Zeppelin ZM70 a ZM110: První foto

Zeppelin rozšiřuje svoji nabídku v oblasti kolových midirypadel.

Komentáře

Hmotnostní kategorie originálních CATů na kolovém podvozku začíná až na 14 tunách modelem M314F.

Evropský dealer Caterpillaru Zeppelin chtěl rozšířit svůj prodejní rozsah a od podzimu roku 2018 mají být na všech pobočkách k dostání dvě nová kompaktní kolová rypadla s modelovým označením ZM70 a ZM110 o hmotnostech 6 – 10 tun, která vyplňují současnou mezeru na trhu. V tuto chvíli se jedná o první sérii těchto rypadýlek, není tedy vyloučená nějaká případná dodatečná úprava nebo vylepšení.

Stroj s označením Zeppelin ZM70 vyrábí Wacker Neuson jako EW65.

Menší kolové rýpadlo ZM70 disponuje malým 36kW motorem. Dále nabízí hloubkový dosah 3,6 m a délkový dosah 6,4 m. Dokáže operovat v provozních hmotnostech 6,8 – 8 tun. (foto: Vladimír Kvaltýn, strojník: Aleš Handšuh z Vodňan)

Zeppelin ZM110 je vlastně Wacker Neuson EW100.

Tento stroj má motor o něco větší než jeho menší sourozenec, a to rovnou 55kW. Je možné se s ním dostat do hloubky až 4 m a do délky až 7,6 m. Provozní hmotnost se pohybuje od 9,7 do 11 tun. (foto: Vladimír Kvaltýn)

Kromě štítků pod kapotou je ale výrobce Wacker Neuson celkem úspěšně skrytý pod logy Zeppelinu, kupříkladu i v kabině na volantu.

Když už jsme v kabině, samolepka na sloupku s viditelným IMEI a IMSI prozrazuje, že jsou tyto stroje pod online dohledem systému Caterpillar Vision Link.

I takovíto prckové dokáží obstojně pracovat s nejrůznějším příslušenstvím, například s Powertiltem.

Nezbytné bezpečnostní prvky pak doplňuje kamerka na otočné zádi, která vidí vše vzadu za kabinou.

Menší z rypadel má z výroby pneumatiky české firmy Mitas s označením Fork Lift, které jsou vyráběny především pro vysokozdvižné vozíky.

Wacker Neuson spolupracoval s Caterpillarem v oblasti minirypadel už od roku 2010 a spolupráce poběží až do roku 2019. Caterpillar plánuje vlastní výrobu některých modelů.

Tyto stroje byly představeny na Cat TATRA Roadshow 2018.

Historie se opakuje… – před 20 lety přebíral Zeppelin malé kolové bagry od firmy Schaeff, ještě předtím od Macmoteru.

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo zaregistrujte.