Grejdr Caterpillar 24: První foto

Jaká je nová podoba největšího grejdru od firmy Caterpillar, který u nás nikdy neuvidíme?

Komentáře

Obrovitý grejdr o hmotnosti 73 344 kg s radlicí o šířce 7,3 m se používá především pro výstavbu a údržbu cest ve velkých dolech, kde jezdí dempry s nosností přes 180 tun.

Novinkou je modulární design, díky kterému lze jednotlivé komponenty snadno a rychle namontovat a vymontovat.

Motor Cat C27 s technologií ACERT slibuje o jednu třetinu delší životnost oproti předchozí pohonné jednotce C18.

Totéž se týká i doby do repase celého pohonného řetězce s novou 6stupňovou planetovou převodovkou a vylepšeným diferenciálem zadní nápravy.

Motor poskytuje o 15 % vyšší krouticí moment v nízkých otáčkách, což má společně s o 11 % větší hmotností a jejím optimalizovaným rozložením za následek zlepšení trakce a udržování konstantní rychlosti zvláště při hrnutí velkého množství materiálu, práci na svahu nebo při zatáčení za současného hrnutí.

Interval údržby převodových, hydraulických a vzduchových filtrů, stejně jako provozní životnost převodového oleje se prodloužily na dvojnásobek. Motorový prostor je osvětlený dvěma LED světly po 16 diodách.

Nové vedení a zakrytování hydraulických hadic k přední nápravě zlepšují její odolnost a spolehlivost.

Různě po stroji je umístěno 15 ok, do kterých si může servisní technik zapnout bezpečnostní postroj a jistit se tak proti pádu z výšky.

Uvnitř kabiny už nenajdeme změť kolébkových přepínačů, nahradily je tlačítkové panely. Nový je i čelní dotykový displej.

Pro porovnání interiér předchozího modelu 24M.

Strojníci si musejí nově dávat pozor na správně zapnutý bezpečnostní pás, jelikož nejenže je při nezapnutém pásu stroj standardně upozorní zvukovým a optickým signálem, ale ještě pošle hlášení do kanceláře.

Elektrohydraulické joysticky s tlačítkem, kterým se zatočení grejdru vrátí zpět do přímé polohy.

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo zaregistrujte.