Téma: Rozvaděč 3CX

Autor

Zpráva

krejčí ladislav

krejčí ladislav

Členem od: 28.09.2007
Příspěvků: 43

14. duben 2019 18:41:59

Zdravím, nepodělil by se někdo o zkušenost s opravou přidírajcích se šoupátek?
Na 3CX z roku 2007 začal téct rozvaděč přední nakládací lopaty, za historii cca 7000 mth už to udělalo tuším potřetí. Jde o ovládání PC, tedy podkop joystik, předek páka plus klapačka tlačítkem, rozvaděč Rexroth.
Tekl opět mezi jednotlivými sekcemi, které jsou svorníky staženy k sobě, 3 sekce plus blok pojistného ventilu. Nikdy, kromě super montáže i demontáže, nenastal problém, po výměně o-kroužků bylo po průsaku a rozvaděč fungoval jak před opravou.
Tentokrát ale po zahřátí oleje začala všechna šoupátka drhnout, po zchladnutí se vrátí vše do normálu. Před opravou byl celý blok plus okolí důkladně omyt, ofoukán vzduchem a hned po odpojení hadice bylo šroubení zacpáno papírovou ucpávkou. Nemůžu samozřejmě s jistotou tvrdit, že se dovnitř nic nedostalo, ale vzhledem k tomu, že tyhle věci dělám průběžné na všech strojích a důsledně dbám na čistotu, nechce se mi věřit, že by to způsobil nějaký šmír hlavně vzhledem k tomu, že při rozborce teče olej hlavně z rozvaděče směrem ven a při opěrovné montáži je blok rozvaděče čistý z mytí z dílny.
Napadlo mě, jestli by to nemohlo udělat pootočení každého šoupátka ze své, za roky vychozené polohy, na novou pozici při montáži a demontáži a pokud provozem nastala mírná ovalita, šoupátko se přidírá o blok rozvaděče?
Vyoperoval jsem šoupátko klapačky a vše naprosto čisté, jen na jednom konci je poznat ploška, která se přidírá o blok.


Tomáš Bagr

Členem od: 23.06.2015
Příspěvků: 44

16. duben 2019 21:10:29

tyhle věci by se měly stahovat na určitý moment, jestli to nemáš moc staženy, stáhneš moc, tak kolikrát nejde ani hýbat šoupátkama, stáhneš málo a teče to, je potřeba tak akorád, a to je ten moment, ale nevím ho.


krejčí ladislav

krejčí ladislav
Členem od: 28.09.2007
Příspěvků: 43

19. duben 2019 20:44:06

dotahuju to opravdu s citem, ale nedalo mi to, svorníky jsem povolil, dotažený to bylo opravdu nacitovku, teď se trochu bojím, že to začně prosakovat, ale uvidíme až se to zahřeje


Přidat příspěvek k tématu