Téma: Hydraulický olej teče do reduktoru - minibagr Wacker Neuson 1703

Autor

Zpráva

Milan Petr

Členem od: 07.06.2017
Příspěvků: 8

11. červen 2017 01:01:03

Po sundání pásu jsem si všiml, že jeden z pojezdových hydromotorů má divný zvuk (jako vysypané ložisko). Vypustil jsem olej a sundal víčko. Oleje bylo moc. Převody i hnací hřídel se zdají být v pořádku. Ale všiml jsem si, že ten divný zvuk vychází z protikusu z hnací hřídele (v hydromotoru) a zároveň odtud teče hydraulický olej do reduktoru - proto tam bylo moc oleje. Je tam asi nějaký těsnící kroužek mezi reduktorem (viz. šipka) a hydromotorem, který bude špatný a asi ložisko, protože se mi nezdá, že by za ten zvuk mohl jenom těsnící kroužek. V příloze jsou fotky, dál se mi v rozebírání nepodařilo dostat. Prosím ví k tomu někdo něco, co by se s tím dalo dělat, nebo komu to dát. Zatím vše funguje normálně a když mám nasazený pás, tak to podle zvuku ani nepoznám, ale hádám, že je asi otázkou času, kdy se to podělá úplně.

Majlo


Michal Hanousek

Členem od: 27.08.2011
Příspěvků: 3

12. červenec 2017 13:55:31

Dobrý den,
pod naklápěcí deskou od hydraulické části směrem k hydromotoru bývá tlakové gufero.
Je potřeba rozebrat hydraulickou část a přetěsnit. Pokud je rotační skupina trochu vydřená, při zatížení hydromotoru dochází k větší lekáži a gufero ten tlak nevydrží ( pokud již není stářím opotřebován)..
Michal Hanousek


Milan Petr

Členem od: 07.06.2017
Příspěvků: 8

13. červenec 2017 12:17:45

Díky Michale za info. Celá ta hnací hřídel, která je v hydraulické části a je vidět z pohledu rozebraného reduktoru na fotce ještě při běhu trochu hází. Mám nové to gufero, ale hádám, že i když bych to rozebral z druhé strany a vyměnil ho, tak odejde okamžitě znovu. Jak je to s díly na ten hydromotor, dají se sehnat? (myslím ty ložiska a eventuelně celou pístní skupinu). Motor je KYB MAG-12V-120E. Případně je někdo v ČŘ, kdo to umí kvalitně opravit? Kdybych to chtěl rozdělat sám, je tam něco na co si dát pozor?

Majlo


Přidat příspěvek k tématu