Téma: Kramer 515 allrad

Autor

Zpráva

Jaromír Fof

Členem od: 17.07.2017
Příspěvků: 15

28. říjen 2017 22:20:11

Zdravim, hledam nekoho, kdo zna trochu tento traktorbagr nebo podobny.. pri nabirani predni lzice, kdyz uz to nejde dale, se mi zacnou protacet kola samozrejme, ale pouze predni naprava, i kdyz by to mel mit nahon na obe napravy.. vim, ze se to asi nekde prepina, jen netusim kde.., kdyby mi mohl nekdo poradit?
Mozna se ptam na zakladni veci, ale jsem zacatecnik a rekneme, ze strojům zatim moc nerozumim..

Potom taky, jestli nekdo nema nejakou radu, jak se naucit s predni nakladaci lzici? Jednak navidim, jak ji mam naklopenou, ale to asi casem.., pak ale kdyz najizdim do hromady a postupne ji zvedam, mam v ni nakonec tak petinu max..
Díky za rady..


Jan Čada

Členem od: 03.01.2008
Příspěvků: 776

30. říjen 2017 07:16:37

Když se ti začnou protáčet přední kola ,je to známka toho ,že přední náprava je zapnutá .Máš problém že nejde zadní náprava ?Jinak aby si nabral ,musíš ubrat plyn přizvednout lopatu a znovu zpřidat do materialu.Tím zatížíš lopatu ,ta zatíží přední kola a ty se nebudou protáčet.Stroj popojede do zeminy.2x a lžíce je plná. To se naučíš.Víc spolupracuj ,když se něco ptáš.Možná na ten výkop máš i širší lžíci než 30ku,protože někdy je umění i nabrat do lžíce, aby si jí vysypal. Možná netušíš až se otočíš a budeš dokončovat ten výkop co tě čeká.


Jaromír Fof

Členem od: 17.07.2017
Příspěvků: 15

04. listopad 2017 09:41:53

Zdravím,

nakonec se nám povedlo najít páčku, která to evidentně přepíná.., v jedné poloze "hrabou" všechny 4 kola.. Minulý víkend jsme to museli odpískat, protože se bagr moc bořil do rozmáčené země..tak si říkáme, že možná bude lepší počkat, až zem trochu zmrzne..,

Ještě k tomu, co píšeš.. ubrat plyn? Měl jsem představu, že sklopím lžíci skoro na zem, "natočím" jí tak aby se jakoby sama zahrabávala do materiálu(svírá ostrý úhel se zemí) a co nejrychleji se rozjedu do hromady. Jinak s tím přizvednutím a popojetím to chápu..je to logické, ale nenapadlo mě to.

Ještě další dotaz - vedle řadící páky mám nějakou "2 polohovou" páčku (evidentně je to nějaký uzávěr), jde přes ní hydraulika a zjistil jsem, že když vysunu přední lžící vysoko a "otočím" tou páčkou, začne upouštět tlak a lžíce klesá - víte prosím někdo, k čemu se to používá? resp. v jaké poloze jí mít při nabírání do přední lžíce?

Jinak vyhrabat to tou třicítkou celkem i šlo.. s tím jsem byl i sám spokojenej na to, že jsem za tím seděl poprvé..

Předem děkuji za odpovědi.

Bagrování zdar!


Přidat příspěvek k tématu