Použité stroje 0 %
reklama
Jeden všeuměl už ne!
reklama

Téma: jcb 3cx

Autor

Zpráva


Roman Prchal

Roman Prchal
Členem od: 27.01.2008
Příspěvků: 842

26. leden 2016 20:09:10


Rekeker Rekeker

Členem od: 08.02.2016
Příspěvků: 1

08. únor 2016 18:38:02

Ahoj, měl by někdo uživatelskou příručku - manuál na JCB 3CX 4x4 r.v. cca 1988 -hranatá kabina? Může být v češtině, slovenštině nebo angličtině. Přišel jsem k práci s tímhle strojem jako slepý k houslím a potřeboval bych alespoň nějaký mazací plán, intervaly údržby apod. K mašině není nic kromě klíčku. Taky by se hodil popis prvků řízení a obsluhy, ale to jde na naštěstí lehce vykoumat. Díky předem


J. Vanča

J. Vanča
Členem od: 23.05.2009
Příspěvků: 124

08. únor 2016 19:30:49

JCB 3cx z netu k 70. výročí


Tomáš Bagr

Členem od: 23.06.2015
Příspěvků: 41

05. březen 2016 19:11:33

tak byl špatnej startér, koupil jsem s reduktorem a jsem zpokojenej, točí pěkně
neví někdo kolik má být tlak oleje v převodovce v jcb 3cx rv 2003, 4 stupňová převodovka, s řadící pákou. před půl rokem sem měnil čidlo a včera se mi zase rozsvítilo, tak bych si to proměřil, než poletím koupit novy.


jaro sando

jaro sando
Členem od: 03.05.2016
Příspěvků: 1

03. květen 2016 23:28:37

zdravím Vás
poprosím o radu zvažujem náhradu za pracanta na foto
pozeral som 3cx super cca 2008 + (všetky kolá rovnaké)
má tento stroj , okrem absencie joystikov, dáku podstatnú vadu prečo ho nekupovať? prípadne na čo si dať špeciálne pozor
alebo ísť do klasickej 3cx
vďaka za rady


Juro Geno

Juro Geno
Členem od: 03.01.2010
Příspěvků: 68

05. září 2016 16:36:02

chlapy chcem sa spytat, nemate niekto skusenost s domontovanim vzduchovej sedacky do JCB 3CX, pripadne nejaku overenu znacku sedacky, chceme to menit za nase mechanicky pruzene.
dakujem


Miroslav .

Miroslav .
Členem od: 27.01.2012
Příspěvků: 27

27. únor 2017 08:57:53

Zdravím padá mi hydraulika na jcb 3cx pákový rozvaděč vyklápění lopaty včera jsem zaslepil pístnice a v manžetách to není lopata držela.Řešili jste někdo opravu? Ještě bych mel dotaz na Tomáše Bagr jak dopadlo čidlo na převodovce jak jsi psal že začalo svítit bylo špatné čidlo?


kamil sadlek

kamil sadlek
Členem od: 23.08.2009
Příspěvků: 30

27. únor 2017 20:40:17

miroslav . gumky ze spod rozvaděče. origo jsou tam nějaké x kroužky ale i na normálních o kroužkách to bude šlapat nějaký čas. měl jsem to cca 2 roky a pak šel kluk do světa tak nevím... hlavně to koupíš 15,00 a v17,00 máš hotovo a za dvacku když to přezenu


Miroslav .

Miroslav .
Členem od: 27.01.2012
Příspěvků: 27

27. únor 2017 21:10:27

To jsem rád zítra nato zkusím mrknout už jsem měl vyhlidly hydraulicke zamky že dám na pístnice nechtělo se mi vytahovat rozvaděč ale jestli to půjde ze spod tak to zkusím.


Miroslav .

Miroslav .
Členem od: 27.01.2012
Příspěvků: 27

27. únor 2017 21:23:39

Našel jsem nějaké obrázky v chytré knížce já mám ten rozvaděč C tři sekce, vespod mi trží ten konektor to bych měl taky otázku k čemu je ( mám nezapojen). to šoupátko jde teda spodem nahoře nemusím nic povolovat?


Miroslav .

Miroslav .
Členem od: 27.01.2012
Příspěvků: 27

27. únor 2017 21:24:28

2


Miroslav .

Miroslav .
Členem od: 27.01.2012
Příspěvků: 27

28. únor 2017 18:51:52

kamil sadlek které gumyčky jsi měl na mysli? Kdyžtak přidám ještě schemata rozvaděče. Dneska jsem vytahl šoupě ovládání lopaty a je to zrovna to stím konektorem co mám zakroužkované a tam byli jen dva o kroužky nahoře a dole ale ty těsní ať neteče olej ven.


Miroslav Stuchlík

Členem od: 06.01.2008
Příspěvků: 366

28. únor 2017 21:16:12

Jsou to gumičky ventilu na pozici 21, první obrázek.
Konektor je k automatickému vracení lopaty do vodorovné polohy. Není to na všech bagrech.


Miroslav .

Miroslav .
Členem od: 27.01.2012
Příspěvků: 27

28. únor 2017 21:52:06

Aha tak zítra zkusím. To mně docela překvapuje že rozvaděč má tuto funkci ale máte pravdu šel jsem to zkusit a je vtom víčku elektromagnet po připojení na baterku fungoval. Jinak ktomu na bagru nic není buď to někdo očesal nebo je rozvaděč z jiné mašiny?


Miroslav .

Miroslav .
Členem od: 27.01.2012
Příspěvků: 27

01. březen 2017 11:53:44

Vyměnil jsem gumičky ale stále klesá. Ten ventil na pozici 21 je tedy to co drží vyklápění lopaty ve stejné pozici? Ještě mě napadá nerozdělal jsem ten střed ventilu tam je pojišťovací ventil? Nemůže propouštět tam tudy?


Miroslav Stuchlík

Členem od: 06.01.2008
Příspěvků: 366

02. březen 2017 21:35:52

V těch středových zátkách je jen zpětný ventil, který zabraňuje tomu, aby se nehádaly jednotlivé funkce mezi sebou a na padání pístnic nemá vliv.
Ventily, které jste přetěsnil jsou tam dva, jeden shora, druhý zespodu.
Elektromagnet je na některých rozvaděčích namontovaný, ikdyž není na bagru funkce zprovozněna. Je potřeba mít na pravé pístnici lopaty tyčku se snímačem + elektroinstalaci kolem.


Miroslav .

Miroslav .
Členem od: 27.01.2012
Příspěvků: 27

03. březen 2017 09:47:00

Moc děkuji za rady tak byl to ten horni ventil gumicky byly obe roztrzene proto to tak propoustelo. Ted uz je to ok. Kdybych hned vedel kde sahnouut tak 15min prace gumky 5kč happy


Tomáš Bagr

Členem od: 23.06.2015
Příspěvků: 41

08. březen 2017 20:17:04

Miroslav......jo čidlo kaput, dal sem novy a ok.


Matěj Černý

Členem od: 25.03.2017
Příspěvků: 1

25. březen 2017 23:14:48

Zdravím pánové.

Jelikož je zde hodně zkušených uživatelů 3CX, chci vás požádat o doporučení: na domácí práce budu kupovat novější stroj (2015 - 2017, podle nabídky), pravděpodobně v Německu. Všiml jsem si, že drtivá většina z aktuální nabídky je vybavena pákovým ovládáním podkopu Manual. Osobně bych dal - jako začátečník - přednost joystickům. Tu nabídku lze vyložit dvěma způsoby - buď je o joystickové verze takový zájem, že jsou ihned pryč a pákové se holt prodávají déle, a nebo o joystickové není zájem a tak jich je na trhu minimum a tudíž i minimum v bazarech. Kde je pravda? Je ještě něco z dostupných konfigurací, čemu se vyplatí věnovat pozornost před koupí? Nemyslím lžíce a příslušenství - to si dokoupím beztak extra, ale myslím zejména konfiguraci vlastního stroje. Neobávám se tolik stavu, stroje na které mířím, mají odpracováno minimum hodin. Spíše mi jde o to, abych neopomněl cokoliv v konfiguraci, co by snížilo možnosti stroje za chodu či v budoucnu. Ocením jakékoliv doporučení!
(provoz bude občasný, nárazový v zemědělské usedlosti - zemní a zemědělské práce)

Díky moc.


Rostislav Houda

Členem od: 10.04.2017
Příspěvků: 9

10. duben 2017 23:22:09

Zdar pánové, není někdo z okolí Liberce...? Mám zálusk na jedno 3cx, který prodává jeden překupník v Jablonci. Jelikož jsem "kejsák", tak těm JCB moc nerozumím. Potřeboval bych někoho na konzultaci a zběžnou kontrolu toho stroje, jestli všechno maká tak jak má, zkrátka někoho kdo ty stroje zná. Jedná se o rok 2007. Nechci to zadarmo, určitě se domluvíme happy. Kdo by měl zájem, tak zde můj tel: 608904000. Díky.


Tomáš Bagr

Členem od: 23.06.2015
Příspěvků: 41

11. duben 2017 21:47:23

rostislav od překupníka mazašinu nekupuj, zaprve ho v tym podporuješ a za druhy, on ani neví co ta mašina dělá po 3 hodinách práce. takže ti to vychválí a ty to tam za studena možná trošku odskoušíš ale až se pořádne zahřeje tak teprve uvidíš co a jak. a pokud myslím tu mašinu co ty, tak ta není nic moc, ani tam nefunguje čitač motohodin (rači) takže vubec, to je lepší mu to tam nechat, vykoupil to z firmy v upatku buchvi kdo tam stim co dělal. sežeň mašinu od nějakyho soukromnika co na ni sedi a tak se k ni aji chová.


Rostislav Houda

Členem od: 10.04.2017
Příspěvků: 9

11. duben 2017 22:10:41

jo.., je to ta mašina.. V kabině je je kromě humusu ještě i kus uschlyho chleba, svačiny zabaleny v ubrousku. Vypada to, jako když z toho stroje posledního strojníka nekdo vyhnal, ani to nestačil dojist. Jinak na mašině je blato, na kterém už roste mech. Působí trochu strašidelně... happy


ivsony Y

ivsony Y
Členem od: 09.02.2010
Příspěvků: 361

11. duben 2017 23:09:14

Ahoj,tak jako stáva se že čitač motohodin blbne,ale že by vůbec nešel.nemusí to být schválně. Chce to důkladnou prohlídku.


Rostislav Houda

Členem od: 10.04.2017
Příspěvků: 9

12. duben 2017 08:36:21

A na co bych se měl hlavně zaměřit při té "důkladné prohlídce"? Odhaduji že má natočeno cca 7-8 tis motohodin.

Jinak včera jsem se byl podívat na jedno 3cx u Berouna. Majitel psal v inzerátu (kromě toho že ho vychválil až do nebe): "stroj bez vůlí, bez dalších investic..." Cena v inzerátu 700tis. Už do telefonu mi řekl, že je to chyba, a že cena má být 800tis. Ok, jedu se podívat. Stroj měl vůle ůplně všude, na podkopu, na předním výložníku snad všecny čepy (a že jich tam je), i na přední nápravě (svislé čepy i všechy kuláky KO). Všechny 4 pneu na vyhození... Mým odhadem nutná investice cca 100tis, aby se s tim dalo začít rozumě dělat. Tohle mi fakt hlava nebere, ujel jsem 360 km uplně k ničemu. Ale měl krásně uklizeno a čisto v kabině, to zas jo...


Rostislav Houda

Členem od: 10.04.2017
Příspěvků: 9

17. květen 2017 23:14:15

Ještě mám dotaz. Mohu na stroji JCB 3cx, r.v. 2007 použít tuto kombinaci nových pneumatik s valivým obvodem:
přední 313 cm (Michelin)
zadní 449 cm (Seha)
Je to v toleranci? Nebudou se převody po zapnutí předního náhonu zvýšeně namáhat? Dík...


Romeo Hladík

TATRA 4EVER
Členem od: 13.04.2010
Příspěvků: 3

24. květen 2017 22:47:39

Ahoj, tak jaké JCB jsi koupil a jak maká? Měníš už pneu?

Hladík


Jan Slavík

Jan Slavík
Členem od: 11.03.2014
Příspěvků: 26

09. červenec 2017 17:10:19

Chlapi nemáte někdo na prodej dílenskou příručku JCB 3cx r.v. 1994. díky


Mato Trik

Mato Trik
Členem od: 28.11.2007
Příspěvků: 39

13. červenec 2017 12:01:29

Potrebujem poradit klesa mi teleskop piest je ok lebo ked odpojim rychlospojky tak dobre
Neviem ci to nahodou nebude v zapojeni vyvodu na kladivo alebo rozvadzac ?
Neviete mi poradit ?


Rostislav Houda

Členem od: 10.04.2017
Příspěvků: 9

09. srpen 2017 22:43:59

zdar pánové, víte někdo jak zapojit tento rozvaděč...?


Rostislav Houda

Členem od: 10.04.2017
Příspěvků: 9

09. srpen 2017 22:44:53

měl bych ho dát místo tohohle...
jde mi o to, které hadice z toho starého stříbrného rozvaděče napojit na které výstupy toho nového černého rozvaděče...


Miroslav Stuchlík

Členem od: 06.01.2008
Příspěvků: 366

10. srpen 2017 07:00:29

X - přívod od čerpadla, resp od prioritního ventilu řízení
Y - do sběrného potrubí zpátky do nádrže
A - pokračuje do předního rozvaděče
Tenké hadičky propojit šroubením, nové provedení není připojeno a hadičky jdou mimo něj
konektor od elektriky pasuje
Měla by k tomu být i redukční deska k montáži na rám, ale ta se dá vyrobit


Rostislav Houda

Členem od: 10.04.2017
Příspěvků: 9

10. srpen 2017 08:29:29

Super, díky! happy Redukční desku mám. Ještě dotaz, vzhledem k tomu, kolik ty krámy stály, ta stará bílá kostka je na vyhození...? Opravdu se nedá opravit, zrepasovat...?


Miroslav Stuchlík

Členem od: 06.01.2008
Příspěvků: 366

10. srpen 2017 10:28:42

Nedá, tam je prostě konstrukční vada. I když ji člověk rozdělá, vyčistí, nenajde žádnou závadu, po namontování na bagr to stejně po pár hodinách začne zase blbnout. A kdo si koupí věc, o které je všeobecně známo, že je problémová a že byla opravena kdoví kým...
Dá se použít ta cívka, ta je na bagru ještě na pár místech, jenže zrovna tyto cívky vydrží celý život.


Rostislav Houda

Členem od: 10.04.2017
Příspěvků: 9

10. srpen 2017 21:04:59

Jinak ty výstupy "X" tam jsou dva. Úhlopříčně proti sobě. Chápu správně, že je jedno, který z nich použiju...?


Miroslav Stuchlík

Členem od: 06.01.2008
Příspěvků: 366

10. srpen 2017 22:36:52

Ano, uvnitř je to propojené, takže jeden (který je vhodnější pro směřování původních hadic) se použije a druhý se zaslepí.


Emocuc Cuc

Emocuc Cuc
Členem od: 27.07.2013
Příspěvků: 262

08. září 2017 19:38:03

Dneska dorazil na stavbu traktor a z dálky si řikám wow jak nové ale pohled trochu blíž je mírně řečeno zavádějící ubec když je to rv. 2010 a na počítadle je 3k mth.


Emocuc Cuc

Emocuc Cuc
Členem od: 27.07.2013
Příspěvků: 262

08. září 2017 19:38:33

známe?


Emocuc Cuc

Emocuc Cuc
Členem od: 27.07.2013
Příspěvků: 262

08. září 2017 19:38:34

známe?


Emocuc Cuc

Emocuc Cuc
Členem od: 27.07.2013
Příspěvků: 262

08. září 2017 19:39:20

štetkatuning GO


milan Kovář

milan Kovář
Členem od: 06.09.2008
Příspěvků: 150

12. září 2017 20:14:10

Zdravím všechny. řešili jste někdy problém s počítadlem motohodin? to naše přestalo ukazovat jen otáčkoměr funguje. Autoelektrikář to měřil a signál od motoru tam jde. Při výměně počitadla půjdou mth od nuly a dá se to nějak přepsat na stávající mth? Děkuji za odpovědi.


Nové příspěvky k tématu mohou být vkládány pouze na konec příspěvků: přejít pro vložení

Rozdíly mezi nivelacemi
reklama