pracovní světla,ty máš déčko ne? Máš nějakou odlehčenější verzi nebo jak je to? Sou to jen malichernosti ale pro zajímavost...
22. březen 2010 19:56:46
Noo to je těžky no ja si myslím ty co sou z venku tak je tam nemívají. Je to škoda no je to jedna z věcí co by tam neměla chybět když je blato nebo mokro je to celkem na nic.
22. březen 2010 20:03:46
Taky jsem dodělával blatníky, nevím proč to neni standard. Mam i v techničáku napsaný že stroj neni vybaven blatníky. No teď už je...
22. březen 2010 20:04:05
Já viděl traktory bez blatniků i v zeppelinu v brně tak nevím,že by se už taky poznali kouzlo dovozu ojetejch bagrů z anglie nebo irska?
22. březen 2010 21:00:23
Ja mam jen jednu sadu lamp, i v zadu,tam jsem to dodelal na 4 a predek udelam taky, jen najit cas a sundat tu budku, standart jsou 2 lampy. Doplnkova vybava je 4 vpred a v zad, blatniky je taky doplnek, nechapu proc neni blatnik standart. To nejak anglani nedotahli do konce. Ty svetla bych jeste pochopil. Nemam odlehcenou verzi. Mam 500kg zavazi pod cumakem, jediny co mam unikatni je, ze mam mestky model, je o skoro o 20cm uzsi. Si reknete zbytecnost, ale uz kolikrat jsem mohl delat tam, kde ostatni ne
Nekde najdu prospekt, kde si vybirate vybavu. Me nejde, ze lita blato okolo me, ale vadej mi kameny, co litaji s blatem na okno, nerad bych kupoval novy tonovany okna
22. březen 2010 21:45:43
Tý bláho,to jsem netušil že existuje něco jako městský model, v čem se to dá zúžit,že by patky byly víc zastrčeny nebo v čem je rozdíl?
23. březen 2010 20:59:08
Jo tak teď už to tam vidim,fakt jsem dosud o tom neměl potuchy. Bral bych street verzi tak že má hladkou přední lžicu,nějaky hladší gumy,hydraulickej posuv podkopu atd.
23. březen 2010 21:27:55
ja mam nastavec na zuby, ze se snim da nabirat a hrnout snih apod i ze zamkovky
jinak posuv by se siknul, ale decka ho nemeli a ecka dvoji ram uz nemaji,
24. březen 2010 18:35:59
Zdravím
chtěl sem se zeptat nemáte někdo stejný problém jako já koupil sem si Dčko v papírech je napsáno že má naftovou nádrž 160l ale já když sem tankoval tak měla jen 88 a náke drobné a catu ani podlejejich výpočtu co počítali a podle jejich spisu co maj by to mělo být 160l ale neí to tak a ani mi na to nedokázali odpovědět
24. březen 2010 18:40:10
ještě jedna otázka kolik vám tak žerou Dčka Děkuju
24. březen 2010 20:38:35
na CATu 432 Dll mám spotřebu zhruba 4 litry v podkopu a 6-10litrů na přejezdy a nakládání předkem,oboje myslím na motohodinu. Jinak nádrž mám cca 130 litrů.Milan...
24. březen 2010 21:21:42
Taky mam nádrž okolo 130l a spotřeba jak kolega, nikdy jsem nedokázal spočítat zvlášť podkop nebo přejezdy a nakdádku předkem, prostě průměr mam okolo 6 - 7 a to jsem to zkoušel několikrát.
25. březen 2010 17:30:37
tak tak, presne tak vychazi spotreba. No protoze ty mas zmensenej kastlik. Nektery modely to tak maji, resp ty blbci to tak objednaji, jinak standart snad je velkej kastlik + nadrz na 130l paliva u decka.
25. březen 2010 18:15:42
Ahojky Tatíkovi kupoval byvalí šef Dčko nevim co to bylo za vyrobenou serii ale taky měl jak vy říkáte kastlik malej. Ale nebyl ani kastlik jak jen na baterku nedala se tam dát ani basa s nářadim a neotvira se to ani myslim jak klasicky kaslik co je a ta nadrž měl myslim na 130 l Jinak ja mam E a tam mám nadrž na 140l.